S-a făcut „un pas important” pentru infrastructura hidroelectrică

Lucrările la hidrocentrala de la Costişa au fost finalizate.  Hidroelectrica a anunţat, vineri, finalizarea lucrării de tip LN3 pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costişa, „un pas important în dezvoltarea şi consolidarea infrastructurii hidroelectrice”.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis vineri, valoarea negociată a acestei lucrări este de şase milioane de lei, iar realizarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării dintre Hidroelectrica şi echipa tehnică de la Hidroserv.

Proiectul a fost realizat într-un interval de 155 zile lucrătoare, iar lucrarea va permite centralelor să funcţioneze la capacitate maximă a canalului înainte de evenimentele de viitură.

CHE Costişa face parte din ceea ce este cunoscută drept „Salba de lumină a Bistriţei”, un ansamblu de nouă hidrocentrale aflate pe sectorul Piatra Neamţ-Bacău: Vânători (14 MW), Roznov (14 MW) – unde funcţionează şi astăzi prima turbină de fabricaţie românească, Zăneşti (14 MW), Costişa (14 MW), Buhuşi (11 MW), Racova (23 MW), Gârleni (23 MW), Lilieci (23 MW) şi Bacău (30 MW).

Toate aceste centrale sunt echipate cu turbine Kaplan.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania operează 187 de centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi deţin, în plus, un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Nu e un pas important ci e un pas mic, dar e bine ca a fost facut si acesta. Pasi mai importanti ar fi finalizarea hidrocentralelor a caror finalizare e blocata desi stadiul de realizare e pe la 90%, sau prea vestita hidrocentrala cu pompaj de la Tarnita la care nici macar nu au inceput lucrarile – acolo se pune problema si daca este realizabila, tinand cont gradul de decadere a fortei de munca specializata din Romania.

  2. De ce nu se mai vorbeste nimic de stadiul centralelor in constructie si de proiecte noi. Oare „parul” lui Boc, pus la Izlaz in 2010, mai exista?

  3. maine o marita si pe asta. Parca vad ca o dau la un betiv, risipitor sau scandalagiu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.