JO 2012 – Scrimă: Iana Şemiakina a cucerit medalia de aur la spadă

Scrimera ucraineană Iana Şemiakina a cucerit medalia de aur în proba de spadă la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a învins-o în finală pe campioana en titre, Britta Heidemann (Germania), cu scorul de 9-8, scrie AGERPRES. Medalia de bronz a revenit chinezoaicei Sun Yujie, după 15-11 cu spadasina sud-coreeană Shin A Lam, Aceasta din urmă a ratat şi medalia de bronz după ce a pierdut nemeritat semifinala cu Heidemann, după o decizie greşită a arbitrilor.

Şemiakina le-a învins, în drumul său către aur, pe româncele Simona Gherman (15-14 în sferturi) şi Ana Maria Brânză (14-13 în optimi), în timp ce An ca Măroiu a fost eliminată în sferturi de Shin A Lam cu 15-14.

AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.