Video-mapping pe faţada Ateneului Român, surpriza Concursului Enescu din 2016

Chiar în seara în care publicul va afla câştigătorul Finalei de Pian, ultima probă din Concursul Enescu, duminică, pe 25 septembrie, visurile artiştilor şi ale publicului vor transforma faţada Ateneului, pentru prima oară în istoria clădirii-simbol, într-un video-mapping inspirat de muzica şi valorile lui George Enescu.

Ediţia 2016 a Concursului Enescuse încheie duminică, 25 septembrie,cu un eveniment surpriză. Publicul concursului, dar şi oricine se va afla în jurul orei 21.00 aproape de Ateneul Român, va putea lua parte la o sărbătoare a visurilor – care ne duc pe noi şi societatea mai departe.

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – este visul lui George Enescu pe care Concursul Enescu din 2016 l-a readus în lumină! Publicul larg s-a alăturat tinerilor artişti care au intrat în concurs, împărtăşindu-şi visul de viaţăprin intermediul aplicaţiei ”Trăieşte-ţi visul!”, lansată în urmă cu o lună.

Pe 25 septembrie, o selecţie a celor mai frumoase visuri de viaţăvor transforma faţada Ateneului, într-un moment cu valoare de simbol.

Visurile, înscrise de artişti şi de publicul larg în aplicaţie, rulează şi pe site-ul Festivalului şi Concursului Enescu, www.festivalenescu.ro.

Finala de Pian a Concursului Internaţional George Enescu 2016 este susţinută de Wilo Foundation, partener culturalal evenimentului, începând din 2014.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.