Ucraineni Fuga de încorporare, în România. Unul dintre ei a murit

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au recuperat din Munţii Maramureşului doi cetăţeni ucraineni, obosiți, uzi, nemâncați,iar un al treilea a fost găsit mort. Fugiseră după ce au primit ordinul de încorporare. 

Salvamontiştii au fost alertaţi că un tânăr de 22 de ani a plecat din Ucraina pentru a ajunge în România, după ce a primit ordin de încorporare. Au aflat apoi că grupul era format din trei persoane.

Miercuri dimineață directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, a anunțat că un tânăr ucrainean care făcea parte dintr-un grup de trei persoane care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului a decedat îngheţat, deşi, iniţial, salvamontiştii ştiau despre acesta că s-ar fi întors în Ucraina.

„Din păcate al treilea ucrainean a fost abandonat de cei doi care au fost găsiţi şi predaţi echipajelor medicale în dimineaţa asta. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră, făcând verificări în dimineaţa asta mai sus cu 2,5 – 3 km de zona în care au fost găsiţi cei doi, l-a găsit pe al treilea ucrainean decedat în albia râului”, a spus Dan Benga.

Conform acestuia, tânărul ar fi fost abandonat de ceilalţi doi parteneri de drum pe munte.

„Băiatul a fost abandonat de ceilalţi doi şi a murit îngheţat, din cauza frigului. Dacă ne informau în dimineaţa asta când i-am găsit că l-au abandonat mai sus de unde se aflau ei aveam şanse să îl salvăm şi pe cel de-al treilea”, a mai precizat Dan Benga.

Acesta a mai adăugat că toate persoanele au peste 20 de ani.

Anunțul inițial al Salvamont

Apelul venit prin 112 de la sotia baiatului de 22 ani ratacit in munti a mobilizat echipele Salvamont si Politia de Frontiera.
Acesta a plecat de ieri dimineata de acasa in urma primirii ordinului de incorporare si i-a spus sotiei ca va incerca sa ajunga in Romania cu orice pret. Baiatul nu a mai putut fi contactat azi, nu are semnal la telefon, e echipat de iarna si ultima locatie pe care a obtinut-o sotia lui a fost acum 3 ore , acesta fiind se pare deja in Romania nu departe de zona de frontiera cu Ucraina.
Echipa de prim raspuns a SPJ Salvamont Maramures impreuna cu o echipa a Politiei de Frontiera se pregatesc sa urce pe munte pentru a verifica locatia (asupra careia avem dubii ca ar fi exacta)iar pe urma se va verifica valea pe care baiatul ar fi putut cobori , pe o distanta de aproximativ 12 – 14 km.
De asemenea o echipa de suport a SPJ Salvamont Maramures este in asteptare si va actiona in caz de nevoie.
Vom reveni cu amanunte in functie de informatiile din teren.
Pana la urma se pare ca e vorba de un grup de 3 ucrainieni care plecasera de ieri spre Romania.
Adineauri echipele de cautare salvare ale SPJ Salvamont Maramures impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera Poienile de sub Munte au reusit sa gaseasca 2 cetateni ucrainieni , unul din ei fiind baiatul de 22 ani pentru care s-a dat alarma. Al treilea ucrainean (din spusele celor 2)nu a mai trecut frontiera intorcandu-se din drum.
Urmeaza o coborare de aproximativ 2 ore dupa care cei doi ucrainieni vor fi predati echipajelor medicale care vor veni in sprijin. Ucrainienii sunt obositi, uzi, nemancati, in hipotermie usoara.
Avand in vedere ca zona este fara semnal atat telefonic cat si pe statii , comunicarea cu echipele de salvare se face cu ajutorul telefoanelor satelitare aflate in dotarea SPJ Salvamont Maramures.
Cei doi ucrainieni au fost predati echipajelor medicale venite in sprijin.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8513 Articole
Author

31 de Comentarii

 1. Stai sa vezi fuga de incorporare a romanasilor pana la 30 de ani! Nu in Italia , Germania sau Anglia ca aia ii dau inapoi legati fedeles ci prin Africa si America de Sud. Vor umbla cu interpolul sai aduca acasa. Primii vor fugi (daca nu acumva a inceput ushcheala) beizadelele celor cu salarii si pensii nesimtite (servicii, justitie,etc) dar si ai bogatasilor ajunsi milionari peste noapte.

