Mesajul CIA pentru Rusia și Donald Trump

În ultimii doi ani, mai toate articolele presei occidentale de mainstream despre invazia rusă în Ucraina au conținut un cuvânt cheie – ”neprovocată”. Concluzia a tot ce s-a publicat era că invazia nu poate fi explicată decât prin intențiile și psihicul zdruncinat al lui Vladimir Putin.

La împlinirea a doi ani de la invazia rusă în Ucraina, The New York Times a publicat un lung material despre implicarea masiva a CIA în Ucraina, după răsturnarea regimului Ianukovici. ”Euromaidanul” de la Kiev sau ”Revoluția demnității” au pregătit terenul pentru escaladarea intervențiilor CIA în Ucraina, arată The New York Times. Operațiunile CIA au alimentat războiul la scară redusă din regiunile separatiste din estul Ucrainei, pentru ca apoi să contribuie mult la pornirea războiului pe scară largă, în februarie 2022. În aceste operațiuni au fost implicate trei administrații americane – Obama, Trump și Biden.

Aceste informații, și altele similare ce au apărut în publicații americane de mainstream, nu sunt neapărat rodul unor mari investigații jurnalistice, ci mai degrabă o scurgere controlată de informații din serviciile secrete americane și ucrainene. Este puțin probabil ca peste 200 de interviuri cu actuali și foști oficiali din acest domeniu să fi avut loc fără permisiunea și chiar încurajarea CIA și a regimului Zelenski.

Demersul The New York Times (sau al Newsweek, mai jos) arată că Washingtonul și Kievul vor să arate lumii întregi cât de puternică este relația lor la nivelul serviciilor secrete și să avertizeze în acest fel Moscova, într-un moment în care Ucraina bate clar în retragere. Avertismentul transmis Moscovei este că Ucraina si SUA luptă umăr la umăr și fac front comun împotriva Rusiei.

În egală măsură, același avertisment le este transmis și congresmenilor americani din Camera Reprezentanților, în special liderului republican Mike Johnson. CIA și serviciile ucrainene le transmit politicienilor și contribuabililor americani (prin intermediul The New York Times) că sutele de miliarde de dolari nu se duc în conturile unui guvern străin, într-un război străin din cealaltă parte a lumii, ci la un subcontractor aproape cu acte în regulă al guvernului SUA care duce un război prin procură pentru America, un război în care personalul SUA este implicat direct și profund. A refuza finanțarea unui asemenea război înseamnă punerea în pericol a vieților americanilor ce operează în Ucraina și a unui proiect pentru controlul total al unui stat important din Europa, proiect vechi de peste zece ani.

Prin intermediul NYT, CIA pune acum presiune pe campania prezidențială a candidatului Donald Trump, din ecuația căreia face parte tergiversarea de acum a acordării ajutorului pentru Ucraina. Miza imediată – 60 de miliarde de dolari pentru retragerea ordonată a Ucrainei și tocarea pe mai departe, de pe noi poziții, a forțelor ruse și ucrainene. Războiul este „negociat” – fără atacuri asupra liderilor politici, asupra diplomaților, fără arme de distrugere în masă, însă cu lumină verde la uciderea a sute de mii de simpli cetățeni și extinderea cenzurii, a controlului statului și a industriei de apărare în SUA și Europa, pe spezele altor sute de milioane de contribuabili.

 

Informațiile publicate de The New York Times vin după cele apărute la MSNBC, la nici o lună după invazia rusă, când un fost agent CIA (George Beebe), fost șef al analiștilor pe spațiul rus și fost consilier al vicepreședintelui Dick Cheey, a spus: ”Alegerea pe care a trebuit să o facem în privința Ucrainei – și folosesc în mod intenționat timpul trecut – a fost dacă vrem ca Rusia să-și exercite vetoul asupra implicării NATO în Ucraina la masa negocierilor sau pe câmpul de lupta. Iar noi am vrut să ne asigurăm ca vetoul Rusiei la extinderea NATO va fi exercitat pe câmpul de luptă, în speranța că fie Putin va face pasul înapoi, fie că operațiunea lui militară va fi un eșec”.

