Militarii care au vrut să-l răpească pe Erdogan au fost capturați

Forțele speciale turce au capturat 11 militari suspectați că ar fi pus la cale răpirea președintelui Recep Tayyip Erdogan în timpul loviturii de stat eșuate de luna trecută, informează agenția de stat Anadolu, citată de Al Jazeera și Wall Street Journal.

Cei 11 militari au fost prinși în districul Ula, în sud-vestul Anatoliei. Forțele speciale au fost sprijinite de elicoptere și drone. Informația despre ascunzătoare a fost oferită de un localnic. Au avut loc schimburi de focuri, dar nimeni nu a fost rănit.

Militarii prinși făceau parte din grupul de 37 care a fost implicat în operațiunea pentru răpirea președintelui în stațiunea Marmaris. 25 dintre ei fuseseră capturați.

Capturarea celor 11 militari vine după ce 1.400 de cadre ale armatei au fost demise. În total, 50.000 de cetățeni turci au fost concediați, majoritatea sub suspiciunea că ar fi adepți ai clericului Fetullah Gulen, autoexilat în SUA, cel despre care autoritățile susțin că ar fi creierul tentativei de lovitură de stat. Erdogan a anunțat luni că au fost reținute în total 18.699 de persoane din momentul puciului eșuat, iar dintre acestea 10.137 au fost arestate. Mii de persoane reținute imediat după evenimente au fost eliberate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.