 2. Păi, după unele informații ukrainenii mai stau pe front , doar pentru a fi ținte.. Muniția lor este terminată, moralul la pămînt,. Mercenarii neplătiți, iar populimea ukrană nu mai vrea război.. Deci bufonul nazist turbat e cazul să-și ia valiza și zborul,.

 3. Pentru romani ar fi optiuni precum Serbia, Transnistria, Georgia, Kazakhstan, poate Ungaria

 4. Cine ii plateste pe salvamontistii romani care isi risca viata pentru a-i salva pe fugarii ucraineni?

 5. Ucrainienii mor de dragul intrarii in NATO….Veti vedea ca si romanii vor muri tot de dragul intrarii in NATO… Politica imbecila de chemare a Trupelor germane sau Americane ca sa te apere de Rusi este o ticalosie a unor indivizi gen Geoana…Alde Geoana o freaca in Occident pentru binele lor. Si pentru nenorocirea romanilor…Fiindca Rusii nu sunt boi sa accepte Trupe occidentale la granita lor, in Istorie Occidentul mereu au vrut sa distruga Rusia…Rusia a fost in trecut 200 de ani ocupata de Imperiul mongol…De atunci s – au invatat minte sa nu permita alti ocupanti cum au fost Imperiul Suedez, Imperiul lituanian, Imperiul Polonez, Imperiul Otoman. Pe care le – a invins pe rand si asa a rezultat Rusia de azi.

 6. Daca statul roman ii returneaza, inseamna ca nu demonstram umanitate. Sa-i faca scapati dupa ce stau in puscarie pentru trecerea ilegala a frontierei. Bietii baieti, poate erau chiar romani..

 7. Nu cumva erau Români din Nordul Bucovinei ?
  Unde sunt lingăii 🥳ului KhaZar de la Kiev ?
  Hai, trupa de 🌈oși plini de EROISM de pe forum, în frunte cu ChimiZdul ăla Tulcean cu 2 perfecționări la CEPEcaca.
  Ghițanul eduKKat, piticul crăcănat, caca maca și restul Cetei lu’ Pițigoi, nimic ?
  Ăștia care stați la căldură în Ambasada Urcacă de la Bucuresti și faceți pe VITEJII, p.u.t.o.r.i.l.o.r…măRog…🤮

 8. vai de sufletele lor de amarati ! unii sunt trimisi la moarte sigura,iar altii se imbogatesc si petrec cu (editat)! asa a fost de cand lumea:regele play-boy Carol II von Hohenzollern a parasit razboiul sa fuga cu Zizi Lambrino… si cati,si cati.

 9. @ ”Convenția drepturilor omului” le permite să refuze participarea la astfel de ”activități”, ?

 10. NAZISTII rumuni, iubitorii de Ion Antonescu, iubitori de Capitan si de Horia Sima trudesc pe Forumuri gen HN….indemnand populatia romana la razboi cu Rusia…Trebuie incorporati primii de Seful Armatei romane si trimisi in linia intai…in Ucraina….Sa omoare rusii cei mongoloizi si primitivi care nu vor NATO, de prosti ce sunt…

 11. Clacsoane debitezi doar texte pentru fraierii tai useristi. Sau ti le dicteaza sefii? Chiar crezi ca TONTenberg sau Geoana au vreo putere de decizie in nato? Ei sunt doar niste scriptologi, sefii nato sunt americanii adica cei cu banii. Mare ti-e gradina USR si multi blambegi in ea!

 12. Zelenschi si prietenii lui (inclusiv Claus al nostru) il au pe constiinta si pe acest baiat. Acest razboi trebuia oprit de mult. Orice analist militar profesionist a declarat inca de la inceput ca Rusia nu poate fi invinsa.

 13. IATA REALITATEA DIN UKRAINA ,CEA SUSTINUTA DE AMERLOCI -=
  Fostul consilier al lui Zelenski și eminența cenușie de la Kiev dă de pământ cu șabloanele și prejudecățile despre liderul de la Kremlin induse de propaganda occidentală.,, -activenews-,,
  Sustinerea pentru PUTIN si politica sa .-=
  ,,O mitologie concretă a pus stăpânire pe mase și patruzeci de mii de voluntari se prezintă în fiecare lună la centrele de înregistrare și de înrolare ale armatei ruse.
  Și nu se vor opri.
  Câți voluntari vin la centrele noastre de înrolare, dragi istorici ai realității?
  Aud? ,,
  Dar ce fac ,,romanii nostrii,, pentru sustinerea fratilor oprimati de regimul nazist de la kiyv ? SE VEDE !