Acelasi articol publicat de MSNBC în martie 2022 arata că extinderea NATO în Ucraina, despre care toți liderii vestici știau că nu este viabilă, a fost cauza principală a reacției agressive a Rusiei. ”A fost o eroare, poate o eroare catastrofală, faptul că extinderea NATO nu a fost pusă în discuție, în timp ce Putin semnala că are de gând să lanseze o invazie – și o făcea atât de limpede, încât guvernul SUA a ajuns să ofere și un calendar al invaziei. Poate să pară cinic să sugerăm că Ucrainei nu i s-ar fi permis, temporar sau permanent, să intre în alianța în care ar fi dorit să fie. Însă și mai dur este că ucrainenii plătesc acum cu viețile lor flirtul americanilor cu ideea că Ucraina ar putea deveni membru NATO, fără ca Statele Unite să se angajeze să apere această țară”, se arată în articolul publicat de MSNBC.

 

Apoi, în iulie 2023, Newsweek a publicat un articol după aceeași rețetă ca și cel apărut acum în The New Yor Times – o mulțime de interviuri cu foști și actuali oficiali din serviciile secrete și diplomație. Concluzia Newsweek: războiul din Ucraina este un război clandestin între SUA și Rusia, un război cu reguli clandestine, care determină tot ce se întâmplă acum în Ucraina și care face ca CIA să joace un rol disproporționat de mare: spionează, este negociator, oferă informații, logistică, gestionează o mulțime de relații sensibile în cadrul NATO și, poate cel mai important, este agenția care încearcă să asigure că războiul nu va scăpa de sub control.

În Ucraina se duce un ”război negociat” între Rusia si SUA – fără atacuri asupra liderilor politici ai statului inamic și a diplomaților și fără depășirea limitelor nescrise ale acțiunilor clandestine. Unele țări (Marea Britanie, Polonia) au dorit forțarea acestor limite, spun sursele Newsweek, în timp ce altele au fost mult mai prudente în privința Rusiei.

O sarcină centrală a CIA este asigurarea transportului armelor in Ucraina pe două rețele – una publică și una clandestină, creată în perioada închisorilor secrete CIA din Europa Centrală și de Est, o ”flotă gri” de avioane ce lucrează pentru CIA și traversează neîncetat spațiul aerian al acestor țări, cu destinația Ucraina.

 

Ce ne spune articolul publicat de The New York Times la împlinirea a doi ani de la invazia rusă în Ucraina.

1.       Serviciile ucrainene, extensii ale CIA

Pe 24 februarie 2014, viitorul șef al serviciului ucrainean de informații a intrat în sediul instituției. ”Era gol. Nicio lumină. Fără conducere. Nu era nimeni acolo”, spune Valentin Nalivaicenko. Și primul lucru pe care l-a făcut a fost să-i sune pe șefii stațiilor CIA și MI6 de la Kiev, scrie The New York Times.

Pe un alt plan, asistentul secretarului de Stat pentru Afaceri Europene, Victoria Nuland, împărțea dulciuri protestatarilor și-i transmitea ambasadorului SUA la Kiev cine trebuie să fie noul premier.

”Putin acuzase serviciile secrete occidentale că manipulează Kievul și seamănă sentimente anti-ruse în Ucraina. Spre finalul anului 2021, Putin lua în calcul lansarea unei invazii întâlnindu-se cu șefii principalelor servicii secrete din Rusia, care i-au spus că CIA și MI6 controlează Ucraina și o transformă într-un cap de pod pentru operațiuni împotriva Moscovei. Oficialii SUA erau reticenți să se implice total în Ucraina, neavând încredere în oficialii ucraineni și temându-se să nu provoace Kremlinul. Însă un cerc restrâns de oficiali ucraineni din servicii au curtat cu insistență CIA și s-au făcut foarte utili pentru americani. În 2015, șeful serviciului de informații al armatei Ucrainei a sosit la o întâlnire cu adjunctul șefului stației CIA și, fără să spună nimic, i-a înmânat un teanc de dosare ultrasecrete”, scrie The New York Times.

Au dorit oare ucrainenii care au ieșit în stradă la momentul ”Revoluției demintății” din 2014 ca Victoria Nuland să le numească viitorul premier și miniștri sau ca șeful informațiilor militare din țara lor să se afle într-o clară relație de subordonare față de adjunctul stației CIA la Kiev?

Aceste informații publicate de The New York Times nu fac decât să arate că Vladimir Putin avea motive întemeiate să se teamă că SUA și NATO își extind structurile informative militare în Ucraina. Iar Moscova a arătat că acesta a fost un motiv principal al invaziei din 2022.

