Jurnalism cu Trump, servilism cu Biden

Contrast mare între cele două dezbateri cu alegătorii care au înlocuit confruntarea față în fața dintre Donald Trump și Joe Biden. Președintele în exercițiu a avut parte de un interogatoriu de aproape 30 de minute din partea moderatoarei NBC,fiind întrerupt frecvent până când să apară prima întrebare din partea alegătorilor. De partea cealaltă, la postul ABC, moderatorul i-a oferit lui Joe Biden cât timp a dorit pentru răspunsurile sale, nu s-a legat de nicio temă controversată a campaniei și nu i-a cerut explicații suplimentare.

Chiar și așa, au existat nemulțumiri în tabăra democrată, în primul rând pentru că emisiunile au fost programate la aceeași ora, lucru care ar fi atras audiența către mult mai spectaculosul Donald Trump.

De ce nu a condamnat curentul supremației albilor în timpul primei și singurei de până acum dezbateri față în față cu Biden? De ce nu a condamnat mișcările radicale care îl sprijină, precum Q-Anon? De ce redistribuit o postare Twitter care acuză că operațiunea de capturare a lui Osama bin Laden supervizată de fostul președinte Obama ar fi fost regizată, că adevăratul bin Laden nu ar fi fost ucis, că membrii trupelor speciale SUA implicați ar fi fost uciși, pentru a se păstra secretul? Au fost câteva dintre întrebările din tirul moderatoare NBC.

De ce nu este întrebat și Joe Biden despre poziția sa față de anarhiștii din Antifa care îl sprijină și fac prăpăd prin orașele americane, a ripostat Trump. Apoi, președintele a arătat că a auzit de curând despre grupul Q-Anon și știe doar că se opun pedofiliei, ceea ce nu este deloc un lucru rău. Că nu a făcut nimic altceva decât să redistribuie o postare de pe Twitter și că face asta pentru că ”presa este atât de falsă și de coruptă”, încât doar platformele social media ”pot să mai garanteze libertatea de expresie”.

”Chiar dacă comisia pentru dezbaterile prezidențiale a anulat dezbaterea față în față cu Joe Biden, totuși a avut loc o  confruntare, iar președintele Trump a învins-o pe moderatoare, care a fost surogatul lui Joe Biden”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Trump, Tim Murtaugh.

În tabăra liberală, publicația Vox nu a avut decât cuvinte de laudă pentru moderatoarea Savannah Guthrie, spunând că ”a oferit interviul cu Trump pe care îl așteptam de ani de zile”.

Susținătorii lui Donald Trump nu au fost însă total dezamăgiți, considerând că atacurile la care a fost supus președintele i-au adus sprijinul americanilor și că cel puțin audiența din studio a ajuns să fie de partea sa.

Mutându-ne la emisiunea ABC la care a participat Joe Biden, aceasta a fost considerată de echipa de campanie a lui Trump ”o emisiune pentru copii”.  Vreme de 90 de minute, cu trei întreruperi publicitare, Biden a vorbit despre problemele și îngrijorările electoratului, însă nu a primit nicio întrebare, nici din partea moderatorului, nici din public, despre afacerile controversate ale  fiului său Hunter Binden, în Ucraina și China. Asta în timp ce la Fox News erau prezentate e-mailuri ale lui Hunter Biden ce sugerau implicarea sa în trafic de influență, demiterea procurorului general al Ucrainei pentru ca investiga compania pentru care lucra, iar Rudy Giuliani vorbește de zile bune despre ”Familia infracțională Biden”.

Biden a vorbit mult despre detalii plicticoase ale programului său politic. A ocolit cu grație răspunsul la întrebarea unui tânăr afroamerican ce dorea să știe ce are să le spuna Biden americanilor de culoare care văd în el șansa emancipării într-un sistem care nu îi protejeaza. Biden s-a eschivat și când a fost întrebat dacă va recurge la modificarea balanței dintre conservatori și liberali la Curtea Supremă, mărind numarul judecătorilor. A vrut să dea bine pentru petroliștii americani, spunând că nu va interzice fracturarea hidraulică pentru exploatarea gazelor de șist.

Cu toate că a fost anost, Biden nu a pierdut, spun analiștii din ambele tabere. Dimpotrivă, transmis calm și a dat multa credibilitate mesajului său ca va readuce America la ”normalitate”.

Însă nu au trecut neobservate momentele în care Joe Biden părea epuizat, ceea ce ridică întrebări legate de capacitatea sa fizică de a îndeplini obligațiile funcției prezidențiale. Cu trei pauze publicitare ca timp de odihnă, în a doua parte a emisiunii Biden a părut că adoarme în câteva momente și a fost mai confuz. Nu puțini au considerat că dezbaterea față în față cu Trump l-a ajutat pe Biden să rămână atant, enervat uneori la culme de provocarile președintelui.

 

O concluzie după sesiunile de întrebări și răspunsuri ce au înlocuit duelul Trump-Biden: Trump a reușit să-și asigure și mai mult votul simpatizanților, însă el avea nevoie de atragerea nehotărâților; Biden a pierdut din sprijinul aripii progresiste a democraților, însă reușit să atraga o parte a indecișilor, ceea ce poate conta mult.