 14. Era o vreme , cînd la Europa liberă, nu auzeai altceva din gura lui Hurezeanu decît ”drepturile omului”.. Acu mă intreb de care ar fi drepturile omului din tranșee ??? Posibil și din romania ..Sau acu devreme ce ai trecut de cealaltă parte a baricadei,.. mai contează ??

 15. DE CE! GEOANĂ NU RATA MOMENTUL DE A DEVENI EROUL NATO! IA-I ȘI PE KWJ,CIUCĂ,RADU T.TÂLVAR,GHEORGHIȚĂ ȘI -GENERALII FĂCUȚI LA APELUL… …… PE TOȚI IUBITORII DE JELENSKI, (SE PARE CĂ 80% DIN UCRAINENII DINTRE NIPRU ȘI TRANS- CARPATIA NU AU NICI O TRAGERE DE INIMĂ PENTRU RĂZBOIUL PROȘTILOR JE@STOLT@BIETUL BIDEN !

 16. Axoane, te-ai dat de gol ca Editat recunoscand ca Rusia este astazi ceea ce este anexand ilegitim teritorii de la Imperiile: mongol, suedez, uniunea polono-lituaniana, voievodatul moldovei si mylte altele.
  Adica, dupa tine, Rusia cea iubitoare de pace( si urss-ul, al doilea cel mai criminal stat din istorie) n-a atacat niciodata pe nimeni, dar are teritorii de la toti vecinii.
  Vezi ca te bate Putin ca l-ai dat de gol si pe el.
  …Fraier…

 17. „Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept contra uneltirilor diavolului.

  Căci noi n-avem de luptat contra cărnii şi sângelui, ci contra căpeteniilor, contra domniilor, contra stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva spiritelor răutăţii care sunt în locurile cereşti.

  De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi opune în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi învins totul.

  Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa inocenței,având picioarele încălţate cu zelul Evangheliei păcii.

  Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.

  Luaţi şi coiful salvării şi sabia Spiritului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.

  Faceţi în tot timpul, prin Spiritul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată perseverenţa şi rugăciune pentru toţi cei sacri şi pentru mine, ca, ori de câte ori îmi deschid gura, să mi se dea cuvânt, ca să fac cunoscut cu îndrăzneală secretul Evangheliei,al cărei mesager în lanţuri sunt; pentru ca, zic, să vorbesc cu îndrăzneală, cum trebuie să vorbesc. ”( efeseni 6:11-20)

 18. SPUNEȚI ADEVĂRUL! AMERICANII ÎȘI CAM STRÂNG JUCĂRIILE DIN UCRAINA(au treabă explozivă -pentru-ISRAEL -DRAGOSTEA ȘI PORUNCITORUL LOR )ȘI LASĂ APĂRAREA RUMÎNIEI -DE FAPT UN PROTECTORAT -ÎN SEAMA GERMANIEI,MACRONIEI ȘI ,PERFIDULUI ALBION” -CE MAI APĂRĂTORI–1939-1944!!!,UCRANIENII IAU CALEA BEJANIEI,MERCENARII NU MAI VIN—DAR PE GEOANĂ ȘI ALȚII ÎI APĂRĂ NATO DE TĂBLĂRIILE DRONELOR UCRAINENE RĂTĂCITE!!DE CE! GEOANĂ NU RATA MOMENTUL DE A DEVENI EROUL NATO! IA-I ȘI PE KWJ,CIUCĂ,RADU T.TÂLVAR,GHEORGHIȚĂ ȘI -GENERALII FĂCUȚI LA APELUL… …… PE TOȚI IUBITORII DE JELENSKI, (SE PARE CĂ 80% DIN UCRAINENII DINTRE NIPRU ȘI TRANS- CARPATIA NU AU NICI O TRAGERE DE INIMĂ PENTRU RĂZBOIUL PROȘTILOR JE@STOLT@BIETUL BIDEN !

 19. @ claxon….Ma bagasi la USR, istetule, luminosule, ! USR sunt iubitori de nazisti, USR sunt rusofobi….Eu pe Geoana il vad cu NATO in gura pe la TV.

 20. Eram curios dacă între Daniel Benga, șeful Salvamont Maramureș, și Victor Daniel Benga, unul cu afaceri dubioase cu cărbune rusesc adus din Ungaria la CE Hunedoara, e vreo legătură. Cred că-i taică’su.
  cotidianul. ro/cum-a-fost-bagat-mamutul-ce-hunedoara-in-faliment/

 21. Fugarii să fie predaţi autorităţilor din Ucraina – AU VRUT RĂZBOI CU RUŞII? SĂ SE DUCĂ SĂ LUPTE CU RUŞII! ‘ŢI-AI DREAC SĂ FIŢI CU SINISTRA VOASTRĂ FĂCĂTURĂ SOVIETICĂ! TOMAC, DU-TE LUPTĂ CU RUŞII! N-O MAI FRECA AIUREA PE LA TELEVIZIUNI! LA LUPTĂ TOMAC, LA LUPTĂ! APĂRĂ-ŢI PATRIA DE COTROPITORUL RUS!