2.       Operațiunea Goldfish

The New York Times arată că CIA le-a oferit ucrainenilor bani și tehnică avansată pentru a putea intercepta comunicațiile rușilor la o scară mult mai mare. CIA a antrenat comandouri ucrainene de elită în mai multe orașe din Europa, ca parte din programul ”Operațiunea Goldfish”. ”CIA a început să trimită echipamentele în 2016, după întâlnirea crucială de la Scattergood”, spun sursele The New York Times. Armata ucraineană a început să le folosească, și le folosește și acum, pentru a intercepta comunicațiile Rusiei, Belarusului, Chinei, pentru a spiona sateliții acestor țări.

3.       Ucraina a devenit un centru de colectare de informații

Rețeaua de agenți americani din Ucraina a fost mult mai extinsă decât au sugerat articolele publicate de presa vestica până acuă. ”În peste 200 de interviuri pentru The New York Times, actuali și foști oficiali din Ucraina, SUA și Europa au arătat că parteneriatul cu Ucraina a evoluat de a unul poticnit spre unul tot mai extins, Ucraina devenind un centru de colectare de informații, care intercepta comunicațiile Rusiei la o scară care, la început, depășea capacitatea agenților CIA din Ucraina. Acum, aceste rețele de agenți sunt și mai importante, pentru că Rusia este în ofensivă, iar Ucraina depinde de operațiuni de sabotaj, de rachete cu raza lungă, iar pentru aceste lovituri este nevoie de spioni în spatele liniilor inamicului”, scrie The New York Times, pomenind apoi de riscul la care sunt supuse aceste operațiuni, dacă Congresul SUA nu va aproba ajutorul pentru Ucraina în valoare de 60 de miliarde de dolari.

4.       Comandouri de elită

La doi ani după lovitura de stat din Ucraina, CIA a lansat un program pentru agenții ucraineni de elită. ”În 2016, CIA a început să antreneze comandourile de elită ucrainene – Unitatea 2245 – specializate în capturarea dronelor și echipamentelor de comunicație ale Rusiei, pentru ca tehnicienii CIA să le folosească la spargerea codurilor ruse. Unul dintre ofițerii acestei unități era Kirilo Budanov, acum șeful spionajului militar ucrainean. CIA a ajutat la instruirea unei noi generații de spioni ucraineni care să opereze în Rusia, în Europa, Cuba și în alte locuri unde Rusia are o prezență importantă”, scrie The New York Times.

În urmă cu opt ani, CIA a inceput să creeze o rețea de 12 baze secrete de-a lungul frontierei cu Rusia. De aici sunt interceptate comunicațiile generalilor ruși, sunt monitorizați sateliții Rusiei și sunt lansate atacurile cu drone și rachete asupra Rusiei. ”Fără comandourile de elită antrenate de CIA nu am fi putut rezista în fața rușilor și nu i-am fi putut învinge”, spune Ivan Bakanov, fost șef al servicului de informații ucrainean (SBU).

5.        Statul profund este mai puternic decât Trump

The New York Times arată că programul CIA în Ucraina s-a extins în timpul administrației Donald Trump, acest lucru fiindu-i ascuns deseori președintelui SUA. ”Alegerea lui Trump în 2016 i-a pus într-o situație limită pe ucraineni și pe partenerii lor din CIA. Trump l-a lăudat pe Putin și a negat că Rusia ar fi avut vreo imixtiune în alegerile din SUA. Era suspicios cu ucrainenii și a încercat să pună presiune pe președintele Zelenski, pentru a investiga afacerile rivalului său democrat Joe Biden, ceea ce a dus în final la impeachmentul lui Trump”, scrie NYT. ”Însă orice ar fi spus și ar fi făcut Donald Trump, administrația sa mergea în cealaltă direcție. Asta pentru că Trump a pus în poziții cheie neoconservatori antiruși, inclusiv pe Mike Pompeo ca director CIA și pe John Bolton consilier pentru securitate națională. Ei au fost la Kiev pentru a sublinia sprijinul pentru parteneriatul secret, care s-a extins și mai mult, cu noi programe de antrenament și noi baze secrete”, scrie NYT.

Așadar, The New York Times ne spune că CIA vrea să avertizeze lumea că serviciile ucrainene și regimul din Ucraina sunt extensii ale serviciilor secrete americane și că acest lucru este puțin probabil să se schimbe în cazul revenirii la Casa Alba a lui Donald Trump. Însă acest avertisment dăunează propagandei de război din Occident despre legitimitatea regimului din Ucraina, despre confruntarea dintre democrație și autocrație, dintre partea bună și cea rea a istoriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 17

43 de Comentarii

 1. Ce facem acum, le scriem oamenilor ce stiau ei de la inceput (2014) si dezmintim toate minciunile gazetelor. Cam tarziu, v-ati piedut credibilitatea. S-a incetatenit deja expresia: „am auzit la mincinosii” !

