Simulanți și spălători

Am semnalat de mai mult ori, din acest colț de pagină, că starea de degradare extremă la care a ajuns – în realitate, adică dincolo de fațada bla-bla-urilor presei încartiruite și ale politicienilor remorcați – democrația în România se trage, în primul rând, de la guvernarea triumviratului Băsescu – Coldea – Kövesi (cu membru supleant Monica Macovei), în care ordinea de „prevalență” s-a schimbat de-a lungul timpului. Spre sfârșit de mandat fostul președinte căzând printre scaune. (Între timp, fosta procuroare ceaușistă, inventatoarea suspiciunilor rezonabile, a dispărut din peisaj, intrând în adormire și într-un motociclist, desigur fără să fi fost beată.)

Nu e cazul să luăm în seamă sifoanele de serviciu ale corifeilor statului paralel, sifoane care, fiecare separat, se strofoacă pe diverse canale (platforme, televiziuni, gazete etc.) să ne convingă că nu Băsescu / sau Coldea / sau Kövesi este responsabil(ă) de degringolada actuală – ci ceilalți doi! Încep să-și scoată ochii unii la alții, să se dea în gât ca orice mafioți de duzină. Ar fi o prostie să-l absolvim pe unul în beneficiul altuia, intrând în măruntaiele unui grup infracțional organizat, denunțat chiar de Băsescu: „Trei de-ai mei i-au dat în gât pe alți trei de-ai mei.”

Responsabilitatea lor nu privește însă numai abuzurile petrecute în timpul dregătoriilor pe care le-au deținut, ci și pe cele petrecute DUPĂ ce au plecat de la Cotroceni, DNA, respectiv SRI. Deoarece cultura pe care au lăsat-o în urma lor – și anume manipularea în scop de poliție politică a mijloacelor de stat cu care sunt dotate instituțiile respective, recte deturnarea acestor mijloace în interes particular, de grup, politic, economic, de afaceri, de răzbunare personală etc., toate în afara interesului național (și multe chiar împotriva interesului național) – s-a perpetuat și dăinuie și astăzi.

Căpușind și fraudând narativul luptei anti-corupție – deturnat politic prima dată, ne amintim, de Adrian Năstase cu al său PNA („Doamna ministru Rodica Stănoiu, dați drumul la dosarele alea!…”) – Băsescu și acoliții săi au ridicat la un nivel nemaivăzut în lume, într-un stat pretins democratic, mascarada represivă, otrăvind pur și simplu pe termen nedefinit câmpul Justiției, dând drumul unui haloimăs de vinovății – unele veritabile, multe inventate – în care însă, niciodată, nu a fost implicată vreo firmă străină. Să nu uităm că și Kövesi, și Coldea au fost decorați de ambasadele Statelor Unite și Franței. Și, de asemenea, să nu uităm că nicio ambasadă nu premiază niște „tehnicieni”, dacă nu au adus servicii concrete, specifice, semnificative, țărilor/entităților/guvernelor respective.

Cu un tupeu de marinar trezit din beție, dl Băsescu vine acum și ne spune că dl Coldea „merită să meargă la pușcărie”; că „nu regretă” că l-a făcut din maior stăpânul României; și că „nu poate fi ținut responsabil” de faptele acoliților lui petrecute la 10 ani distanță de când a plecat de la Cotroceni! Evident că minte. În afară că este părintele (i)moral al derapărilor din câmpul juridic de până azi, este efectiv părintele „biologic” ale celor petrecute în mandatele sale. Bunăoară, despre judecătoarea Bogdan se face că plouă. Iar fătuca de la România TV, total pafaristă (pusă probabil special de cineva să-l spele pe prietenul Băsescu) s-a ferit să-l întrebe nasolii, râzând tot timpul ca proasta-n târg.

De ce i-a raportat judecătoarea Bogdan președintelui în funcție că, dacă ar fi avut Cod penal, i-ar fi dat lui Voiculescu nu 10, ci 20 de ani! Păi ca să-l asigure, cu supra de măsură, că „soluția imorală” a fost pedepsită și misiunea a fost îndeplinită! Dar Monica Ritzi? Dar Traian Remeș, cu „Caltaboșul” și lingătoarea de blide Rodica Culcer? Dar Rușanu? Dar Babiuc? Dar Obreja? Dar Gică Popescu? Dar Becali? Dar Adamescu – ulterior mort în pușcărie? Dar judecătorul Mustață cu „Telepatia” – mort în pușcărie? Dar atâtea și-atâtea! Și vine acum Băsescu și face pe niznai-ul?! Împuțiciunea pe care o emană acest individ trece prin ecran, îți mută nasul din loc.

