Marian Oprişan scapă de închisoare

Preşedintele CJ Vrancea Marian Oprișan a fost achitat, vineri, de Judecătoria Cluj Napoca, în dosarul „Căprioara”. Procesul a durat mai bine de opt ani. Sentinţa nu este însă definitivă.

Oprişan a fost acuzat de procurori că ar fi prejudiciat statul cu peste 8 milioane de lei.

Pronunţarea sentinţei este dată după ce, joi, judecătorul a amânat decizia pentru astăzi. Săptămâna trecută, pronunţarea a fost amânată, de asemenea, judecătorul precizând că se aşteaptă ca la dosar să fie depuse concluziile scrise ale avocaţilor şi procurorilor.

Marian Oprişan a fost trimis în judecată la începutul anului 2006, fiind acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals.

Conform procurorilor, acesta a numit o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, care ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la „Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila „Rucăr” şi „Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei

Oprișan le-a spus jurnaliștilor că acest dosar a fost întocmit la ordinul dat în 2005 de către fostul președinte Traian Băsescu.

Marian Oprişan a mai susţinut că nu există niciun prejudiciu în dosarul în care este judecat şi că pot veni şi cinci milioane de alţi specialişti care să facă expertiza în dosarul său, pentru că toţi vor constata că rezultatul „nespecialistului DNA” este unul eronat.

După aflarea sentinței de achitare, Oprișan, a declarat vineri pentru Agerpres că a primit „o lecție de viață” din partea Direcției Naționale Anticorupție, instituții căreia, fără nicio ironie, îi mulțumește.

Oprișan s-a arătat recunoscător, în mod deosebit, „judecătorilor cinstiți”, care au analizat cazul fără a lua în seamă, potrivit președintelui CJ, presiunile exercitate în mass-media ori de către unii politicieni ce „nu au ținut cont, din nefericire, de principiul prezumției de nevinovăție înscris în Constituția și legile României și au judecat pe baza faptelor”.

„DNA mi-a oferit o lecție de viață, cu tot ce s-a întâmplat în viața mea în tot acest interval de timp. Și nu sunt deloc ironic atunci când afirm că îi mulțumesc respectivei instituții. Am suferit mult în cei nouă ani de când se judecă procesul, dar am devenit mai puternic”, a spus șeful CJ Vrancea.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.