Marcel cel Moale, agățat de sabia lui Ștefan cel Mare

despre piticii de circ politic, atîrnați de coada calului din vîrfu’ dealului

 

Deci, dom’le, vă rog frumos, să nu mai aud cumva pe cineva că cică domnu’ premier și șef pesedist Marcelică-spadă-mică nu e patriot, ori că ar fi contra la moldoveni ! Contra la sau contra lu’, da’ nu mai contează, ideea e că acest adevărat Preda Buzăiescu al guvernului mihai-vitezist tocma’ a bătut cu pumnu’ în masa la turci și a zisără, nervos, ca spuma de la sticla dă Pecsi zguduită : ,, Buuey, sultane Erdogane, păi ce facem noi aici-șa, ne jucăm de-a ienicerii și plăieșii ? Cît o mai ții așea cu sabia aia a lu’ nea Fane Babanu, adică Ștefan-Domnitoru-Minune, ca să pricepi și tu, mai pă manelărie ? Aaa … ? Ia vezi, n-o mai întinde mult cu mangleala și dă sabia ‘napoi, că odată mă inervez și trimit la Instant-Bull un komando cu Hagi, Gică Popescu și Pancu, care e moldovean rău la băutură, plus Lucescu ăl bătrîn la comandă, care are și el părinți moldoveni, plus nevastă moldoveancă, așa că ai rupt-o în fericire, dacă nu livrezi rapid sabia, în cutie de catifea căptușită cu mătase, plus 30 de avioane F 16, ca dobîndă ! Claaar ?! ,,.

Biiinee, astea nu s-a dat pă televizor, că, na, a fost dăcît între ei, barosanii, da’ mi-a zis miia un văr la o cumătră de-a lu’ o duamnă de la ambasada nuastră di la turci, că Herrdogan ăla, sultanu’ lor la costum, cum ar veni, ierea galbin tot, ca ceara, dă sperietură, după ce-a terminatără a’ nostru de zis, și tremura ăla ca varga, noroc că nu mai purta turban, ca pe vremuri, că-i pica turbanu’ de la tremurături, să chiorăsc dacă mințăsc !

Păi, da, cum să mințască dom’ Ciolacu, doar el are copia originală a lu’ sabia lu’ Ștefan cel Mare, cum a avut una și domnu’ Adriean Năstase, care a dat-o la Mănăstirea Plutna, ca suvenir de amintire cu ocaziea la vizita lui care a fost. Păi, ce, degeaba a dat Herrdrogan decret să meargă rumînii în Turcea numa’ cu bolentinu’, dă pă unu’ iune, ziua copilulu’ ? Iote, Baiden nu i-a dat lu’ Joianis decret de fără vize la americani ( adică rumînii care se duce în America ), cînd a fost joianu’ la senil, da’ rezolvă și asta cu vizele dom’ Marcel, doar a zis că gata, se face, după Bobotează, și a zis și ambasaduarea americană că da, se rezolvă, joi după paștele cailor.

Acuma, dacă mă-întrebați pe mine : ca să se asorteze corespunzător cu ocupațiunile lui mentale, driblangiul verbal Marcelo, brazilianul dă Buzău, mai bine cerea de la Erdogan nu o sabie, ci v-un șperaclu, ceva, numa’ bun de intrat noaptea, ca hoții, în casele rumînilor. Sau o pușcă de vînătoare cu modele dă haur, pentru vînat mistreți, cînd o ieși din pîrnaie Haissam, amicu’ terorist a’ lu’ Marcelică. Ori mai bine un cuțit, pentru scos mațele mistreților, că o fi Haissam terorist, da’ nu cred că îi lasă lu’ Ciolacu pușca pe mînă, să nu cumva să-și tragă cu alicele în zona sensibiloasă, ca Adrian Năstase în socrul lui Ponta.

