(VIDEO)Mama lui Alexei Navalnîi, decizie dificilă  

Mama lui Alexei Navalnîi are de luat o decizie dificilă.  Autoritățile ruse i-au dat un ultimatum privind înmormântarea fiului său.

Noutățile apar la aproape 7 zile de la decesul disidentului, în care familia a insistat să primească cadavrul.

Lyudmila Navalnaya trebuie să decidă dacă acceptă o înmormântare secretă sau nu va intra deloc în posesia trupului neînsuflețit, potrivit Sky News.

Trupul fiului său prezintă vânătăi și ar urma să fie înmormântat de către autorități într-o colonie penală.

Femeia  a publicat un material video. Ea dezvăluie că fost condusă la morga și i-a fost arătat cadavrul. A insistat să i se permită o înmormântare fără condiții, însă a fost amenințată.

Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a dezvăluit că Lyudmila Navalnaya a refuzat să negocieze cu Comitetul de Investigații.

Lyudmila Navalnaya solicită respectarea legii,  potrivit căreia anchetatorii trebuie să predea cadavrul familiei în termen de două zile de la stabilirea cauzei decesului.

Ea insistă ca autoritățile să permită  înmormântarea și slujba de comemorare potrivit  tradiției. Femeia face, de asemenea, apel la demnitate  și respect  față de memoria fiului său.

Dacă Alexei Navalnîi a fost otrăvit, trupul nu îi va fi dat în niciun caz mamei, arată unul dintre creatorii substanței  Noviciok, Vil Mirzayanov.  Urmele utilizării substanței mortale nu pot fi îndepărtate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. Doar romanii Iohanis si Mandolina au procedat asa cand incalcand orice lege morala iti dadeau acasa mortul de covid (ziceau ei) bagat in sac de plastic si sigilat. Iti ingropai mortul dar nu stiai daca-i ala tau. Numai Sosoaca a
  avut curajul sa protesteze impotriva acelei magarii. Macar femeia asta indurerata a putut sa-si vada fiul.

 2. „UNDE TRĂIEȘTE ȘI DE UNDE CULEGE INFORMAȚII -PURTĂTĂTOAREA DE CUVÂNT A LUI NAVALNÂI -Kira Yarmysh- MARE -I LUMEA :PUȘCĂRIAȘ CU PURTĂTOARE DE CUVÂNT ! DOAMNE CE NE ÎNNODAȚI MINȚILE CE LE MAI AVEM?

 3. Rusia a ajuns rapid si previzibil o Coreea de Nord gigant. Nu mai conteaza nimic decat porunca satrapului de la Kremlin. Care isi face ipocrit cruce si pupa mana patriarhului cu epoleti intru impresionarea tuturor idiotilor utili : „ce daca e un securist criminal maica, macar asta lupta cu Soros”

 4. I-au dat două opțiuni limita, fara o a treia sau opțiunea personala că mama. Sa nu credeți că se întâmplă doar in tarile in care nu exista democrație, se practică în orice țară! Va dau exemplul cu referendumurile, atenție la capcană: se pun două întrebări care duc la același răspuns. Vreți referendum? A doua: vreți să luăm decizii favorabile vouă cetățenilor? Indiferent de răspunsul la referendum, aceste întrebări, au răspunsul deja in practica! Sau, bagă o întrebare și o condiție, ambele sunt pe tapet că executare. Asta e modul în care se lucrează la nivelul oricărei țări.

 5. Sa hatrit singur pe sine până la urma acest Navalnâi..
  Are grijă Occidentul de el cum are grijă și de Tihonovskaia sau Guaydo..
  Fatarnicie la perfect..

 6. Malurile mălurește,
  Valurile vălurește,
  Nicio masă fără pește !
  Și nicio zi fără OPOZANTUL #1 al lu’ Putin.
  Totuși, nimeni nu reușește să explice interesul lui Putin de a-l asasina pe Năvalnic chiar după interviul cu Tucker, Avdeevka și fix cu ocazia Conferinței de la München, măRog…😜

 7. Normal că înmormântarea trebuie să fie secretă şi doar cu familia. Altminteri s-ar primi ordin de zi pe unitate şi s-ar prezenta la cimitir toate slugile din CE, în frunte cu Ursula şi şefii de state din Europa, ca să iasă balamuc media. De abia aşteaptă asta. Fix cum făceau acum ceva vreme când mergeau să se în hine comediantului de la Kiev.

