Zelenski: „Rusia continuă să terorizeze Ucraina cu atacuri nocturne”

UPDATE
Rusia „continuă să terorizeze Ucraina” cu atacurile sale nocturne, a acuzat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunţând totodată distrugerea a 36 de drone ruse în timpul nopţii, informează AFP.

Moscova „continuă să terorizeze Ucraina” şi a lansat 36 de drone, a declarat Zelenski pe Telegram. „Niciuna dintre ele nu şi-a atins ţinta”, a dat el asigurări, mulţumind apărării antiaeriene a ţării.

Forţele Ariene ucrainene au anunţat la rândul lor că dronele de fabricaţie iraniană şi de tip Shahed 136/131 au fost lansate dinspre nord şi sud.

„Fără îndoială, inamicul viza infrastructuri esenţiale şi situri militare în sudul ţării”, au informat Forţele Aeriene ale Ucrainei pe Telegram.

De la începutul lui mai, Rusia şi-a intensificat atacurile nocturne cu rachete şi drone împotriva Ucrainei.

Ea a folosit de două ori rachete hipersonice Kinjal, mai greu de interceptat. Kievul a declarat că le-a doborât cu ajutorul sistemului american de apărare aeriană Patriot, o premieră de la declanşarea invaziei ruse, în februarie 2022.

Administraţia militară a Kievului a afirmat joi că apărarea antiaeriană a capitalei a respins integral un nou atac „masiv” al dronelor ruseşti asupra oraşului, „al doisprezecelea” în luna mai.

Rusia „a atacat din nou Kievul pe calea aerului”, a scris pe Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhi Popko, adăugând că alerta aeriană asupra oraşului a durat mai mult de trei ore.

„Potrivit informaţiilor preliminare”, în acest atac „masiv” au acţionat drone de tip Shahed, a spus el.

„Îngerii păzitori ai Ucrainei nu i-au dat nicio şansă agresorului. Toate ţintele aeriene zburând spre Kiev au fost distruse de apărarea noastră aeriană”, şi-a exprimat el mulţumirea.

Precedentul atac aerian asupra oraşului a avut loc în urmă cu patru zile, a declarat Serhi Popko, care a numărat 12 ofensive asupra capitalei în luna mai.

În cursul nopţii, alerte aeriene au fost declanşate şi în alte localităţi, printre care la Harkov (est) şi Cernăuţi (vest), au informat autorităţile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Printre „îngerii păZitori” se aflau și PATRIOTII ? Sau se ODIHNEAU după lupta CORP LA CORP cu Kinjalul ??

  2. Sigur, iar au reusit ucrainienii sa doboare 125 de drone din cele 75 lansate de rusi. Inaintarea pe flancurile Bahmutului continua, sistemele Patriot doboara tot, iar armata Ucrainei lanseaza atacul final impotriva orasului Vladivostok unde tiranul bolnav de cancer se ascunde intr-un buncar de 48 hectare, placat cu diamante si platina.

  3. La sol nu prea au sanse si folosesc atacurile aeriene pentru a-si atinge scopurile. Am mai spus si repet, ukraina ca fi distrusa ca teritoriu, nu si ukrainienii, un razboi de invadare pe termen lung, nu avantajeaza pe nimeni. Si, iar o sa auzim ca sunt mai multe femei ca numar decat barbati, barbatii morti(rusica nu accepta lesbianismul si homosexualitatea prin lege dar femeile au liber la a face sex cu cine vor daca nu au masculi) pe frontul idiotilor care se vor mari si tari peste teritoriul altor tari!

    • Părere, ești cam rupt de realitate. Noi nu știm ce este în spatele acestui război. Ceea ce știm este că războiul nu este bun pentru oamenii de rând. Nu cred că rușii vroiau toată Ucraina, ri vor doar teritoriile locuite majoritar de ruși. Dar mi-e că este o înțelegere secretă între ruși, americani și alții, prin care armamentul produs în cei aproape 80 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, să fie epuizat. Apoi firmele producătoare să aibă iar contracte peste contracte pe banii noștri. Doar un conflict între blocuri puternice putea consuma o cantitate uriașă de armament. Și s-a avut grijă ca acest conflict să fie local. Că mor oameni nu cred că-i interesează pe producătorii de armament. Și uite așa, mai facem un pas spre marea resetare…

  4. …ma intreb cat costa munitia folosita pt a dobora o drona de 20000 dolari…probabil de cinci ori mai mult…

  5. Razboiul a fost provocat de expansiunea NATO la portile Rusiei. ….Vinovatii de razboi sunt SUA, urmate de Polonia, Romania care au adus Armata Americana la granitele Rusiei….desi Rusia a averizat multi ani de zile ca nu isi va ceda Suveranitatea… .Altfel, dronele alea NU sunt iraniene. Sunt drone rusesti, facute in Rusia dupa model iranian….

  6. Euramerica are demult boala „ajutorului”.Africa a păpat sute, daca nu mii de miliarde dealungul timpului care n-au salvat copiii scheletici abandonați de guvernele și părinții iresponsabili dar au pompat o clasă de miliardari și războaie interminabile și au justificat un clan de birocrați întins pe generații de pedofili și bulangii , șpăgari la greu și cheflii nevoie mare, cu mâna pe robinetul de banii publici donați via stat-ONU-UNICEF la comanda protoelitei globale.Schema a devenit atât de profitabilă încât au prins șpilul și corporațiile si miliardarii din spatele lor și au întins-o si asupra Europei de Est unde-și întind puterea prin santaj, la fel ca-n Africa, asupra noii(vechii) elite politice ,cupide și iresponsabile. Dar asta nu face oferta Rusiei mai atractivă, pentru simplul fapt că Rusia este tot o autarhie de tip african, cu nimic mai bună decât cele din subordinea Euramericii.Un stat care atârna de un om sau un grup restrâns, nu are viitor.Pentru Coreea de Nord, Cuba e raiul;pentru Cuba, China;pentru China, Brazilia samd.Pentru Ucraina, Europa.Cât timp plescă românii în Germania si nu în Rusia așa stau lucrurile.Ubi bene, ibi patria.Asta este.

  7. @Vanatorul de troli. Asta e și ideea, îi fac să consume muniție valoroasă pentru a distruge momeli, kinjalurile le vor doborâ cu borcanele de murături ale bunicii.

  8. Bombardati si voi ce găsiti mai aproape ,ex Crimeea,podul Kerci ,scoateti Zaporojie din mana rusa,
    impaiati-l pe Prigojin, etc

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.