 2. Hmmmm, nu scot o vorba despre anul 2004 când au fost anunțați militarii nato să își caute stabilitate sau locații de domiciliu in Romania aproape de Prut! Oare de ce? Cine era mare șef în ameri in 2004😉? Eu sau Romania, sau ukraina?! Nu cred! In legătură cu aceste zise dezvăluiri, asta știam mare parte din cetățenii români, nu trebuia să povestească acest individ. De ce nu dezvăluie ce se întâmplă mai departe? Nu are voie?!

 3. SE SCHIMBA PARADIGMA !

  -de ce?-

  PEntru ca USA daca va musca momeala unui razboi (fie el regional!) pierde DOLLARUL !

  Curand cei care din motive de inteligenta mediocru-genetica inteleg doar cu „MINTEA DE PE URMA” vor intelege de ce
  genialul mishteaux spunea , de putini inteles:

  -> „NINGE PE FED!”

  (mishteaux ca PROPHET nu poate gresi, dat din doar 1/1000 poate fi interpretat fals , PS: Cum merge Argentieni … mai are Milei timp din cele 6 luni prezise domniei lui ? 🙁 )

  IQ=?
  😉

 4. Excelent d-le Călin.
  Clar ca lumina zilei..
  SUA e condusă nu de fosilele de pe ecran.. SUA e condusă de sacii cu bani și lobiul din Congres.. Se vede încă atunci când șefii CIA făceau declarații politice.. În ce țară un conducător de serviciu secret face declarații politice peste capul conducătorului țării.. Numai în SUA..La ei președinții sunt pentru prostime…

 5. Cei care cred ca TRUMP e singur si de cpul lui
  uita TALCUL adanc ascuns al dictonului (inca valabil!=mreu valabil pur-american)

  E PLURIBUS UNUM !

  (putin cei de genetic-hazarduos-geniul lui mishteaux care sa aiba intelectual acces post-factual la adevarurile(!) ascunse … 🙁 !”n-am cu cine”!)

  🙁

 6. Stirea e pentru consumatorii din SUA si Europa Occidentala. Gen bah in Ucraina suntem bazati. Dar nu intru in detalii. Rusii stiau din capul locului cum sta treaba. Nu e pentru ei stirea.

 7. maninca si gura lor o piine…
  daca nu e draq nu mai e nevoie de ingeri…
  asa ca ingerii vopsesc pe unul de al lor si-l fac draq…
  ca vorba aia…au credite la case, mincarea e scumpa …si ei nu prea stiu sa faca nimic …pe post de angajat..
  stiu doar sa fie sefi…si iresponsabili…cu vietile altora..
  hai sictir…
  ca e plin de destia prin toate ‘democratiile’ sustinute cu bastonul si pistolul

 8. Eu zic că „scurgerea asta de informații” (dacă nu e cumva o sondare a răspunsului public) e o mare greseală. Dă apă la moară Rusiei, agită apele în zona europeană punând la îndoială justețea războiului, implicit a ajutoarelor, ridică popularitatea opozanților guvernelor de astăzi care sprijină necondiționat Ucraina. Desigur mare parte din acest adevăr se știa și numai trolii îndoctrinați sau interesați susțineau contrariul . Este una din „scaltoacele ” pe care le trag americanii aliaților lor periodic, cea precedentă s-a întâmplat în Afganistan odată cu retragerea precipitată când a lăsat o mulțime de colaboratori loiali pe mâna talibanilor fără vreun avertisment prealabil. Aviz celor de pe aici care rumegă totul fără să implice si zona cerebrală în scrierile lor.

 9. Concluzia:
  „SE SCHIMBA PARADIGMA !”

  USA atrasa intr-u RAZBOI , fie el „regional”
  pierde DOLLAR-ul 🙁

  … asta-i TALCUL ascuns al celebrei, in anumite cercuri, prophetii a straniu-misteriosului MISHTEAUX:

  „NINGE PE FED!” 🙁 🙁 🙁

  PS: Pana si cunoscuta „RAND Corporationa” s-a dat predictiv pe brazda … 😐
  (daca asta nu insemna „ceva” atunci … nimic nu mai e rational!]

