Ministerul Transporturilor, precizări despre surpările din București

Ministerul Transporturilor a solicitat reprezentanţilor Metrorex, ai proiectantului, consultantului şi constructorului Magistralei 5 o analiză pentru identificarea cauzei şi soluţii pentru rezolvarea problemelor cauzate de surparea de teren din zona Eroilor din Capitală, constructorul afirmând că „tendinţa tasărilor este spre stagnare”.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, i-a convocat sâmbătă seară la sediul Ministerului Transporturilor pe reprezentanții Metrorex, ai constructorului, proiectantul, consultantul și firma de monitorizare a terenului și imobilelor din zonă. Aceștia i-au prezentat situația din teren și măsurile pe care le-au luat până acum, și mai ales măsurile care se impun.

„Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton. Fenomenul de tasare a continuat și astăzi (sâmbătă – nr.), drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantități suplimentare de beton (circa 120mc), s-au executat lucrări de stopare a infiltraților prin etanșarea bazei utilajului. Specialiști din cadrul Metrorex precum și constructorul monitorizează 24 din 24 de ore, prin măsurători specifice evoluția tasărilor. Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată„, se precizează într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor între str. Carol Davila și Pod Eroilor și pe bulevardul Eroilor Sanitari între str. Carol Davila și Piața Operei a fost întrerupt, sâmbătă, în jurul prânzului, din cauza surpării terenului, „existând riscul de prăbușire a carosabilului”, a anunțat Primăria Capitalei anterior într-un comunicat.

Ministerul Transporturilor descrie astfel situația: În proximitatea stației Eroilor 2, de pe viitoarea Magistrală 5 de metrou – Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei – Universitate, s-a produs o denivelare a terenului determinată de execuția lucrărilor la Magistrala nouă de metrou.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei – Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.