 22. Ilusion Warefare o numește LezLuthor. Se scornește o minciună ce devine vie prin cei care-o cred și-o răspîndesc.
  Cum în Ucraiiina nu e război, e TEATRU DE RĂZBOI, mă gândesc că cei trei făceau trafic de ceva; nu, bacsurile de țigări nu-a ale noastre, noi am fugit de luatul cu arcanul la oaste; cel mort nu ne-a/i-am dat țeapă, a murit epuizat.
  Nu m-ar mira ca Salvamont Maramureș să fie băgat, măcar prin unii dintre ei, în, cum o numesc domnii?, în această afacere lucrativă. Dac-au fost, mai sînt?, băgați unii dintre grăniceri!

 23. Rusine acestor tradatori de tara si globalism.
  Cer cu fermitate ca cadavrele lor sa fie trimise in Slavaukraina ptr a fi condamnate la moarte prin sufocare cu incalzire globalista.
  Si hai ca am treaba, am plecat in Place Vendome la bijuterii.

 24. Un șut in MS-DOS la toți politrucii ăștia , ce spuneți la alegerile din 2024 ”ne încorporăm” pentru acțiunea aceasta ? Nu s-a săturat nimeni de prostocrația asta ? Un slogan bun electoral ar fi ”prostocrația distruge România voțați cum vă taie capul și nu cum arată sondajele”. Aceassta e realitatea ce nu mai poate fi ascunsă de latrinele TeVe cu copyright-ul SRI-ului ! Ne pare rău tovarăși ghenerali dar pacientu dumneavoastră e mort, iar UE crapă pe aceeași muzică tembelă cântată de corul bruxellezilor mici făr de frontiere marca înregistrată Schengen.
  Slava lu’ Ciucă , Iohannis si Ciolacu ! Trăiască și alde Cioloș, Simion , Șoșoacă , Ponta și toți ca ei . Vă vom vota pentru proiectele de țară pe care ni le propuneți . Meritați să guvernați (toți) pe o platformă petrolieră uitată undeva in mijlocul Mării Negre, de atâta ați fost și sunteți în stare. Vă iubim ca sarea în ochi tovarăși !

 25. Trist , sa speri la viata fugind de urgia razboiului si sa mori inghetat…Trist. Cind mai marii lumii isi dau mina pentru a aduce doar moarte.O viata frinta cind abia incepea sa infloreasca. Dar cite altele ce nu le stim si mai ales ne facem ca nu le vedem….Dar aici parca se aude vocea lui Stalin spunind : Cind piere cineva este o tragedie , cind mor mii, sute de mii, milioane ,este doar statistica ” . QED!

 26. Ia auziti ce zice asta:
  „Javier Milei, președintele Argentinei, spune că statul este o asociație criminală și fură resursele sectorului privat”.
  Tipul este clar anormal, dar da tare si intr-o parte si in cealalta.
  Dupa ce a dat cu bâta in globalisti chiar la pensiunea lor din Davos, ne serveste un adevar pe care il adulmecam, dar ne era teama sa il recunoastem.
  Merita un minut de atentie:
  https://evz.ro/milei-anarho-capitalist-statul-criminal.html

 27. Olena, cum este posibil ca recrutii sa refuze inalta misiune de aparare cu viata lor a culturilor agricole modificate genetic si a valorilor europene LGBTQ , sa refuze aparea patrimoniului universal Rothschield, actiunile si valorile internationale recunoscute ale Monsanto, Cargill Bunge Trafigura, MFA Archer Farmland, Continental Grains, dar si Mosaic si Louis Dreyfuss? ??? Ce suflet sa aiaba ca sa lase copiii africani sa moara de foame , fara granele Ukrainei ??? Vedeti unde duce lipsa educatiei si obscurantismul religios fanatic al slavo-orthodoxiei ?

 28. Romania a trecut prin doua razboaie mondiale, dar romanii n-au plecat in bejanie si nici n-au dezertat. ucranii sunt natie criminala, dar fug din calea tavalugului rusesc. Slava Z!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.