Aici s-ar cuveni să facem o paranteză (valabilă și pentru Korpos, care s-a prefăcut, și el, că-i ia interviu lui Ponta, în realitate acesta spălându-l șmecherește pe Coldea și băgând-o în față pe Kövesi) și să atragem atenția directorilor de posturi TV – desigur în măsura în care își propun/permit să fie onești… Nu mai puneți papagali să ia interviuri unor vulpoi bătrâni – gen Băsescu sau Ponta – , pentru că devin victime sigure, iar emisiunea slujește invitatul, nu auditoriul. Băsescu a fost lăsat (premeditat) să se spele, să se departajeze de Coldea, ceea ce a echivalat cu o dezinformare a telespectatorilor. Dacă asta s-a vrut, s-a reușit.

În general, pentru ca să demontezi un monstru politic ca Băsescu, trebuie să te documentezi o săptămână, să ai întrebări clare, țintite și argumentate și să te agăți de el ca un buldog – nu să dai din cap ca un popândău la flapsurile pe care le aruncă el precum respiră. Băsescu este maestru în a simula sinceritatea. Dacă nu știi de unde să-l apuci, ești fiul ploii, te face cu hăhăielile lui de nici nu mai știi ce-ai mâncat la prânz. Oamenii aceștia hârșiți în dezinformare și manipulare au pregătite narative respectabile, credibile, pentru fiecare măgărie pe care au făcut-o. Amestecă frânturi de adevăr cu frânturi de minciună, o mai dau pe glumă, mai evită, mai se fac că nu înțeleg, mai și improvizează – și scot, ca la mașina de tocat, o pastă aparent îngurgitabilă, pe care numai după ce ai consumat-o îți dai seama că îți vine s-o vomiți.

Pe cât de abil mimează Băsescu sinceritatea, pe atât de abil mimează Coldea nevinovăția. Urmează ca dna Iorga-Moraru (numită, ne amintim, prin învârtelile curelei de transmisie juridică numită Alina Gorghiu, de către dl Iohannis însuși, peste capul CSM, altă cutie neagră) să-i demonstreze vinovăția. Dna Iorga-Moraru, pe unde a fost în ultimul timp (inclusiv la SIIJ), n-a prea demonstrat vinovății de magistrați. Poate de data asta, cu dl. Coldea, să reușească vinovății de generali. Dar trebuie cu probe – mai multe, mai clare decât cele scurse până acum în presă. Să nu uităm că nici chiar Al Capone, în ciuda profilului de gangster polivalent, n-a putut fi priponit decât dovedindu-i-se niște acte de evaziune fiscală. Așa și cu dl Coldea. Dacă nu va fi încolțit de probe, va reieși că a fost spălat – întreg scandalul căpătând astfel o relevanță pur electorală, mai precis un divident pentru liberali și pentru dl Ciucă, acest „Marcel” de reclamă TV, casa Iohannis.

În acest sens, ar fi de dorit ca demersurile dnei procuror să fie sprjinite de Unitatea de protecție interna a SRI – sau de alte unități… Oare un șef de serviciu de informații, odată ieșit din funcție, poate să înceapă să jongleze cu informațiile pe care le-a gestionat/acumulat și nimeni să nu se sesizeze? Cum se asigură instituția citată – de o importanță crucială pentru securitatea statului, dar ar trebui și a cetățenilor, pe care este obligată să-i protejeze de abuzurile altor instituții (apărarea Constituției, nu?) – cum se asigură că operațiunile ei nu sunt aruncate în aer sau exploatate în diverse scopuri oneroase de către foștii ei lucrători?

