Mai fericit și sănătos cu animalul de companie

Mai multe studii internaționale au demonstrat, de-a lungul vremii, că persoanele care dețin animale de companie sunt mai sănătoase și au o stare generală mai bună, sunt mai puțin stresate și mult mai fericite. În concluzie, cu cât îți petreci mai mult timp cu animalul tău de companie, cu atât te vei simți mai bine.

Existența unui câine în familia ta te va obliga să ieși de cel puțin două ori pe zi cu el afară, la o plimbare de 20-30 de minute, care îți va face bine nu doar ție, ci și patrupedului. În loc să zaci pe canapea, poți să ieși la aer, poate chiar la jogging. Câinele este un foarte bun companion la alergare în aer liber. În plus, momentele de joacă cu animalul tău te fac să arzi mai multe calorii și să fii mai energic.

Ne feresc de boli

Persoanele care își petrec timpul cu animalele de companie au mai puține șanse să dezvolte boli cardiovasculare, au un nivel scăzut de colesterol, tensiunea arterială normală și șanse scăzute de obezitate, atac cerebral sau infarct. În timp ce câinii sunt mai activi și te scot din casă, pisicile răspund energiilor negative ale stăpânului, pe care, prin tors, îl fac să se simtă mai bine. De asemenea, s-a demonstrat prin numeroase studii că persoanele care suferă de ADHD, depresie, sindromul Aspergers, autism și au un animal de companie luptă mai ușor cu boala și simptomele ei.

Copiii se dezvoltă armonios

Copiii pot ajunge adulți empatici și responsabili atunci când cresc alături de un animal de companie. Ei învață de la vârste fragede să aibă grijă de cineva, devenind astfel mai responsabili, să iubească și să protejeze, valori pe care unii copii care nu au animale este posibil să nu le dezvolte. De asemenea, un câine sau o pisică stimulează imunitatea copiilor și îi fac mai rezistenți împotriva bolilor.

Creează o stare de bine

Ieșirea la plimbare, hrănirea și așteptarea lor acasă atunci când te întorci de la muncă sau din oraș te fac să te simți dorit, responsabil, util și să ai o părere mai bună despre tine. Atunci când mângâiem un animal de companie, creierul nostru eliberează serotonină și oxitocină, doi hormoni responsabili cu inducerea stării de relaxare și calm. În fond, ce este mai frumos decât dragostea necondiționată pe care ți-o poate oferi un animal?

Interacționăm mai mult

Ieșirea la plimbare cu animalul de companie poate fi și un bun prilej pentru a interacționa în parc sau la locurile special amenajate cu alți posesori de câini. În plus, tot studiile au demonstrat că persoanele cu animale de companie sunt mai sociabile și mai puțin predispuse la singurătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Corneanu 31 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.