 10. Pe cand un articol despre
  schimbarea de paradigma … RECENT(!)
  la
  RAND Corporation pe thema „razboiului pseudo-ukran” ?
  [se deja stie dupa „NINGE PE FED!” pericolul ca USA sa piarda DOLLAR-ul atrasa fiind de RUSIA-CHINA-BRICS intr-un razboi regional care va schimba la fel ca ww2 …PARADIGMA yankeu-actuala]

  Promiti ca scri despre „schimbarea la fata” a celebrei pepiniere de idei …RAND Corpo… ?

  SHALOM si voua … ! 😐
  IQ=?

 11. Stirea este pentru idiotii care nu au priceput inca ce se intimpla(atit din SUA cit si din afara ei)!
  Numai niste dementi isi pot dori un razboi nuclear cu Rusia!

 12. În condițiile actuale, pentru cei care sunt antirusi și aplauda declarațiile belicoase ale dementilor 🌈langii occidentali este o dovada clara ca sunt psihopați.

 13. ANTIAMERICANU Marchievici a ajuns sa creada in GOARNA CIA numai pentru ca-i alimenteaza MISTIFICARILE GROBIENE ale REALITATII!!!
  Observand punctul slab al DIVERSIUNII publicatiei cominterniste, ATACUL la CIA pentru a-i face jocul STAPANULUI, clar ca ma refer
  DOAR la New York Times, Marchievici „improvizeaza” in premiera, invocand INEPT ca CIA ar fi dat „unda verde”!? Prima concluzie e ca NYT ar fi OFICINA CIA, redactorii fiind ACOPERITI…A doua ca Cia si ACOPERITII ei OPEREAZA CONTRA SUA si astfel pt COMINTERN Directoratul Moscova!!! Simplu, „confirmandu-i CRIMINALULUI CONTRA UMANITATII Rasputin” PROVOCARILE PROPAGANDISTICE! Daca era adevarata GARGARA preluata orbeste de Marchievici atunci Rasputin trebuia sa INVADEZE SAMAVOLNIC Ucraina inca din 2014!

 14. Unde este Ceata lui Pitzigoi, dai in unu tipa doi???
  Unde ni sunt MargelatruGhitaAnonimBugetarulRumburakDeeperLeantzaPopiiMioritaLuminitaCharlieTeteaCorina scl ???
  Ca de obicei, cand serviciile rumanesti sunt prinse pe picior gresit, se lasa tacerea grea .Semn ca deruta este mare!!! O vreme amutesc ziarele,stirile Protv si UMDigi 24 se ocupa de acidente pe treceri de pietoni si amante de fotbalisti.
  Estimp se consulta intre ei gradati din redactii, coloneii stau de vorba cu misitul de la Mbassy si evident asteapta dezlegarea la peshte de la legaturile superioare, rezidentiii Marelui Alb. Dupa ce primesc instructiunile,reapar, dornici sa se afirme si sa le arate Stapanilor Inelelor ca se pot baza pe obrazul lor gros ca pingeaua, de slugi ascultatoare care-si merita lefurile , laudele si promotiile in grad. MaRog, dupa caz…..
  Dezvaluirile din presa CIA nu sunt pentru politicienii Rusi, care stiau din capul locului cum stau lucrurile, ci pentru Publicul European ca sa se simta mobilizat, dar mai ales pentru cetatenii Ukrainei , ca sa-i stimuleze la rezistenta fara sovaire, deoarece desi purceaua e moarta in cotetz , aranjeaza CIA sa va cante fanfara la morminte! Carnea de tun este veriga slaba, acum , mai dihai decat lipsa obuzelor de 150 mm.

 15. Concluzia: CIA este in toate, e-n holda intreaga si-n bobul marunt, e-n pruncul din leagan si-n omul carunt.
  Daca nu ar fi CIA nici vantul n-ar bate pe glob……[Rumburak]

 16. Ma intreb daca nu cumva agentia de crima organizata si ukronazistii nu-s pe cale de a pune bazele unui g l a d i o 2.0 in toata evropa de est deja intesata de refugiati ucraineni dintre care multi agenti nazisti special antrenati. Atentie la Budapesta!