Nivelul conșțiinței de sine, etice, deontologice a unor înalți responsabili SRI pe vremea Băsescu/Coldea se relevă a fi fost cam de piciorul broaștei, judecând și după cazul numitei Anaconda, tolănită lasciv pe iahturile lui Rizea. Fostă secretară sindicală prin Giurgiu, făcută de Băsescu peste noapte (Oare dna Udrea stia? Dar și de Coldea, probabil peste zi) ditamai generăleasă, femeia s-a trezit șefa acoperiților din presă (!!!) și ANAF (!!!). Nu ni se spune în jurul câtor obiective s-a încolăcit. Bă, voi sunteți nebuni? Ce resurse umane sunt astea de doi bani?!

Ăsta a fost nivelul de profesionalism al lui Coldea și Maior. Ce e drept, punând-o să-și descopere în costum de baie formele cam obosite, au legendat-o perfect, se potrivea de minune ca șefă a acoperiților! (Mai rămâne să aflăm cine este șeful acoperiților din Justiție – care prin lege n-au voie să fie acoperiți!). Or, aceeași Anaconda șerpuiește acum prin dumbrava minunată a aceluiași Coldea, pe sub zborul vigilent al cocorilor! Coldea zice că nu el. Dumbravă zice că nu el. Trăilă zice că nu el. Dar atunci cine, Nodea Spătaru? Pazvante Chioru?

Și nu doar ei. Ne amintim, de exemplu, că și Orban, inginer la bază (!!!) , președinte PNL și ditamai prim-ministru, a fost (mai e?) pe ștatele de plată ale aceluiași avocat (!!!) Trăilă, omul aceluiași Coldea! Or, când îl asculți pe Orban, simulant și el de clasă, cum dă cu democrația în sus și-n jos, reiese că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase! Orban și cu Drulă, de la USR, care nici el n-are nicio legătură cu Coldea, plus Tomac, omul de paie al lui Băsescu, candidează toți mână-n mână. Partuza continuă.

Dacă ar fi să săpăm la temelie, oare de cine a fost șantajat Băsescu cale de două mandate de președinte al unei țări UE/NATO, prin scheletul lui de informator al Securității ca poliție politică sub numele Petrov? Nu cumva de același Coldea, căruia, acum, nemaiavând nimic de ascuns, poate să-i ceară, în sfârșit, pe față, pușcărie – ca să se spele tot el, Petrov?! De ce a secretizat Băsescu operațiunea de salvare a ziariștilor luați ostatici. Cine are curajul s-o desecretizeze? Cine a dus banii – și cu câți s-a întors? Nu cumva, același Coldea?

Cu adevărat: nu mai cumpărați nimic, nici măcar o conservă! Dacă o deschideți, s-ar putea să dați de Coldea! Caracatița este într-adevăr halucinantă. Cu atât mai mult cu cât denunțătorul Hideg, el însuși un infractor ale cărui afirmații trebuie luate cu prudență, pretinde că ambasadorul american Hans Klemm – ăla de sforăia lecții de anti-corupție la tot pasul, căruia Hideg i s-ar fi plâns că este șantajat de tandemul Coldea-Dumbravă – l-ar fi dat în primire chiar lui… Coldea, care nici măcar nu mai era în funcție! Dacă-i așa, e foarte grav. Se alimentează o temă și-așa fierbinte – amestecul partenerului strategic special în treburi care exced parteneriatul – asupra căreia vom zăbovi în alt articol. Să fie invenția lui Hideg? Dar ce interes ar fi avut să inventeze așa ceva?

Este evident că Legea de funcționare a serviciilor secrete – și nu numai a lor, ci a tuturor funcționarilor publici de la un anumit nivel în sus, inclusiv miniștri sau foști prim-miniștri – ar trebui schimbată astfel ca cei în cauză, odată ieșiți din activitatea oficială, să nu poată să facă, cel puțin pe o anumită perioadă de timp, afaceri sau politică. Informațiile acumulate în exercițiul funcțiunii nu sunt ale lor, sunt ale statului. Trebuie să li se interzică de a le exploata în orice fel, sub orice formă. De-aia au pensii speciale, nu? Să se abțină de la alte activități lucrative. Să se ducă să facă pe profesorii de democrație, transparență și drepturile omului la Timișoara sau la Cluj! Păcatul rectorilor respectivi! (Dacă n-or fi și ei șantajați… )

