„Miniștrii mei”, picați pe capete

Audierile miniștrilor Guvernului Orban II în comisiile de specialitate ale Parlamentului au început luni și se vor întinde pe parcursul a trei zile, respectiv până miercuri.

Marcel Vela a primit luni aviz negativ pentru funcţia de ministru al Internelor din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

S-au înregistrat 10 voturi „pentru”, 15 „împotrivă” şi patru abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat.

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, luni, și redesemnarea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, în Guvernul Ludovic Orban II.

Astfel, s-au exprimat „împotrivă” 17 voturi, „pentru” – 15 voturi, respectiv o abţinere în ceea ce priveşte validarea lui Alexe.

Și ministrul redesemnat al Finanțelor Florin Cîțu a primit aviz negativ, cu 18 voturi pentru şi 18 împotrivă.

În schimb, ministrul Apărării Nicolae Ciucă este primul membru al Cabinetului Orban 2 care a fost avizat pozitiv, luni, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Un număr de 12 aleși au votat favorabil, în timp ce PSD s-a abținut la vot.

Au fost 12 voturi „pentru”, trei împotrivă și șapte abțineri. Pentru Nicolae Ciucă a votat inclusiv șeful comisiei de apărare a Camera Deputatilor, Ion Mocioalcă.

Social-democraţii s-au abţinut la vot.

Premierul Ludovic Orban a declarat anterior luni că parlamentarii liberali vor da un vot favorabil miniştrilor la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„Audierile din comisii se referă la calitatea, valoarea, competenţa, onestitatea miniştrilor şi este normal ca în comisiile de specialitate parlamentarii PNL vor da un vot favorabil miniştrilor”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL. Asta în timp ce la votul din plen, liberalii se vor abține la vot.

„Indiferent cum vor vota parlamentarii PSD, pentru mine este important ca miniştrii din echipa pe care o conduc să prezinte ce au făcut, cum au reparat gravele disfuncţionalităţi şi marile nedreptăţi care existau în diverse domenii de activitate şi să prezinte viziunea PNL privitor la soluţiile pentru fiecare domeniu de activitate. Nu ne interesează votul în comisii, fiindcă votul în comisii este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament faţă de opţiunile actuale ale cetăţenilor, care s-au manifestat clar, limpede, în cursul anului electoral 2019”, a spus Orban.

Premierul a reiterat că obiectivul PNL este declanşarea alegerilor anticipate.

„Suntem în procedură de declanşare a alegerilor anticipate. PNL are ca obiectiv fundamental, buna guvernare a României, realizarea marilor reforme de care România are nevoie în toate sistemele publice. (…) De asemenea, avem ca obiectiv realizarea unei creşteri economice rapide bazate pe investiţii, pe un parteneriat între Guvern şi mediul privat care să asigure o dezvoltare rapidă a economiei româneşti. Buna guvernare depinde de existenţa unui Parlament care să fie o oglindă fidelă a obiectivelor, aspiraţiilor cetăţenilor români. PNL urmăreşte prin declanşarea alegerilor anticipate să dea din nou puterea în mâna oamenilor, să oferim românilor ocazia de a-şi exprima votul de a participa la decizia privitoare la direcţia în care trebuie să se îndrepte România. Tot calendarul şi toate procedurile aferente declanşării alegerilor anticipate urmăresc acest obiectiv”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că toate discuţiile urmăresc convingerea parlamentarilor să participe la plenul privind învestirea noului Cabinet Orban.

„Am pregătit o soluţie pe care o vom prezenta la momentul potrivit”, a declarat Orban, despre posibilitatea ca PSD să nu participe la şedinţa de plen a Parlamentului.

Votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat pe 24 februarie, ora 16.00, potrivit calendarului stabilit de Legislativ.

VIDEO Audiere Marcel Vela

Marcel Vela, audiat în Parlament

Marcel Vela, ministrul de Interne desemnat – audieri în Comisiile de Apărare reunite

Publicată de Epoch Times Romania pe Luni, 17 februarie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8516 Articole
Author

14 Comentarii

  1. Raluca Turcana se dezice de Vasile Citu pentru ca a venit la „audieri” calare pe Basculante de Mare Tonaj cu Bani Imprumutati. Interlopii PSD au fost isterizati de invidie si i-au dat „aviz negativ”. Vasile va trece clasa la RR cu Adeverinta de Baiat de Treaba Semnata de Marele Normal de la Cotroceni. Dezertorul Niculae Ciuca a trecut din prima fara probleme pentru ca s-a prezentat Inarmat in costum ROBOCOP. Felcerul Costache s-a prezentat deasemenea inarmat cu Bisturie proaspat ascutite in botul comisiei.
    Va fi Normal…

  2. Pesedeii dușmanii DEMOCRATIE! CUM sa dai aviz negativ lui Vela sau lui Câțu care chiar stie carte. Dar e ordin pe unitate. Votati împotrivă!
    NU contează competența ci doar apartenența la PSD.
    Politicieni de doi bani!

