Jocurile Olimpice, clasamentul final pe medalii: România, pe 46

În ultima zi de concurs, SUA au luat trei medalii de aur şi au terminat în fruntea clasamentului. China s-a clasat pe locul 2 în ierarhia finală, urmată de Japonia, ţara-gazdă. 93 de ţări au luat medalii la Tokyo, dintre care 63 de ţări au obţinut aur, printre care şi România, care ocupă locul 46.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, începute pe 23 iulie, au luat sfârşit duminică, 8 august.

Delegaţia Statelor Unite ale Americii s-a clasat pe primul loc în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce China a fost lider în cea mai mare parte a timpului. România a încheiat pe locul 46.

România, cu o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş), şi trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), a coborât un loc faţă de sâmbătă, dar s-a clasat mai bine cu o poziţie decât la Rio în 2016.

La JO 2016, România a ocupat cea mai slabă poziţie a sa (47) în ierarhia pe medalii la Jocurile Olimpice de vară după Al Doilea Război Mondial.

Cea mai bună clasare rămâne la ediţie din 1984 (Los Angeles), când România încheia pe locul secund. După Jocurile de la Beijing (2008 – locul 18, cu patru medalii de aur, una de argint, patru de bronz), căderea României în clasamentul pe medalii a fost una vertiginoasă, locul 31 la Londra (2012, două medalii de aur, patru de argint şi una de bronz) şi 47 la Rio (2016, o medalie de aur, una de argint, două de bronz), pentru ca la Tokyo (2020) să încheie pe 46.

China a fost devansată de SUA cu o singură medalie de aur (39 americanii), după ce sâmbătă încă avea două în plus (38-36). Delegaţia SUA a încheiat cu 39 medalii de aur, 41 de argint şi 33 de bronz, cele mai multe la total, devansând China (38-32-18) şi Japonia (27-14-17).

Nu mai puţin de 93 de ţări au câştigat medalii la Jocurile de la Tokyo, dintre care 65 au obţinut măcar o medalie de aur.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Cine-i bun e bun bre,.Se vede și de aici. Merită felicitat.. Jos cu pălăria,..

  2. Romanii sunt oameni seriosi, muncitori, n-au timp de recreere/sport. De acea nu avem medalii si de ex. Ungaria la jumatate populatie are 6 medalii de aur.

  3. Vom fi si noi peste cateva editii pe pozitia secunda, in coada, apoi de ce nu chiar primii, tot acolo.
    Cum a mers Romania in toate domeniile in cei 30 de ani de asa zisa democratie, asa a mers si sportul. Nu putea sa faca altceva, politicul e infipt si in sport, deci problema s-a rezolvat.
    De asta educatia e in jos, nivelul de trai in jos, energia in jos, industriile in jos, sportul in jos, sanatatea in jos. Esste adevarat este o crestere pe minus, cum ar zice Catzu, asa ca sa vedem partea buna a lucrurilor. Este totusi ceva in Romania care merge si in sus. Datoriile si inflatia aici avem sanse sa batem recirduri dupa recorduri cu asa lichele in frunte.

  4. Dezastrul facut de Iohannis a ajuns si in sport. Terminatorul Romaniei!

  5. Vom fi iarăși ce am fost ba chiar mai rău decât atât!
    La Sidney în 2000 podiumul la gimnastică la feminin era exclusiv românesc. Acum am ajuns la perfomanța zero barat pentru că echipa feminină ca atare nu s-a calificat nici la Rio și nici la Tokyo. Și cine ne-a reprezentat la gimnastică? Doi bătrâni în prag de pensie. Apoi se mai miră cineva de rezultate? Eu unul nu. Iar ca să vină cineva din urmă trebuie multe. Strategie, susținere pe ramuri, mulți bani și multă muncă și răbdare. Nu e mai bine să facem pe eroii în fața tembelizorului și să comandăm fără număr pizza, hamburger sau shaorma cu de toate? Ne merităm soarta.
    Măcar ministrul sportului să câștige ceva la paraolimpiadă. Că doar am demonstrat cât de para (handicapată) este toată țara.

  6. Remarc numărul foarte mic de postări!
    Asta arata nu atât dezinteresul publicului fata de fenomen cat mai ales dezamăgirea profunda că cei în măsura nu catadicsesc sa ia vreo măsură de redresare sănătoasă a mișcării sportive in România…
    Lipsa de perspectivă ne face să nu ne mai intereseze mai nimic în societate…

  7. Sportul Romanesc a ajuns de peste 10 ani in coma ca dealtfel intreaga societate. Sportul este oglinda unei tari dar in Romania oglinda sa spart. Am mai mers din inertie pana la Sydney in 2000 unii spun ca reverberatia perioadei comuniste a mai fost un pic simtita prin rezultate si la Atena in 2004 dar dupa aceea totul sa prabusit. Sportul sa prabusit o data cu tara. Pe vremuri cand ma uitam in 1976 la Montreal sau la Moscova in 1980 ma bucuram copil fiind ca mai castigau si italienii australienii sau cei din noua-zeelanda cate un argint si vreo 2-3 de bronz. Acum ei sunt forte iar Romania la ora actuala poate pune lacatul pe sportul romanesc. In 1984 la Los Angeles nu au fost prezente tarile socialiste est- Europene exceptia fiind Romania dar totusi sa termini competitia pe locul 2 dupa SUA si mai ales in fata Chinei asta a aratat clar forta sportului din Republica Socialista Romania . Acele vremuri sunt irepetabile iar cand a intrat delegatia Romaniei pe stadion 100000 de spectatori au aclamat minute in sir. Acum Romania nu mai conteaza. Defapt conteaza doar pentru a fi jefuita.

  8. Pe locul 45, așa-zisul „stat” Kosovo, cu DOUĂ medalii de aur!
    De-aia Ungaria are 11 Premii „Nobel”, și Rromînica balkanikă nici unul!

  9. @ „Doina Oltului”, 9 august 2021 la 11:03
    „Romanii sunt oameni seriosi, muncitori, n-au timp de recreere/sport”…
    Da. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Putorile balkanice n-au timp de muncit, din cauză de grătare, beri, și manele, și fiindcă TREBUIE să se ducă pe stadioane, acum că s-a dat iar la liber, și să-i înjure pe ungurii de la Sepsiszentgyörgy F.C., cum au făcut azi tuciuriii din Köstendje ai Rejelui Blaturilor, Hadji Sponzorizatu’ dă Stat Paralel! Că s-a mutatără din suburbia Kanara, pi șientru, da’ tot de mahala a rămasără! Da’ turcitu’ Hadji „nu știe nimic”, nu-i așea?!

  10. Din pacate…lipsa de sustinere a sportului de masa, procesul dezastruos de selectie la nivelul grupelor de copii si juniori …care reprezinta poate 10% din ce era odata…ne-au adus in aceasta situatie…jenanta.
    Asta este barometroul care indica prin rezultate sportive startea de sanatate si normalitate a natiei….entitate lovita din toate directiile cu sau fara intentie…din interior dar si din afara…
    Am depasit momentul 0….si din pacate traim din amintiri…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.