Mii de studenți cer daune în instanță după pandemie

Mii de studenţi au reclamat în instanţă faimoasa universitate britanică UCL (University College London) din cauza perturbării studiilor în cursul pandemiei de COVID-19 şi al unor greve.

Peste 3000 de studenţi foşti şi actuali – care au plătit cel puţin 9250 de lire (11.482 dolari) pe an – acuză UCL că şi-a încălcat contractul, iar acest caz ar putea fi urmat de altele similare vizând alte universităţi britanice.

UCL afirmă că nu şi-a încălcat contractul cu studenţii, argumentând că acesta permite schimbarea sau anularea oricăror cursuri în circumstanţe extraordinare cum au fost pandemia şi lockdownul ce a urmat.

Potrivit avocaţilor care se ocupă de caz, circa 100.000 de studenţi de la 18 universităţi, inclusiv UCL, au solicitat iniţierea unei acţiuni în justiţie.

Universităţile din întregul Regat Unit au trecut online în timpul pandemiei, iar studenţii nu au avut acces nici la facilităţi de instruire cum sunt bibliotecile.

Potrivit Annei Boase, unul dintre avocaţii studenţilor, acestora li s-a promis în contract că vor învăţa „în persoană, în campus”, dar „nu au primit ceea ce au contractat”.

Procesul de învăţare a fost afectat şi de acţiunile de protest dintre 2017 şi 2022, un total de 47 de zile de predare fiind „anulate” ca urmare a grevelor, a adăugat avocata.

„Vor dreptate”, a subliniat aceasta. „Vor diferenţa dintre sumele uriaşe plătite şi valoarea reală a serviciilor furnizate de UCL”.

La rândul lor, avocaţii UCL susţin că nu sunt diferenţe între „valoarea de piaţă” a susţinerii cursurilor în persoană şi online.

Judecătoarea Barbara Fontaine de la Înalta Curte din Londra a indicat după audierea de miercuri că va decide la o dată ulterioară lansarea sau nu a unui proces.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. E cazul sa inceapa si ai nostri. Buni de plata (in caz contrar la puscarie!) sunt Johanis cu tot guvernul lui de tortionari ai acelor zile incepand cu Mandolina, Vela, Arafat si restul.

  2. Bravo lor!…la noi se tace,…treziți-vă oameni buni!…ne-au furat 2 ani din viață, iar pentru alți le-au fost sfârșitul…
    Grupul Werner judecat în public și EXECUTAT!…

  3. mai intai TREBUIE sa demonstreze ca sint in viatza,
    Cestui Que Vie Act 1666 – Legislation.gov.uk
    http://www.legislation.gov.uk › aep › Cha2
    Cestui Que Vie Act 1666. 1666 CHAPTER 11 18 and 19 Cha 2.
    An Act for Redresse of Inconveniencies by want of

    Proofe of the Deceases of Persons beyond the …

    The Cestui Que Vie Act 1707 – Legislation.gov.uk
    http://www.legislation.gov.uk › apgb › Ann
    An Act for the more effectual Discovery of the Death of Persons

    pretended to be alive

    to the Prejudice of those who claim Estates after their Deaths.

    legile sint din anul 1666 respectiv din anul 1707!

    -in 1666 fusese „epidemie” de buba neagra + marele incendiu din Londra…….

  4. @Rammstein
    ne-au furat 2 ani din viață,????????????

    -PARDON,
    v-ati torturat INTRE VOI
    si ati incercat ceva si cu maxtor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.