 8. Vezi ca the guardian a publicat ceva pe tema asta. Putin stropul nu ar fi avut nici un interes logic sa incerce să îl asasineze din nou pe Navalnîi . Dar logica nu are loc în Rusia . E vorba numai de a arăta cine e șeful , de a se pish* cu bolta pe ce cred democrațiile occidentale. Și de ce nu , de a băga frica în oasele unei populații (popor ?) care istoric e obișnuită cu biciul și așteaptă docilă și fatalistă ca să “se întâmple ceva “

 9. Dupa interviul cu Tuker Carlson prestigiul lui Putin crescuse fiindca a fost auzit de 300 de milioane de oameni de pe tot globul…Tocmai acu se puse Putin pe asasinat de Navalnai? Nu putea sa o faca cu un an inainte, cu un an dupa?….Nu putea, de putut a putut SBU ucrainian scolit de CIA…FSB rusesc a mai suferit inca o infrangere….dupa ce SBU l – a asasinat pe Prigojin….care Prigojin nu a fost niciodata contra lui Putin, nici in amenintarea cu Puciul dat la Televizor..

 10. Si pe Osama l-au dat inapoi in doua zile mamei sau familiei nu mai tin minte exact, cine isi aduce aminte aici pe forum?

 11. Lăsând deoparte durerea unei mame la moartea fiului ei, ce nu poate lăsa pe nimeni nepăsător , dar de fapt în scorneala cu covidișul s-a dovedit că încă e plină Lumea de neoameni, care ne-au obligat la niște practici inumane, de-adreptul satanice în despărțirea de cei dragi,înclin să-i dau dreptate și lui Putin că încearcă să evite o nouă reprezentație a Circului „Globus”, condus acum de globaliști, cum altfel, în care profitând de nenorocirea unei familii, să aibă loc niște manifestații de amploare pe care le-ar evita orice putere , mai ales în prag de alegeri. Așa că înainte de a-l acuza pe Putin în această speță să ne amintim de isprăvile lor din plandemie, și nu numai, că dacă amintim și de holocaustul din Gaza….și să lăsăm deocamdată Istoria să ne judece faptele. Că și cealaltă Judecată cu siguranță va urma ! 😎

 12. Sunt trei posibilitati mari si late in acest caz.
  1) Disidentul rus a fost ucis prin metode inca nederminate la ordinul lui Putin;
  2) A fost eliminat, in calitate de asset CIA, chiar de catre acestia din urma, ca sa forteze trecerea prin Congres a noii mega-cersetorii agresive de zeci de miliarde de care poporul american, evident, s-a saturat;
  3) Nenorocirea a avt drept cauza vaccinul-minune (simptomele se potrivesc cu alte mii de cazuri in intreaga lume).
  In toate aceste variante un lucru e clar, aici nu e lucru curat.

 13. Romania lui Iohanis Mama cat de mici sunteti unii la minte . Cum traiesti ma cu prostia ? Sa compari un deces din cauza unei boli cu uciderea acestui dizident arata cat de prostovan esti. Cum de te rabzi ba? Sosoaca este mandra de dobi-toci ca voi.Are material de vot.

 14. Elementar, draga Watson A fost eliminat de CIA ? Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Mi-ai facut ziua frumoasa. Si atunci de ce refuza Rusia sa ofere trupul neinsufletit familiei,ca CIA? Dar esti mandru de inteligenta ta, nu? Ai citit prea multe romane politiste rusesti.

 15. Radu Humor Ai o minima umanitate in tine.Dar imediat o umbresti cu rautatea ta inconstienta.Ce porneste din incultura si bunatate.Esti trol rus sub acoperire.

 16. Sincer sa fiu,daca as fi Putin,i-as lasa pe toti -iuropienii-kolhoznici sa vina la inmormantarea publica a celui ce a luptat sub comanda straina contra statului rus.Si apoi,dupa tipetele isterice si luarile de cuvant i-as aresta pe toti,in frunte cu Ursula, si direct in Siberia cu ei pentru organizarea de lovitura de stat si nerecunoasterea ordinii de stat.Din pacate,din cauza gorbaciovistului Putin vor mai fi ucisi milioane de rusi degeaba.Sa vedeti ce macel vor face ucranii fascisti in Transnistria sa puna mana pe depozitul de rezerva rusesc si Putin nu va misca un deget.

 17. La mintea putinacilor daca il ingroapa la secret toata lumea o sa fie convinsa ca ăla a murit de bucurie.
  L-ai omorat, lasa macar familia sa-l ingroape cum se cuvine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.