  3. Acesti indivizi din guvernul lui iohanis sunt de tot rasul , zilnic apar cu gafe ridicole , sunt tupeisti si lipsiti de demnitate pentru ca in primul rand au acceptat sa primeasca aceste functii pentru care sunt totalmente incompetenti si iau decizii la comanda in detrimentul romanilor fiind in necunostinta de cauza cu problematica domeniului la nivelul respectiv !!!!

  4. Oare nu se vede cata seriozitate arata si expun acesti ‘guvernul meu’? Imprumuturi pe 30 ani ca sa plateasca nepotii nostri pensiile nesimtite si furaciunile comise in asa zis-a democratie crancena plinavdevura si dezbinare, de lacomie si bunastare proprie?! Velea a fost ceva mai convingator dar nici el nu este demnitatea tarul care poate fi exemplu pentru cetateanul roman oriunde s-ar afla!

  5. Ia te uita ce spune dobitocul tau favorit: „Nu ne interesează votul în comisii, fiindcă votul în comisii este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament faţă de opţiunile actuale ale cetăţenilor, care s-au manifestat clar, limpede, în cursul anului electoral 2019” Asta o spune in „numele democratiei·” Cat despre stiinta de carte a lui Catu, te faci dracului de ras! Comentariu de doi lei! Iar despre Vela care si-a luat consilier pe hahalera infractoare de Berbeceanu, este fara comentariu!

  6. O gasca de tilhari la drumul mare pusi pe jefuit! Si hotii astia habarnisti se numesc „guvernul meu”! Niste hahalere pusi pe capatuiala in „numele poporului”, care-si bat joc de tara! Auzi ce le trece prin cap banditilor astia, sa faca un „guvern al meu” pe care sa nu-l voteze in „numele romanilor”! Ba pedeleprelor, voi mai sunteti intregi la capatina? Meritati sa fiti goniti cu bolovani!

  7. Probabil ca cei din comisia de evaluare sunt buni profesionisti si cred ca se face o evaluare corecta a candidatilor la fotoliile ministeriale . Nu cred ca asta este o treaba politica , ci una de rigoare profesionala ! Intrebarea este cat sunt de competenti candidatii ministeriali pentru „Guvernul meu” , care ar trebui sa fie cel mai cel , guvern de la Burebista incoace !? Se pare ca acesti candidati nu prea au „nimerit ” raspunsurile corecte la intrebarile puse si d’ aia au picat pe capete !

  8. Si daca pica, ce? Chiar nu ati inteles ca pentru „Guvernul meu” (adica pentru singurul „guvern bun si democratic”) NU sunt valabile regulile uzuale??? Guvernul meu poate adopta si publica ordonante fara aviz, poate sa refuze publicarea altora care vor intra totusi in viguiare prin varful pixului primului mandolinist somer al tarii (a propos: stie cineva sigur daca la baza nu a fost cumva tambalagiu???), poate fi format din mninistri picati la audieri, poate sa ofere pe tava „partenerilor” privati ai domnului ministru fondurile de sanatate dupa regulile stabilite chiar de catre respectivii „parteneri”, poate ignora Parlamentul, CCR, ba chiar si pe Dumnezeu. Singurii pe care nu-i poate ignora sunt Marele Zeu Sas si Suprazeii Sai Americani si Bruxelezi….E rau? E! dar iertare: nu pentru asta au protestat romanii cu catzel, purcel, cu gura umpluta de mascari si punga umpluta cu excremente??? Nu pentru asta a rupt Victor-Viorel Buratino PSD-ul? Nu pentru asta a rasturnat Calin Popescu Piftie Guvernul?? Si atunci? Ciocu mic: Asta-i de abia inceputul! Peste un an de zile copiii vostri vor canta la scoala „Oda Sasului Suprem” – si veti plange dupa atunci din nou primul mandolinistul-somer al tarii, tremurand in fata „Guvernului Meu” condus de Bogdan, Racnetul Carpatilor Descreierati …… Deh fratilor: nemultumitului i se ia darul iar prostie de plateste!

  9. Daca „hemoragia” de slugi … pardon, „ministri”, o tine tot asa, Sica se va trezi un fel de „Generalul armatei moarte” …

  10. Ciuca a primit aviz pozitiv pentru ca a platit taxa de protectie pentru toti (avansul pentru patrioate). Daca nu platea stapanilor, ramanea deficitul sub 3% si erau bani pentru cresterea alocatiilor de la 01.01.2020.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.