Judeţe paralizate de viscol

UPDATE CFR Călători a anulat peste 30 de trenuri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, informează compania.

UPDATE Ministerul Educației anunță suspendarea cursurilor şi în Municipiul Tulcea, în județul Vrancea, dar și în mai multe localități din Constanța și Giurgiu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

UPDATE Pompierii au intervenit în 106 cazuri în București și Ilfov, din cauza vremii nefavorabile, în 40 dintre acestea fiind vorba despre copaci căzuți pe mașini și carosabil, iar în alte 29 serviciile de intervenție au avut de-a face cu elemente de construcție care s-au desprins.

Trei trenuri cu zeci de călători au rămas blocate în județul Brăila, din cauza ruperii firelor de tensiune sau a pantografului.

Mii de oameni au rămas fără curent electric, miercuri seara, în județele Brăila și Galați, din cauza vântului puternic care a distrus rețelele.

De asemenea, circulaţia e închisă pe A2 Bucureşti – Constanţa și pe 28 de drumuri naționale din cauza codului roșu de viscol și ninsori. Restricții de tonaj sunt pe 5 drumuri naționale.

Cursurile vor fi suspendate, joi, în școlile din Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, din cauza viscolului și a vântului puternic, informează Ministerul Educației.

Codul roşu expiră la ora 08,00, dar 18 județe din Muntenia, Moldova și Dobrogea vor fi sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, iar alte patru sub cod galben. Avertizările expiră la ora 12.00, respectiv 15.00.
Potrivit meteorologilor, rămân sub avertizare cod portocaliu județele Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.
Până la ora 12.00, se anunță intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și spulberată. Astfel, spun meteorologii, în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70 – 80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80 – 90 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Totodată, județele Bacău, Vaslui, Giurgiu și Teleorman sunt, până la ora 15.00, sub cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată. Va mai ninge în sud-estul țării, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. RC corecteaza articolul „JUDETE PARALIZATE DE HOTIE ,PROSTIE SI MAFIE „.
    Contracte clientelare cu alti hoti ca si cei ce calaresc acele judete au plimbat utilajele de dezapezit in decembrie ,ianuarie pe drumuri fara rost ,fara sa fi fost un pospai de zapada ,banii s-au dus doar pe semnaturi si fara un folos real ,acum primul viscol e prima dovada a incompetentei a iresponsabilitatii celor care au in mana pixul de tocat bugetul !!.
    Cu asemenea derbedei in administratia locala si centrala Romania n-are nici o sansa .

  2. se pare ca nu stii ce-i viscolul, se pare ca toate situatiile din lume in care in cateva ore se produc troiene de zapada, chiar si in Germania sunt datorate hotiei nu fenomenelor meteo. Ceea ce este stupid este ca pe viscol sa intervii cu utilaje, este munca in zadar si mai pui in pericol din cauza vizibilitatii scazute viata unor oameni…De asemenea firele de tentiune le-au rupt tot cei de la dezapeziri? Numai cine are anumite inclinatii crede ca si altii sunt ca el.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.