 17. Informatiile expuse ii dau dreptate lui Putin.CIA infiltrata in toate domeniile cu scopul de a face ce?Probabil ca pentru a deservi afacerile americane in Ucraina.Crede CIA ca FSB nu stia ?Si daca stia ca FSB stia, i-a pasat?Nu,au impins linistit Ucraina in viitorul razboi prin maidanul revolutionar.Rezultatul se vede:o tara distrusa.Au vrut americanii sa ajute Ucraina sa de democratizeze,sa traiasca oamenii in liniste?Nicidecum desi asta au clamat peste tot.Vrea UE sa ajute Ucraina?Cum?impingandu-le graul peste tot in Europa?Ce mare branza pentru un stat sunt vanzarile de cereale?Dar UE nu vrea sa ajute Ucraina ci pe afaceristii euro-americani din Ucraina.Si atunci e de compatimit Ucraiana politica?Sunt de compatimit bietii ucrainieni dusi de rapa de un mic dement dar insuficient de dement pentru asa un mare razboi fapt ce il transforma intr-o caricatura a democratiei.Cu tot dispretul de care se bucura Putin stie foarte bine cu cine are de a face.

 18. Ceea ce nu schimbă nimic datele problemei.Se cheamă că FSB e o adunătură initilă de tonți care se ascund unul după celălalt iar puțin a pierdut partida, asigurându-se de ura neînduplecată a ucrainienilor și a unei bune părți din Rusia.Nu poți să fii kaghebist bătrân și să pierzi că un fleț în vecini rămânându-ți doar cea mai proastă soluție.Așa e când ești un dobitoc fac-totum, când ești primul judoka, primul călăreț, pescar, ursar,lingurar etc al țării și apari la bustul gol prin calendarele vădanelor de bețivi.Că a fost implicată CIA, era de așteptat, dar asta n-a câștigat alegerile pentru zele și nici nu l-a pus în postura de apărător erou al patriei dar putin a făcut-o.Partida nu e nici pe departe jucată.Indiferent cum o dai, pică de prost.Exasperarea rușilor evdoar la început.

 19. Swampul american merge mai must sau mai puțin pe automat.Joe Rogan remarca că odată concediați de Trump, pionii NWO de la Washington au plecat spre Europa, rezultatul venirii lor aici fiind marasmul politic de azi unde cei care cad la urne cu brio în țările lor, precum Ursula și Rutte, cad în sus, spre șefia imuabilă a Europei, devenind clar apartenența și originea swampului oficial european la cabala davosită.putinelu avea șansa nesperată de a poza în salvatorul Europei și a lumii dar a esuat lamentabil, distanțîndu-si toți oamenii capabili și jucând pe yesmani că un joker prost lovit de narcisism de personale, incapabil de guvernare altfel decât cu cizma.Și așa se duce totul de râpă

 20. Lui Postăchel..
  Pesemne ai avut mari chinuri mintale inchegând aceste inepții cu cei doi neuroni..

 21. Bine gudurau da cu mucii in fasole,concluzii de hatagist axiomatic.Mai gândiți mah indoctrinatilor .Nu-i cu cine in Romania,nu-i cu cine.

 22. Unul că ține, limitat la propagandă oficială, s-ar alege cu arsuri pe creieri.Nu te trimit pe Sun să vezi cum arată partea a doua pentru că-ți prinzi urechile.Dar nu te ofusca, ține-o zanga cu ăi de-o țin pe chirăituri pe craca rusă din galeria ta și o să știi cel puțin tot.Ne-om citi când ți-o crește un pic mintea.Aia mai de pe urmă.

 23. Haștagurile nu țin pe front,Așale, îngropăciunile nu stau pe server. Nu prea ești dat la ele,altfel ai ști că violența este ultimul argument al incompetenței, incompetență care e înlocuită cu PR-ul în lipsă de soluții reale.Rusia se bantustanizeaza iar un bantustan de dimensiunile astea numai stabil nu e.Vezi Congo.Viitorul nu e roz pentru nimeni iar eșecul Rusiei care va pierde pacea este succesul Davosului si ridicarea probabilitații de război, război în Europa de Est.Sindrom african.În caz că faci parte dintr-o galerie, Davosul nu e deloc o variantă bună pentru Est dar o eventuală manevra de desprindere ar aduce un „ajutor frățesc” de care am mai avut parte.Să nu de-a Domnul să am dreptate.State care nu trebuiau primite-n NATO mai sunt, iar unul e România.Succes la mobilizare.

 24. era mai întelept pentru americani daca îi puneau pe inglisi si francezi sa se bata cu nemti (cum au mai facut-o de dopua ori ) ,cîstigau mai mult si scapau de concurenta UE înca 50 de ani….dar înca nu e tîrziu….

