Mafia lui Boc şi Buda din Cluj

Un memoriu depus la Ministerul Administraţiei şi Internelor arată că oraşul lui Emil Boc este condus după principiile mafiei italiene. Mai-marii poliţiei întocmesc dosare penale la comandă şi închid altele la ordin politic, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca definesc opera poliţiştilor.

Potrivit plângerii depuse la Ministerul de Interne de Ilea Stelian, „adjunctul inspectorului şef comisar Pintea Dan Cristian controlează serviciul de investigare a fraudelor după interesul personal dispunând întreruperea sau închiderea unor dosare penale prin decizii personale în funcţie de interesele pe care le are”. În acest sens sunt amintite dosarele lui Mircea Radu, actualul şef al Protecţiei Consumatorilor (evaziune fiscală), al soţiei lui Roşca – actualul şef al ITM Cluj (evaziune fiscală ), al lui Apostoaie, şeful Ocolului Silvic Cluj (înşelăciuni în contracte imobiliare în Floreşti), al lui Mureşan Adrian (furt de sub sechestru şi tulburare de posesie – este vorba de vărul primar al comisarului şef Mureşan Alexandru, şeful serviciului Poliţiei Rutiere). Practic, în serviciul de investigare a fraudelor de la IPJ Cluj există câţiva subordonaţi care răspund fără comentariu la orice cerinţă aberantă a comisarului şef Pintea Dan Cristian. Printre aceştia, Moiş Lucian şi Câmpean Mirela.

Tot la capitolul „dosare dosite” intră şi plângerile penale depuse de zeci de clujeni care au fost înşelaţi de Mihai Chezan, investitorul proiectului Tower, protejatul deputatului Daniel Buda, care este preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Proiectul imobiliar Tower Cluj este unul destul de mare şi cu mari implicaţii asupra oamenilor din Cluj peste 200 de persoane achitând între 40-60.000 de euro pentru cumpărarea de apartamente care nu au mai fost construite. Cu ajutorul deputatului Daniel Buda, investitorul Marian Chezan a scăpat până acum de mâna lungă a legii. E drept, şi comisarul Dan Cristian Pintea a ţinut cont că Marian Chezan are un protector sus-pus. De ce îl iubeşte Daniel Buda pe Marian Chezan? Păi în 2008 cel din urmă a cumpărat un teren de la deputat pe care a plătit o sumă frumuşică. Ceva de ordinul milioanelor de euro.

În timp ce unele dosare sunt închise sau întârziate, pentru alte persoane se fabrică dosare la comandă. Este cazul lui Ilea Stelian. Acesta este acuzat într-un dosar de furt de bilet la ordin (încă nu s-a găsit aşa ceva în literatura de specialitate), iar după 2 ani furtul devine abuz de încredere al unui colaborator şi în acest fel „persoana mea devine instigator la abuz de încredere şi mai grav îmi acuză soţia, Ilea Corina, de fals şi uz de fals în completarea biletului la ordin fără să fie audiată niciodată şi fără să se facă o verificare tehnico-ştiinţifică. Abia după multe sesizări s-a dispus verificarea tehnico ştiinţifică şi a rezultat că acel bilet nici măcar nu era scris de soţia mea”, mai scrie în plângere adresată Ministerului de Interne de clujeanul Ilea Stelian. De finalitatea dosarului fals al clujeanului se fac vinovate, potrivit unui alt memoriu depus la CSM, procurorul Sfîriac Mihaela şi prim-procurorul Crişan Gheorghe Eugen din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Comisarul şef Pintea Dan Cristian este şi un important investitor privat în domeniul imobiliar, unde, împreună cu comisarul şef Mureşan Alexandru, a investit într-un imobil de apartamente pe str. Septimiu Albini nr. 89. De fapt în acte nu apar ei, ci apare partenerul de firmă al soţiei Melinda a comisarului şef Mureşan, dar toţi locatarii şi chiar şi angajaţi din poliţie ştiu că banii sunt ai celor doi comisari. Mai mult, terenul a fost cumpărat de la un domn care, culmea, a avut un dosar penal pe circulaţie şi pentru iertarea păcatelor probabil că l-a vândut la un preţ modic.

În plângerile adresate atât Consilului Superior al Magistraturii, cât şi Ministerului de Interne, clujeanul Ilea Stelian prezintă o altă faţă a Clujului mai puţin cunoscută de presa centrală. Multe dintre persoanele amintite în acest material au fost numite în funcţie cu aprobarea lui Emil Boc. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Prim-ministrul ştie că distanţa de la Cluj la Bucureşti este una lungă, iar afacerile trebuie făcute departe de ochii presei. Cotidianul.ro a prezentat în acest material doar o parte din „caracatiţa” de la Cluj. În zilele următoare vom prezenta şi alte date, care cu siguranţă vor deranja mafia din acest oraş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.