Pe scurt, stați linijtiți, sîntem în grafic, că doar leorbăiala nu costă, e moca. Iar populimea, inclusiv moldovenii jignitoidici, pune ușor botul la vrăjeală, ca suinul de Crăciun la scărpinatul pe gușă. Zona anatomică, nu vorbetele tv.

Deci e bine, s-a rezolvat, a vorbit dom’ Marcelo și a dat drumu’ Herrdogan la fabrică, deci s-o făcut și săbiile de Ștefan cel Mare cît popușoii din povestea ‘ceea a lu’ Creangă. Și tot acolo o să vă intre, stimați alegători.

 

 Articol preluat integral din 7iasi.ro

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Lucian Postu 164 Articole
Author

7 Comentarii

 1. Ciolacule,ai festelit-o! Te împrumuți la greu să plătești la greu cei 1.300.000 de bugetari. Polonia la 40 de milioane de locuitori are 800.000 de bugetari și Romania la 20 milioane de locuitori din care 6 milioane sunt plecați afara are 1,3 milioane de tăietorii de frunze la câini care se mai și bat in parlament. Parcă poporul a vota la referendum 300 de parlamentari nu 600 câți are acum. Romania o vaca buna de muls de capusele bugetare!

 2. Uãi Marșeli țo inapoiet îndărăt saghia Lu Domnu Stefan nibotìzatu ceala di Erdocan, ori ba?Șî stāi ghinisor cu ocara fațî di noi ,pisāmni țî so urât cu ghinili sî vrai sî ni jîgnesti cu tāt dinadinsul,ie aminti doua lucruri dí la unu cari nu zîși vorbí goali…a sîț facâ moldoveni di pitricanii sî cocoașa covatî cu cozîli di la sācurì daca mai indraznesti niobrazāri cu noi.

 3. Te crezi spiritual dle P(r)ostu?
  Nu eşti! Eşti doar jalnic. Un cocalar.
  Nici mie nu-mi place Ciolacu, dar dacă m-aş apuca să scriu un articol împotriva lui nu m-aş crampona în glume de şcoală ajutătoare.

 4. Postu nu-i post destul, dacă nu-i și fudul. Indicație prețioasă: după p se pune r. Articol de rht, ca și hautoru’.

 5. Shi ce face cu sabia, sepuku, sau juma juma cu d-na Sandu, ca sa fie motiv de unire. Am auzit ca turcii au cerut la schimb stegul lor de la Plevna unde a trebuit sa-l incline la noi romanii, sau de oftika shi-au bagat shi aici khazarii precum tov.Putin=Legionarul Roshu galbejitul coada lui, asha cum o fac shi acum cu Noua Calodenie, unde Macrou fuge repede acolo sa nu piarda situatzia de sub control, ka ka la MSKVA a stat la mare distantza la masa lor. Marcelino, ai prilejul sa faci shi tu filme ca Sergion Nicolaescu, care a deschis noua=novaya shcoala de man kurtzi. Vezi in ce rol te baga ashtia la care le cantatzi in struna, ex. Parlament, samd, ka ka khazarii nu e nimeni, dar sa fie sange mult, da, mult sange, uitand ca patriotzii adevaratzi au murit in primul atentat terorist shi cu bombe in Parlamentul nostru, asha cum a trecut la actziune chibutzul bolshevic PCR, desfintzat legal de Regele nostru. Crezi ca acum sabia mai apara Romania, mai bine cerea-i nishte drone, arme adevarate! ca sa nu aive khazarii Mondialu cur ajul sa extinda razboiul lor, care daca balteshte va beli shi pe ei la ghisheft. Mormantul lui Shtefan a fost jefuit de multe ori, shi ca sa fi mai practic ar trebui sa apelezi la Interpol, asha cum fac Grecii shi chiar Turcii. Poate eshti shi tu de Papa galos acolo, de te da-i atat de des in spectacole. Oricum sa auzim de bine…
  O zi buna.
  Con
  P.S. Nu mai avem cadrii, decat poolitruci care heroi, heroine au fost, heroine vor fi=Kolonie 100%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.