Legăturile dintre socialiştii pro-ruşi de la Chişinău şi Panama Papers

Rise Moldova scrie că Sediul central din Chișinău al Partidului Socialiștilor s-a aflat până anul trecut în proprietatea unei companii din Cipru, ai cărei beneficiari finali se ascund în spatele a 2 companii offshore, implicate în scandalul Panama Papers.

Potrivit investigației, în Moldova, compania cipriotă a fost reprezentată de familia deputatei PSRM, Alla Dolință.

Socialiștii cheltuiesc peste un milion de lei pe an pentru închirierea celor 40 de sedii din țară în care se află filialele partidului. O parte din acești bani sunt destinați pentru chiria sediului central al socialiștilor care este cel mai mare și, implicit, cel mai costisitor oficiu. Cel puțin asta reiese din rapoartele financiare ale partidului depuse la Comisia Electorală Centrală (CEC) în noiembrie 2014. Aici este menționat că închirierea sediului central i-a costat pe socialiști în perioada campaniei electorale peste 43.000 de lei moldoveneşti (circa 2.000 de3 euro).

Imobilul de peste 800 metri pătrați, de cca 6 mln de lei se află pe str. Serghei Lazo din capitală, unde sunt înregistrate și 2 asociații obștești: Fundația de binefacere „Soluția” și Asociația Obștească „Institutul de Modernizare a Moldovei”, fondate de liderul PSRM, Igor Dodon.

În proprietatea familiei Dolință, imobilul se află din 2007 prin intermediul companiei Foradex Plus, trecut ulterior în proprietatea companiei Vesma-Teh, fondată de Alla Dolință.

În 2009, deputata a cedat 99% din capitalul social al Vesma-Teh, offshore-ului cipriot HB Strenton Limited, fondat de alte 2 companii offshore: Stateco (Nominees) Limited şi Stateco (Trustees) Limited, implicate în scandalul Panama Papers.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.