Biden a câștigat la puncte, ajutat însă mult de prestația moderatorilor. Iar o ultima știre arată că, dacă ar fi avut loc dezbaterea față în față, moderatorul ar fi fost tot de partea lui Joe Biden. Dezbaterea, organizată de postul C-Span, l-ar fi avut moderator pe Steve Scully, șeful secției politice a televiziunii. El a fost suspendat de conducerea postului chiar joi, după ce s-a descoperit că a mințit când a negat că i-ar fi trimis un mesaj unuia dintre marii inamici ai lui Trump, Anthony Scaramucci. Scully a fost numit de Trump ”Never Trumper”. Imediat, jurnalistul pune mâna pe telefon și-i scrie lui Scaramucci: ”Să-i răspund lui Trump?”. Jurnalistul a mințit spunând că a fost victima hackerilor. Demascarea mincunii și suspendarea sa i-au adus lui Trump puncte importante în războiul cu presa de mainstream și poate chiar în sondaje.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

14 Comentarii

  1. Se pare ca autorul articolului începe sa se trezească la realitate, deși, in final, nu se poate abține sa nu pună o vorba buna in favoarea nenorocitului de bideu.

  2. Dupa ce ne-am ales cu un presedinte care nu a scos o fraza inteligenta din el in campanie, a refuzat orice dezbatere si a fost ales fara sa stim exact cum, dar sub control militar prin STS, nu ne mai mira nimic. Probabil ca Romania a fost folosita pe post de cobai de americani.

  3. Tipa Savannah Guthrie l-a facut muci,arsice,pe Trump, l-a tocat marunt si l-a dat prin faina!Nici o clipa nu a avut Trump posesia mingiei! La Biden,omul a fost lasat sa isi expuna programul incalcit in crucis si curmezis!
    Raspunsurile lui Trump au fost pline de minciuni, care mai de care de Münchhausen, la Biden raspunsurile au fost sforaielile obisnuite,politicianiste,promisiuni a la PSD !
    Erau oricare altii mai buni de prezidentiabili…Pauvre SUA!

  4. Acum a aparut o alta „moda”, nu se mai clampanesc candidatii intre ei la vedere, au scos cetatenii sa se certe si lupte intre ei! Incredibil ce tampenii de la tampiti! Asta inseamna cat respect ai pentru cetatean si tara in care candidezi!

  5. „Servilismul” vine natural, pentru ca Biden e practic noul presedinte al SUA, asta inca inainte sa se fi derulat scrutinul.

  6. Spre disperarea lui Biden, Trump si-acuma conduce-n dezbateri si sondaje, si negrii americani, pastrându-si traditia, vor vota pentru el. La ultimele alegeri, votul lor fiind de 80%. Când Hitlery fusese o scorpie si-n dezbateri, si nici nu se-mpiedicase-n proprii pasi fizici, ca Biden (si sub stimulante intelectuale, morfina, între altele, si slabit fizic). @Valah100%: nu. Democratii si presa lor repeta scenariul de-acuma 4 ani, când o dadeau câstigatoare pe Hitlery. Biden n-are, slava domnului, NICI O SANSA. Dar absolut NICI UNA. @Pop Ion : Marchievici e obiectiv pentru ca pâna si ziarele si posturile democrate (the NY TIMES, the Washignton Post, CNN) i se-nclina evidentei. Publicul având ochi de vazut si urechi de-auzit. + ca Democratii conteaza pe „alegatori” virtuali, pe tipi care mint pentru sondaje(le anonime. Nu li se cere sa-si decline identitatea ori sa-si dovedeasca dreptul de-a vota, fiindca la vot, tot nu se duc, ori nici n-au drept de vot. Ceea ce nu-i împiedica sa minta, însa, si public. Farsa mediatico – „electorala”).

  7. Marile Banci care au cauzat criza financiara spun ca-l recomanda pe Biden
    Wallstreetul care e interesat strict de profituri imense, chiar daca exporta toata productia in tari sarace, recomanda Biden.
    Marile corporatii care jumulesc americanii, distrug economia locala si ii platesc pe americani cu minimul pe economie sau agajeaza emigranti ilegali indirect… recomanda Biden.
    China recomanda Biden. UN recomanda Biden. Marile companii de tehnologie si retele sociale cenzureaza comunicarea criticilor lui Biden.
    Omul e exact ce detesta majoritatea americanilor, o marioneta a elitelor corupte care controleaza politica.

  8. O dovada vizibila pentru orice roman educat si traitor in America este ca la ABC privesc toti osenii inculti azilanti prin America dar care devin mari ‘experti’ cand vine vorba de politica americana. ABC este un post gen Realitatea lui Rares Bogdan.

  9. Sper din tot sufletul să câștige Trump pe 3 noiembrie!!! Este bine pentru americani, dar este bine și pentru noi toți din lumea largă care ne opunem stângii și globalizării !

  10. Unde am mai vazut noi filmul asta inainte de a aparea pe ecrane ? In spectacolul Pixelul Albastru acum 10 ani si anul trecut in a doua descalecare a joianului .

  11. Din cand in cand , in Gura pe Limba sau in Gat se da cu Albastru de Metilen , Iar in Nas , la Fiecare Nara se da Innauntru cu Tinctura de Iod , cu Ajutorul unui Betisor de Urechi , Imbibat cu Tinctura de Iod , se da cu Iod , in Nas la Fiecare Nara , cu Tinctura de Iod , Tinctura de Iod ce este pe Betisorul de Urechi , Tinctura de Iod , in cantitate Mica .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.