Maia la Guvern. Câți bani a primit recent Moldova?

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a avut astăzi o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită la București pentru a participa la Summitul Inițiativei celor Trei Mări găzduit anul acesta de România.

Cei doi oficiali au evaluat stadiul relațiilor bilaterale și au apreciat nivelul excelent al cooperării.

România a transferat recent prima tranșă pentru finanțarea unor proiecte în Moldova

Premierul României și președinta Republicii Moldova și-au manifestat deschiderea pentru continuarea, pe aceeași linie, a dialogului, precum și pentru a lucra împreună în vederea obținerii de rezultate concrete, în beneficiul cetățenilor celor două țări, mai transmite Guvernul.

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că România a transferat recent prima tranșă, în valoare de 10 milioane de euro, pentru finanțarea unor proiecte prioritare, în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro. Fondurile din această primă tranșă au fost direcționate către achiziționarea de microbuze pentru transportul școlar și către proiecte de infrastructură și dezvoltare locală (alimentare cu apă, canalizare etc).

Președinta Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în plan bilateral și în contextul de securitate actual, provocat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, și a evidențiat importanța continuării cooperării, mai ales în sectorul energetic, în perspectiva apropierii sezonului rece.

Șeful Executivului român a reafirmat susținerea politică și în plan tehnic pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, arătând că este prioritară în acest moment obținerea deciziei privind deschiderea negocierilor de aderare, în cadrul Consiliului European din decembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. Romania investeste in viitoarea republica ukrana ? Stam atat de prost ca investim in teritoriile altora ?

  2. Da breeeee! Am vazut dovada pe traseul vama moldova-Romania! Acele budane cu gpl sunt aduse pline cu masini din republica moldova, inscriptia masinilor RM, azi au trecut prin intersectia husi-vaslui vreo 8 masini care carau aceste budane cu gpl! Nu cumva e si spalare de bani in aceste actiuni? Am mai intrebat, fiecare isi poate raspunde. Asadar, moartea prin explozii e importata si pozitionata ca afaceri in Romania din republica moldova, oameni buni si nu e bascalie! Mai pun o alta intrebare:
    – Daca guvernul roman sponsorizeaza republica moldova, de ce mai da ajutoare acestor firme gpl?

  3. „Fondurile din această primă tranșă au fost direcționate către achiziționarea de microbuze pentru transportul școlar”
    Si asta in timp ce romania ii lasa pe proprii elevi fara transport asteptand de ex. sa trimita Ungaria autobuze scolare.
    Cica nici de pensii „nu au bani”. Pensii ptr pensionarii romani binenteles.

  4. (editat) și prostimea de jos trebuie să plătească taxe și impozite mărite , căci ..domle.. războiul din Ucraina costă și Republica Moldova trebuie susținută, că vin hoardele de ruși.
    De asta e gaura în buget,de la război.
    Că mamaie tot aceeași pensie mizeră o ia și 1,5 milioane de muncitori tot 2000 de lei iau.
    Și de la 1 octombrie ora să ia 2090, hahaha.
    Da.. Ciolacu și PNL fac ajustare, să știți.. nu-i de joaxai

  5. Zece milioane de marafeti prima transa?! Pentru bamblegii ce sar la cap, cu atatia bani (trasi de la buget) isi cumpara un mafiot mai gras de-al nostru o vila pricopsita afara. Daca nu era Putin sa le dea de zeci de ani gaz si petrol inghetau aia in case de mult. Triste vremuri traiesc romanii sub acest alogen ce face pe presedintele. Se doreste acum pe fata invrajbirea romanilor impotriva altora. Asa de jos s-a ajuns?

  6. Pentru românii austeritate pentru Maia Sandu ‘fară număr’, d’aia a fost Ciolacu la Bruxelles !

  7. @tomlin spune:
    6 septembrie 2023 la 12:46

    „Romania investeste in viitoarea republica ukrana ? Stam atat de prost ca investim in teritoriile altora ?”
    Care romania? Mai e romania stat suveran dupa tine? N-a zis Basescu ca intrand in NATO si UE ne cedam suveranitatea altora care nu si-o cedeaza pe a lor? Deciziile se iau de binomul Washington-Bruxelles. Pont din Pilat al nostru exact asta este, guvernatorul local reprezentant al centrelor de putere in acest teritoriu.
    Ti-ai pus intrebarea cati bani se chetuie pe migrantii UE-ului? Sau cat ne costa finantarea razboiului americanilor din Ucraina cu Rusia?
    Ai citi ca trebuie marit deficitul pt a plati din imprumutrui dezvoltarea infrastructurii necesare transportului graului ucarn prin romania? Ai inteles ca nu UE finanteaza nevoia asta a ucranilor ci romania prin propriul deficit pe care dobitocimea o va plati?
    Ai uitat ca sclavetii nostrii bine rasplatiti zic ca toate astea sunt secrete? Ca nu e treaba noastra cat luam din buzunarele romanilor ca sa bagam in buzunarele altora ptr interesele ACELORA?
    Cica n-au bani ptr indexarea decenta a pensiilor. Pai cum sa aiba daca banii sunt necesari ucranilor, migrantilor, contractelor militare „de nerefuzat”?

  8. Este a 3-a sau a 4-a transa de cata 100 coco date gratis moldovenilor. Rupti in turul pantalonilor dar ne dam bengoshi.

  9. Romania este stat suveran, nu confunda statul cu niste conducatori trecatori si nu confunda deficitul cu un buget conceput de un nepriceput (cheltuiesi subestimate si venituri supraestimate). Iliescu, Isarescu, Basescu, Iohannis au fost alesi de voi, nu de alte state. Fenechiu a adus 670.000 de voturi din partidul Dan Diaconescu Direct care l-au trecut pe Iohannis peste 49%, nu altcineva. Daca partidele nu vin cu candidati verticali, faceti greva electorala. Au ajuns bulgarii sa rada demult de voi: „mamalinski”. Zic voi pentru ca eu sunt in greva electorala din 2000, nu votez tradatori de tara.

  10. @ficusul românesc, @ tomlin
    Oricum, rezultatul „remarcabil” al Inițiativei celor 3 Mări (care în sine este o chestie care nu ne ajută cu nimic, ci dimpotrivă, e doar pentru ca partenerul strategic să-şi poată vinde gazul lichefiat către proştii care vor să plătească gaz foarte scump şi să construiască şi infrastructura în acest scop) va fi primirea Ucrainei în acest club select…

  11. Este de neinteles pt. ori ce om cu putina gindire, ca o tara cum sintem noi ,unde niciodata nu se gasesc bani pt. indiferent ce trebuie facut ,sa dea altei tari, 10 milioane de euro si asta doar in prima transe ,restul de care nu se spune ce valoare are ,va urma.Guvernantii astia romani sint sanatosi la cap sau noi nu intelegem situatia ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.