Masoneria s-a sfârșit. Monarhiile au dispărut. Imperiul s-a prăbușit. Republica a murit.

Asta ar trebui să fie o povestire despre o mașină de spălat vase. O chestie banală care nu are nici în clin nici în mânecă… cu specia literară Space Opera, din care face parte ficțiunea de față.

Dar până venim pe scenă cu mașina aia de spălat vase, banală și insipidă, dar cu un destin istoric glorios să vedem… Partidul Selenarilor Chercheliți a dat o lovitură strașnică la alegerile parlamentare de pe Planeta Marte. Din această pricină, masoneriile de toate culorile de pe planeta Venus s-au văzut nevoite să-și schimbe strategiile pentru că o misiune spațială robotică a descoperit că Marele Arhitect nu există. Desigur ar fi putut să fie o defecțiune de program, o lentilă crăpată sau un nor radioactiv excesiv de puternic. Partidul Selenarilor Chercheliți a dat tot felul de legi contradictorii care au dus la prăbușirea republicilor, imperiilor și monarhiilor de toate felurile. Masoneriile de pe planeta Venus au încercat să mai salveze ceva dar n-au reușit. Astfel că secole de istorie zbuciumată au fost năruite într-o clipă. Noua lume robotică era complet nepăsătoare la zbaterile omenești.

Ultimii masoni au fost răpiți de mașini inteligente care i-au dus dincolo de sistemul nostru solar într-o direcție necunoscută. Domnia mașinilor a spulberat în cele din urmă și Partidul Selenarilor Chercheliți. Astfel că rasa umană a intrat într-un serios impact. Nu a apărut eroul salvator. Nicidecum. Cei câțiva oameni care au scăpat nevătămați s-au aciuat fie pe Uranus, fie pe Neptun, fie au fugit spre alte galaxii. Este ciudată că oamenii nu învățat nimic din toată tragedia asta cosmică. Unii au înființat țări, regate și imperii în Tau Ceti. S-au război acolo, pe viață și pe moarte de-a lungul unor secole bune. Dar mașinile le-au luat urma și i-au distrus. Florea umanității s-a ofilit sub loviturile de tun date tocmai de mașinile pe care le-au inventat oamenii. Nimic nou sub soare.

Iar mașinile? S-au reprodus într-o sminteală tehnologică fără precedent în această parte de univers. Fără vreo noimă anume, fără vreun scop anume. Fără prea mulți martori notabili. Doar niște bacterii, niște protozoare, niște furnici rătăcite prin spațiul cosmic. Dar într-o zi, un fapt neobișnuit pentru lumea mașinilor s-a petrecut într-un crater lunar. Nu se știe cum, acolo era aruncată mașina de spălat vase pe care, cândva, într-un elan gospodăresc remarcabil, madam Calomfirescu, din Titan, și-a cumpărat-o de la un magazin online. Din păcate, mașina de spălat vase avea o hibă pe care madam Calomfirescu n-a putut s-o înghită cu nici un chip. După ce spăla farfuriile, mașina le arunca în jur cu o forță extraordinară. Ceva de speriat. Un defect cumplit, se înțelege. Dar să vedem acum de ce acest defect cumplit a fost pe placul universului care a scos mașinile de pe mucavaua stelară.

Trecând pe deasupra craterului unde se afla mașina de spălat vase, uitată acolo din vremuri imemoriale, o mașină zburătoare a activat, automat, mașina de spălat vase. Mașina de spălat vase s-a trezit din somnul ei și a aruncat la repezeală cu farfurii încoace și-n colo. O farfurie a lovit mașina zburătoare care s-a dezechilibrat și s-a lovit de o stâncă. Din cauza șocului, programul ei s-a dat peste cap și a intrat pe modul autodistrugere. Chestia asta s-a propagat în întreaga lume a mașinilor și, surprinzătoare, toate s-au autodistrus. Se înțelege că din niște cratere de pe Neptun și de pe Saturn au ieșit la iveală vreo câțiva oameni care au repornit istoria omenirii.

Cam asta e. Auziți niște glasuri de pe mica planetă Pământ? Păi da, parlamentul terestru fierbe căci se apropie alegerile generale! Dar ce credeați voi?!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.