Mitt Romney tulbură relaţia dintre palestinieni şi israelieni

Declaraţiile candidatului republican la preşedinţa Statelor Unite, Mitt Romney, prezentând Ierusalimul drept „capitala” Israelului, aduc atingere intereselor americane în regiune, a afirmat duminică un oficial palestinian, transmite Mediafax.ro.

„Declaraţiile lui Romney aduc atingere intereselor americane în regiune, păcii, securităţii şi stabilităţii. Chiar dacă aceste declaraţii se înscriu în cadrul campaniei sale electorale, ele sunt inacceptabile şi le respingem total”, a afirmat negociatorul palestinian Saeb Erakat.

„Ierusalimul de Est este sub ocupaţie, iar soluţia înfiinţării a două state, este sprijinită de lumea întreagă, inclusiv Statele Unite şi majoritatea poporului israelian, cu Ierusalimul de Est drept capitală a Palestinei şi Ierusalimul de Vest capitală a Israelului”, a adăugat Erakat.
„Nu putem avea o soluţie prin înfiinţarea a două state fără ca Ierusalimul de Est să fie capitala Palestinei”, a afirmat Erakat la rândul său.
În schimb, premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe Romney în cadrul unui dineu oferit în cinstea candidatului republican.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.