Listarea Hidroelectrica se amână

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al României şi ultima perlă energetică nelistată din portofoliul statului, ar putea veni la Bursa de Valori Bucu­reşti în primăvara anului viitor, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea deține aproape 20% din capitalul social al companiei.

„Fondul Proprietatea intenţio­nează să facă demersuri pentru listarea unei părţi sau a întregului pachet de acţiuni deţinut la Hidroelectrica (19,9%) atât pe BVB, cât şi pe o Bursă internaţională, ideal în T4/2022 sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, în T1/2023“, a transmis FP la solicitarea ZF.

Cea mai mare companie de stat a fost evaluată în cel mai recent raport lunar al Fondului Proprietatea, cel de la nivelul lunii iunie, la aproximativ 62,8 mld. lei, cu 10,4% mai mult faţă de evaluarea înaintată în raportul pe luna mai. Participaţia FP de aproape 20% din acţiuni se ridică astfel la circa 12,5 mld. lei, conform calculelor realizate de ZF. În primăvară, acţionarii Hidro­electrica au aprobat listarea compa­niei printr-o ofertă publică. Dacă Fondul Proprietatea intenţionează să-şi listeze participaţia atât pe bursa locală, cât şi pe o bursă internaţională, aşadar o listare duală, instituţii ale statului şi alţi actori ai pieţei susţin listarea doar la BVB

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Acum cand companiile de energie se renationalizeaza din Franta pana in Italia, Romania tot ultima gaina din Aprozar,vrea listarea pe bursa aHidroelectrica,adica sa vina o gasca ca aia de la Fondul Proprietatea care sa blocheze orice investitie in capacitati noi si modernizari,sa aiba actionarii evrei americani (gaska Singer) profitul cuvenit
    Si peste 20 de linvetitii in centrale hidro aflate in mijlocul apei,incepute pe vremea lui Ceausescu zac neterminate de 33 de ani!
    Hotii de la F.Proprietateaar trebui adunati de pe unde s-au ascuns si deferiti justitiei,impreuna cu fondatorii:Macovei,Tariceanui si Basescu

  2. Cat tupeu poate avea acest ministru al energiei, spune ca Romania nu trebuie sa economiseasca 15% si ca nu vor fi afectati cetatenii! Cum naiba poate sa creada acest „buhai de balta ragator” ca va fi realitate daca scade productia la gaze deja cu 10% din extractie, la iarna ingheata zapada la prert urias si ne spune ca nu e problema cu gazele!

  3. Se amână alt furt al galbejitilor din energie! Nu cred , de ce am votat ciuma galbena militarizată copy paste , avortatii bratienilor, în frunte cu mincinosul Rareș și stalpul de iluminat de la Cotroceni?

  4. Jaf la drumul mare.
    Hidroelectrica valorează 12 miliarde?
    Hoți nenorociți.
    E de 5-6 ori mai puțin.daca nu de 10.mai ales în contextul actual.
    Voi sunteți criminali.iar Ceaușescu a fost împușcat pentru mult mai puțin

  5. Iar acționarii fondului proprietatea sunt in majoritate speculanți.au acte false,pretind proprietăți a căror proprietari au dispărut.iar statul roman corupt ii ajută.
    Veți avea soarta generațiilor anterioare.asta pățești atunci când îți construiești fericirea pe nenorocirea altuia.
    Iar statul roman!
    Prefer sa nu mă pronunț

  6. Mister Darko, daca neuronul tau nu s-ar pictisi de singuratate ai fi inteles ca 12 miliarde valoreaza doar partea detinuta de FP, care e de 20%. Deci Hidroelectrixa valoreaza de 5 ori mai mult.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.