Altfel Coldea va fi înlocuit de alt Coldea, Anaconda de altă Anaconda și Cocoru de alți Cocori. Dar cine să schimbe legea? Struțo-cămila PSD-PNL, penetrată până în măduva oaselor de serviciile secrete? E un cerc vicios, în care Parlamentul pare o turmă de oi condusă de câinii de orientare. Din această „transhumanță” nu putem ieși.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26

22 de Comentarii

 1. Petrov condamnându-l pe Coldea la puşcărie e ca Stalin condamnându-l pe Yezhov pentru că i-a executat ordinele…

 2. Pentru ce i-a facut lui Micea Basescu-rusinea familiei- si feciorelnicei duamna Udrea,sigur merita sa faca puscarie sa vada cum e -atat il duce capul pe acest paharnic Sulea

 3. N-a intrat nici un nevinovat la racoare , pacat ca majoritatea hotilor politruci de toate culorile sint facuti scapati .

 4. Păi e ca dracu. Băsescu și-a făcut firmă cu același obiect de activitate ca și Coldea. Se observă în urma întâmplărilor că maximum de bani itineranți care se pot scoate prin palierul acesta sunt banii de jucării ai lui Greta Thunberg, cei de trotinete, chimicale și maculatură. Sunt de ordinul miliardelor. La ordinul zecilor de miliarde stau nuclearele de făcut curent care să îmbogățească pulberile ambalate în fabricile din apropiere. Pentru asta doar Băsescu are level, pe care și l-a pus, bineînțeles, obiect de activitate la firman. Așteptăm pe viitor poze cu Dîncu și sângereți, maioș și cărdăboși a la Cluj. Băsescu iese din serviciul public și intră în cel corporate trăgând după el cel puțin 500 de absolvenți SNSPA pe an, în aceleași vremuri în care Geoană îl contractează pe Selly să-i ducă 5 miliarde de gameri din care să scoată măcar 50.000 de români care să-și lase consolele și să garanteze furturile din România Zodiei Băsescu.

 5. „sifoanele de serviciu ale corifeilor statului paralel”

  Statul paralel are sediul in Baneasa, la o ambasada, n-are legatura cu grupul mafiot organizat si tolerat sa perceapa taxa de protectie si sa fure afaceri gata facute. Statul paralel n-are nevoie de sifoane, el are Departamentul de Stat cu CIA pe post de bratul lung care bate, bate, bate ! Cine zice ca a scapat de bratul lung, fugind departe, este rapit de acolo si adus la puscarie. Generalii acestia din carton nu aveau asa posibilitati, ei ca mafia, percepeau taxa de smecher.

 6. Coldea si Dumbrava nu ar fi putut face nimic daca am fi avut o justitie adevarata. Livia Stanciu, presedinta a ICCJ, Kovesi procuror general si apoi sefa la DNA, Monica Macovei, ministru justitiei, au fost cele trei doamne care au permis, facilitat si aplaudat patrunderea serviciilor in sistemul de justitie. Fara COMPLICITAYEA celor trei. pervertirea atat a justitiei, cat si a serviciilor secrete nu ar fi fost posibila.

  Am avut ghinion si cu ambasadorii partnerului strategic, care ne trimitea ambasadori fosti cotizanti la campania electorasla a vreunui presedinte american si care veneau cu un singur gand – sa isi recupereze „investitia” si ceva consistent pe deasupra.
  Ambasadorii marilor puteri europene isi aparau cu indarjire firmele din Romania si, oricat de corupte erau, justitia romana se facea ca nu vede. Distrugerea mediului de afaceri romanesc asa s-a facut….

  Coldea@Kivesi au supravietuit tocmai pentru ca serveau interese straine….Ia uitati-va ce functie a primit madam Kivesi. Credeti ca pe merit? Nu, ci pentru ca anumite puteri din UE stiau ca va raspunde la ordinul lor. Aratati-mi o firma din Franta sau Germania cercetata de Parchetul european a lui Kovesi.

  Ca Kivesi a colaborat cu serviciile americane este evident si sa NU muriti de ras
  Credeti ca renumitele Protocoale erau inventie actuala?

  Ia cititi Protocolul, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, la Tratatul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistenţa judiciară în materie penală, semnat la Washington la 26 mai 1999, ratificat prin Ordonanţa Guvernului nr. 93/1999, aprobată prin Legea nr. 53/2000

  La capitolul 7 se vorbeste de echipe mixte de cercetare/ Deci „cooperarea” Procuraturii cu serviciile secrte dateaza din 1999, ministru justitiei Valeriu Stoica….In SUA FBI este organ de cercetare in cadrul Departamentului de justitie.

