Ministrul Tineretului dă cu capul de sus

Ministrul Tineretului dă cu capul de sus. După mai bine de şase luni de relativă linişte în fruntea instituţiei pe care o conduce, Ioana Bran pare că începe să aibă dificultăţi. Scandalul privind diurna de 25 de lei pentru sportivi este urmat acum de o grevă în sistem.

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, complexuri sportive naţionale, case de cultură ale studenţilor au intrat în grevă dimineaţă, nemulţumiţi de salarizare, anunţă Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST). „Sunt grupe care au trimis tabelele cu semnăturile membrilor care au anunţat că susţin în totalitate programul protestelor, inclusiv greva. Din informările primite, aflăm că sunt directori care, din exces de zel, au intervenit pentru a bloca protestele. Analizăm posibilitatea de a face plângeri penale împotriva directorilor care au făcut presiuni asupra angajaţilor pentru a renunţa la protest„, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, postat pe site-ul organizaţiei.

Miercuri, la ora 15.00, urmează să aibă loc prima rundă de negocieri pentru noul contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unităţi din Ministerul Tineretului şi Sportului. Din 9 iulie, membrii de sindicat nu se mai află sub incidenţa unui contract colectiv de muncă.

70% dintre salariaţi au venituri de 1.300 de lei net fără diferenţiere în funcţie de studii, funcţii, răspundere sau complexitatea muncii, spun aceştia, iar funcţiile specifice, respectiv medic, asistent medical, kinetoterapeut, psiholog, maseur, şofer, recepţioner, cameriste, profesor – antrenor, sunt încadrate incorect şi neunitar.

Sindicaliştii acuză că marea majoritate a salariilor sunt aproape de minimul brut pe economie, că nu se acordă sporul/gradaţia de vechime şi că sunt plătiţi la fel şi angajaţii cu un an şi cei cu 35 de ani vechime, deşi există hotărâri judecătoreşti care spun că gradaţia de vechime se acordă la salariul de baza minim brut şi nu este inclus în acesta.

Totodată, ei spun că nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional şi că, începând cu 1 ianuarie 2018, antrenorilor cu sportivi la lotul naţional le-au scăzut veniturile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. ce treaba are dumneaei … salta purcoiu’ de bani … plimba niste hartii … sanchi, o sedinta … ceva … gata, buna de primit pensie …

    • Corect!
      Fatuca asta NU a facut nimic la viata ei, care sa o recomande intr-o asemenea fucntie inalta, in afara de „activitatile” de PR la Firma tatalui ei, mare producator de palinca si sponsor mare la PSD!
      Ce stie ea ce-i ala Sport de perfoamnta, i-a zis-o Elisabeta Lipa:
      „Atâta timp cât nu cunoşti acest fenomen sportiv şi nu ştii ce înseamnă să stai în cantonament 11 luni din 12..”
      Adica, atata timp cat esti o habarnista intr-ale Sportului, ce sa mai zicem, in afara faptului ca te faci de ras!

      Ioana Bran, şi-a pus în cap sportivii din România după o declaraţie nefericită făcută într-o conferinţă de presă.
      Ministrului i s-a adus la cunoştinţă că diurna unui sportiv e de doar 25 de lei, iar Bran, vizibil încurcată, a oferit o declaraţie controversată: „Aş vrea să… Este o situaţie reală… Desigur, poate că nu reuşeşti de aceşti 25 de lei să-ţi iei hrană… Un oficial al statului român, în momentul în care pleacă într-o delegaţie are 17 lei diurnă pe zi.”

      Cuvintele ministrului nu le-au picat bine canotorilor români medaliaţi la Europene.
      Componenţii bărcii 8+1 au cerut o mai mare implicare din partea MTS şi au ironizat declaraţiile oficialilor români: “Suntem foarte mândri de echipa noastră, de staff-ul nostru, chiar dacă întâmpinăm ghionturi din… Aşteptăm tricoaiele cu Centenarul”, a declarat Vlad Aicoboaie cu aluzie la declaraţia secretarului de stat din MTS, care a folosit greşit cuvântul „tricouri”.

      “Doar la noi se poate asta, în România. Uitaţi-vă puţin la mine. Mănânc de 25 de lei eu?”, a adăugat şi Constantin Adam.

      „Am avea nevoie de mai mult sprijin, nu cât suntem la concurs să ne aplaude”, a ţinut să transmită şi Cosmin Macovei pentru TVR.

      „Atâta timp cât nu cunoşti acest fenomen sportiv şi nu ştii ce înseamnă să stai în cantonament 11 luni din 12…

  2. Rar i-a fost dat sa vad o inepta si o incompetenta precum creatura asta. Inteleg prostia monumentala din politica, dar totusi… sa pastreze niste aparente…

    • Pt. Bogdan. Cu tot respectul ,cred ca nu sunteti corect informat . In guvernul PSD sunt atatia ministri la fel sau mai incompetenti in frunte cu primul-ministru, in comparatie cu fatuca. Se poate si mai rau.

  3. Cand interesele Romaniei si guvernarea este condusa de oameni cu creierul „murat in zeama politica, nulitati umane”, aranjamente dubioase, nici nu-i de mirare ca Romania si romanii arata asa, circa „un sfert – 6 milioane din cele 22 / 23 milioane de romani” emigrati in lume, printre care cei mai buni meseriasi, doctori, ingineri, profesori … etc,. restul, oameni in mare parte saraci care „voteaza pentru mancare, mici si bere” in mare parte. Restul il stiti cu totii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.