Lege pentru condamnarea totalitarismului comunist și pentru cultivarea memoriei naționale antitotalitare

Astăzi 22 septembrie 2015, plenul Senatului a adoptat cu o largă majoritate propunerea legislativă “Lege pentru condamnarea totalitarismului comunist și pentru cultivarea memoriei naționale antitotalitare”, propunere inițiată de Sorin Ilieșiu, senator PSD de Sibiu. În curând, această propunere va fi dezbătută în procedură de urgență în Camera Deputaților care este decizională.

Această propunere are următoarele patru puncte:

1). Adoptarea de către membrii Parlamentului a unui Raport pentru condamnarea totalitarismului comunist și pentru memoria națională antitotalitară, elaborat de Academia Română, for național de consacrare științifică și culturală. Raportul va fi tradus în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, rusă, chineză și maghiară și va fi oferit gratuit bibliotecilor din România și celor mai importante biblioteci din lume.

2). Includerea obligatorie, imediat după publicarea Raportului, în manualele școlare de istorie, a versiunii concentrate a acestuia, adaptată manualelor școlare.

3).Înființarea în București a Muzeului național al totalitarismului comunist. Muzeul va fi deschis în anul 2016.

4). Construirea Monumentului național al victimelor totalitarismului comunist în centrul intersecției de la Piața Universității. Monumentul va fi o cruce uriașă din oțel, înaltă de 25 m, iluminată zi și noapte în memoria milioanelor de victime ale totalitarismului comunist. Monumentul va fi inaugurat în 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.