 7. Va place sau nu, perioada binomului si a protocoalelor este singura din toata istoria noastra post-decembrista, in care politicienii talhari si fratii lor judecatorii corupti au avut frica de puscarie.
  Din pacate, poporul vlah, milenar, latin si crestin-ortodox, are o mai mare afinitate pentru infractiune, decat pentru lege si ordine.

 8. S-a desteptat dl. Serbanescu ? Probabil.Oricum a pus punctul pe I.Sa vedem ce mai puncteaza si daca nu intra-n vrie. Cu to’arsul Petrov are dreptate . Hahalera chiar a fost scolita de securitate, securitate care i-a descoperitacel sentiment nativ de te face sa crezi si cea mai gogonata minciuna.Un golan care stia si stie nativ sa manipuleze.

 9. fara kovesi si macovei in boxa acuzatilor alaturi de tiriplicii astia din servicii, nu e corect…

 10. Altul care da tara pe mana varanului si a legaturilor sale externe!
  Probabil ca asa se vrea: o tara miloasa de proasta desfacuta in bucati si vanduta fara oprelisti.
  Iar romanii, ei sa-si ia lumea in spinare ca locul nu le mai apartine.
  Acesta e narativul pe care se merge.

  @Sandhuguru, nu le mai spune ca iti bati gura degeaba cu ei!
  Sunt rai, nu vor sa inteleaga, o tin orbeste pe a lor si se duc precum oile in cap.
  Singurul lucru pe care il poti face e sa-ti cauti o slujba in Europa acum.
  Sincer, e momentul sa lasi si tu visele deoparte.
  Faci pe eroul pentru cine? Pentru 3 postaci rai de fierbe ura in ei si nu mai vad nimic de ura pentru ca asa au fost montati sa si-i urasca pe ai lor? Nu se merita! Lasa-i ca inca nu le-a ajuns cutitul la os!

 11. @Sandhuguru, nu le mai spune ca iti bati gura degeaba cu ei!
  Sunt rai, nu vor sa inteleaga, o tin orbeste pe a lor si se duc precum oile in cap.
  Singurul lucru pe care il poti face e sa-ti cauti o slujba in Europa acum.
  Sincer, e momentul sa lasi si tu visele deoparte.
  Faci pe eroul pentru cine? Pentru 3 postaci rai de fierbe ura in ei si nu mai vad nimic de ura pentru ca asa au fost montati sa si-i urasca pe ai lor? Nu se merita! Lasa-i ca inca nu le-a ajuns cutitul la os

 12. „Kövesi”
  La atat se margineste corectitudinea politica: la a pronunta si a scrie corect Chioveshi pentru ca in rest toti isi vor banul iar ei ii vor capul.

  Cine altcineva sa va spuna mai in clar ca n-o veti avea decat cea care a implorat-o sa fuga? La asta ati ajuns? La linsaj si la cauzare de moarte?
  Deci ce povesti mestecam aici, dragilor?
  Care pe care ne facem din cuvinte?
  Unde credeti ca veti merge cu dusmania de roman? Ce credeti ca ii veti face lui Basescu blasfemiindu-l la nesfarsit in media?
  V-ati pierdut mintile!
  Nimic din ce visati nu se va intampla atat timp cat unul macar din romani nu doarme.

  „Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
  Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
  Căci rămâne stânca, deşi moare valul,”

  aici sunt ca stanca. 🔱-🔱!

 13. E ştiut faptul că judecătorii sunt inamovibili.Puteau să dea sentinţe fără a fi influenţaţi.Cei care au intrat în cercurile dubioase şi-au asumat răspunderea.Ăştia ar trebui luaţi la întrebări.Dar cine s-o facă?

 14. E X C E P T I O N A L ! Unul din cele mai bune articole din toata presa romaneasca. Dar despre „amestecul partenerului strategic special în treburi care exced parteneriatul – asupra căreia vom zăbovi în alt articol” va rugam repede, repede, pentru ca in curand va vor scoate de putinist !