 25. ” Statul profund este mai puternic decât Trump”

  Daca era mai puternic decat cei din spatele lui TRUMP
  nu pierdeau INFORMATIC prin …servrele lui Hilary CLINTON
  si hipnotica tacere (non-interventie) a sefului FBI-ului de atunci (2016)
  COMEY

  Cred sincer ca MISHTEAUX e 2-oua clase peste CI si-o clasa peste FSB … si … doar putin peste serviciile orezarilor !
  Despre MOSSAD 🙁 ma abtin …prea a-morali !

  SHALOM si cele bune !

  TRUMP=POTUS -> MAGA ! ❤️❤️❤️ [cine prophetic l-a scapt pe TRUP de necazul de la Mar-a-Lago din august …si i-a zis ca va fi cautat la dossarele cu care-si salva viata de la soarta lui JFK ? de ce v-a fi TRUMP lasat in viata ? si ce contineau dossarele gasite doar cu COPERTILE , avid-cautate la MAR-A-LAGO ?

  IQ=?
  3301

 26. Pe scurt,SUA a mizat pe război iar putin a fost suficient de fraier să la facă jocul Una din mize era declararea legii marțiale și coerciția președinției americane de către Swamp în cazul în care Trump va vrea sa joace în offside, pe model Nixon.A doua-orice criză e bună că să împingi concurența puțin câte puțin în groapă și să strângi rândurile centrifugilor-vezi Ungaria-Polonia, țări pe care putin le putea folosi dacă ajuta pe cine trebuie dar nu a făcut-o, l-au lovit poveștile cu vikingi și unitatea panslavă de care pâna și Bulgaria se distanțează cătrănită.Poloniei nu-i trebuie țari.În loc sa lase loc de manevră, puțin oferă alte cătușe, mai trainice.Pentru America, putin devine o problema de timp.Odată davosiți și oligarhii ruși, e game over pentru noi toți.În alte condiții, Rusia putea fi o soluție dar azi a devenit nicovala pe care ciocanul globalist îsi face treaba.

 27. E clar, se apropie finalul, va fi mult mai spectaculos decat Afganiatan pentru Nato si fanii eusofobi.

 28. E clar, se apropie finalul, va fi mult mai spectaculos decat Afganistan pentru Nato si fanii rusofobi.

 29. un Trump aflat in avantaj minimal fata de Halley nu poate cistiga alegerile din SUA .Cu doar 60 de procente vot republican si cu 100 de actuuni in justitie ce te obliga sa platesti sume imense de bani nu poti invinge .

 30. @Mihai 16:33

  „Eu zic că „scurgerea asta de informații” (dacă nu e cumva o sondare a răspunsului public) e o mare greseală.”
  Poate ca TOCMAI ASTA s-a dorit prin acea ” scurgere de informatii ” ! A crea justificari ptr. Rusia !

 31. nu-l mai atacati pe Calin, e singurul care scrie si raporteaza echilibrat din toata redactia agentiei de propaganda Cotidianul… el si inca vreo 2-3. TOATA lumea inteligenta stia ce se intampla acolo, doar urnalistii si prestituatele activiste refuza sa recunoasca „Imperiul Minciunilor” cum bine a fost etichetata SUA. Problema e ca nici macar minciuna generalizata folosita in presa vestica, la toate nivelele, si sub total control oligarhic, Soros, Murdoch, CIA, MI6, Mossad, Zuckerberg, Google etc. nu mai poate sa schimbe opinia publica, asa cum au facut-o cand au generat si legitimizat invaziile si bombardamentele in Irak, Yugoslavia, Serbia, Afganistan, Libia, Yemen, etc. Acuma, dupa imaginile cu crimele de razboi ale americanilor in Irak, cu inchisorile secrete, cu imaginile din Gaza care sunt pe internet, si pe alte retele de socializare necontrolate de ei si in presa independenta incearca sa-si salveze credibilitate. Acum nici o saptamana a iesit raportul de la ONU ca atacul cu arme chimice „al lui Assad” a fost al unei militii teroriste. Ati vazut vreun articol care sa condamne „coalitia” invadatoare???