 15. Procuroarea Moraru a fost pusa acolo sa-i albeasca pe Coldea si compania din moment ce nu a ordonat si perchezitiile informatice, a firmelor si a locuintelor inculpatilor (numai Dumbrava cica avea vreo 50 de telefoane). Unde s-a mai vazut asa ceva??? Dupa albire va fi si mai clara treaba; va fi ca un fel de lucru judecat… Si atunci sa va tineti!!!

 16. ba tata ,ba serbanescule ,asa-i ba in democratie …ba nu creste iarba verde ca-n dictatura…importrant e ca toti astia nu sint antisemiti…jidanii si tradtorii americani vin duti israelului i-au folosit cu …folos…

 17. „…Coldea va fi înlocuit de alt Coldea, Anaconda de altă Anaconda și Cocoru de alți Cocori. Dar cine să schimbe”?
  Păi de morărița Iorga se știe că avea o „înțelegere” personală (!) cu URMĂRITUL INTERNAȚIONAL Bușcă-„Walter”-Ybrik fugit în Dubai! De-aia a mătrășit-o Luluța, din D.N.A.!

 18. Ce misto! Un infractor dovedit a trezit jurnalismul si temebeleviziunea de la Romanika la barfa, dat cu presupusul si balacareala.Maculatura si sticla sunt in mare suferinta Au scos toti capul precum puiul din gaoace.Incepe balciul.Ala e de vina,ba nu alalalt e de vina si o tot tin tot asa ca-n basmele cu Greuceanu.Ba da voi astia din ziare si televiziuni chiar nu aveti nici o di vina? Ani de zile ati tot lins cand la unii cand la altii.Ati pus primari,ministrii,presedinti,parlamentari. Nu cu voi s-au priponit astia la ciolan? Ati trecut acum la viceversa de la polul Nord la polul Sud, la compatimit infractorii din gasca de hoti din bulau la barfit si infierat o alta gasca , a infractorilor in joben si epoleti, astia care, de 30 de ani, sunt cangrenele acestei tari. Nu sunteti voi aia care le ziceti la fraieri cu cine si pe cine sa puna stampila? ll laudati pe vremuri pe Petrov,acum ati intors-o a la Candiano. E numai una snoava ca nu e de vina procurorul,care,dupa voi ii omoara si ii oropseste la greu pe acesti talhari de drum mare ci judecatorul la care vine mafiotul si da spaga sa scape cu suspendare.Cine-i intrerupe sejurul la bulau lui mazariche procurorul sau judecatorul?Ii da zece,il scoate dupa doi si il trimite la ai lui sa-si numere ciordeala. Ce frumos!!! E plina Romanica de hoti cinstiti gen lenuta si altii,care,dupa ea e inocenta intruchipata, de vina e talharul de procuror care le confisca furaciunea si-i trimite la bulau nu ANAFUL sau judecatorul care nu-i lasa fara furaciune si bulau.Toti sunt nevinovati, procuratura e ticaloasa.Te apuca rasul si-ti dau lacrimile.

 19. Dle Serbanescu , ca si atitia altii ” dezvalui ” tot felul de grozavenii , pe care le vede orice cetatean de fapt , dar cind sa ajungi la solutii o lasi moale de tot , si zici ca ” din aceasta tranhumanta nu putem iesi ” . Aferim , asa stim si noi ! ps- De fapt stii ca exista solutii , dure , prin care un stat poate fi salvat de flagelul coruptiei dezlantuite , care il distruge din interior , dar nu ai curajul sa scrii ! Parerea mea .

 20. @baba cloanta

  parerea mea ca confundati rolurile! solutiile trebuie sa vina dinspre un analist care a facut studii de diagnoza organizationala si a construit apoi un plan de actiune pe care l-a inaintat unei instante manaeriale! Repet, solutiile rezulta din analize care separarea puterilor in stat, rescrierea legilor de functionare a institutiilor publice, rescrierea fisei postului,construirea eticii profesionale..si cate or mai fi…Rolul ziaristului nu este acela de a indica solutii, asa cum se intampla foarte des astazi, cand ziaristii dau solutii, dau verdicte..stabilesc structura bugetului national…rolul ziaristului este de scoate la lumina problema..

  poate gresesc eu…dar prea ne grabim eu cu propunerea rapida de solutii care pana la urma duc la esec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.