 32. Un ciușbaizer o dădea p-acilea cu „rusofobia”, o wokeșeală de creier odihnit excesiv.Problema astăzi este că toate variantele sunt rele pentru toți, ruși, neruși, americani, europeni și ce-or mai fi.Trump avea dreptate când număra TOȚI morții unui conflict. Puterea a-nnebunit de tot și inventează paradigme care mai de care mai catastrofale, de la crize climatice imaginare care scuză pauperizarea și controlul absolut al populației la aservirea completă prin forță a unui imperiu nuclear la mâna unui dictator diliu și frustrat cu capul plin de prostii și un cult al personalității pe măsura sindromului napoleonian de care suferă înca de tânăr.Oamenii rezonabili și echilibrați au dispărut complet din zona puterii.Suntem la o răscruce mare a istoriei iar indiciile duc spre un nou Ev Mediu după cum anticipam acum aproape zece ani.

 33. Subscriu complet Ghro, cu observația că Europa se „orientalizează” inclusiv din pdv al conflictelor.

 34. E clar că Operațiuea lui Putin e mai mult decât legitimă desi a fost cam întârziată și nu aș băga mâna în foc că Covid19 să nu fi fost eliberat deliberat de CIA pentru a intărzia cât mai mult Rusia.De alfel faptul că Virusul a dispărut brusc taman in ziua ,,invaziei” e destul de elocvent.

 35. Respect!

  In sfarsit, nu mai gandesc singur. Multumesc!

  Pare ca au uitat, TOTI, cum a „sucombat COVID-ul” FIX in 24 febrruarie 2022!

  Mesajul tuturor catre TOTI, ESTOMPEAZA.

  Cine intelege, bine.

  Cine nu, Asta E!

 36. Dupa cum spunea si C.M. principala linie a propagandei ucrainiene a fost atacul NEPROVOCAT al lui Putin impotriva Ucrainei. In acst fel Ucraina si-a asigurat sustinerea tarilor civilizate impotriva agresiunii muscale. Sa vii acum sa spui ca CIA si Ucraina ar fi provocat atacul rusilor ar insemna sa isi dea cu stangul in dreptul. Deci NU, nici Ucraina si nici CIA nu si-au dat acordul cu aceste „dezvaluiri”
  Pe de alta parte, CM „uita” sa precizeze un lucru: toate actiunile ucrainiene si americane descrise in articol au avul loc nu inainte ci dupa anexarea ilegala a Crimeii.
  Adica ce v-ati fi asteptat sa faca ucrainienii? Sa va faca cadou Ucraina? Oamenii au invatat din greselile uriase pe care le-au facut inainte de 2014, inclusiv renuntarea la armele atomice.

 37. Au ajuns timpurile cand cele doua armate pamantesti, USA armata lui Satan se bate pe viata si pe moarte cu Rusia aflata sub pavaza lui Iisus Christos. Din cei 2 pistolari unul va trai iar altul va fi ucis. Si tocmai datorita acestei mize se vor folosi la armele termonucleare. Si cum Satana nu-l poate invinge niciodata pe Sfantul Dumnezeu, castigator al acestui duel va fi Rusia. Aliluia.

 38. Dez axon natu rollasonat gelu e odrasla ATEE a lu doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE…

 39. Remarcabila indiferenta lui „mishteaux” la amalgamele copios-isterice cu litere majuscule ale „poetului” improvizat si cronic improvizant prin jocuri de cuvinte cu plastelina de la 13:28. Desi odata scrisa despre el ca: „Charlie stie.” RC il publica in doi timp si trei miscari. 13:28 nu comenteaza jamais a propo de ” mishteaux”. Se vad cartile?

 40. Din toata aceasta insiruire de cuvinte, tot nu inteleg unele lucruri: DE CE TREBUIE SA HOTARASCA RUSIA CINE ARE VOIE SI CINE N-ARE VOIE IN NATO? EI PROPUN SA PLECE NATO DIN TOATE TARILE CARE AU DEVENIT MEMBRE INCEPAND CU 1997, DECI SI DIN ROMANIA? SUNT DE ACORD ROMANII CU ASTA, SAU, N-ARE IMPORTANTA? SI DACA RUSII TOT SPUN CA SUNT ,,FRATI” CU UCRAINENII, DE CE NU AU RESPECTAT TRATATUL DE LA BUDAPESTA DIN 1994, CARE STIPULA RESPECTAREA INTEGRITATII TERITORIALE A UCRAINEI, IN GRANITELE DE ATUNCI? DE CE AU INVADAT UCRAINA SI AU OMORAT SI DISTRUS PE SCARA LARGA? DE CE NU CAUTA ACEASTA TARA PASNICA, RUSIA, SA INITIEZE DISCUTII DE PACE CU UCRAINA SI SA SE RETRAGA DE PE TERITORIUL SAU, RECUNOSCUT, ASA CUM AM ARATA MAI SUS?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.