A murit Stephen Hawking

Stephen Hawking, unul din cei mai cunoscuți fizicieni și cosmologi contemporani, profesor la Universitatea Cambridge, a decedat la vârsta de 76 de ani, a anunțat familia acestuia, relatează presa internațională.

„Suntem profund întristați de decesul astăzi al iubitului nostru tată”, au transmis Lucy, Robert și Tim, copiii regretatului fizician. „A fost un mare om de știință și un om extraordinar a cărui activitate și moștenire va dăinui timp de mulți ani”, se mai afirmă în comunicatul emis de familia lui Stephen Hawking.

Familia a lăudat „curajul și stăruința” fizicianului, adăugând că „inteligența și umorul” acestuia au inspirat oameni din întreaga lume. Fizicianul britanic era cunoscut pentru munca sa referitoare la găurile negre și relativitate și a scris mai multe cărți de știință, printre care cea mai cunoscută este „O scurtă istorie a timpului“. La vârsta de 22 de ani, lui Hawking i se ma dăduseră numai câțiva ani de trăit după ce a fost diagnosticat cu o formă rară de boală motorie neuronală. Boala l-a țintuit de un scaun cu rotile și nu i-a mai permis să vorbească decât prin intermediul unui sintetizator de voce.

Profesorul Hawking a fost primul care a stabilit teoria cosmologiei ca o combinație între relativitatea și mecanică cuantică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

  1. „… fost primul care a stabilit teoria cosmologiei …” impotriva teologiei care decrie foarte clar de ce , cand si cum a fost creat TOTUL.
    Nu era nevoie de fantezii paralele cu Adevarul – au folosit doar la indoctrinarea oamenilor impotriva lui Dumnezeu, adica falsa stiinta, inselare demonica.
    Oricum, teoria „corzilor” nu se demonstreaza ci se descrie pe hartie ca un exercitiu de „stiinta de dragul stiintei”.

    • Insa tu au nu ai citit [re Hawking! Eu da… si pot sa spun ca mi-a fots „incercata” credinta mai mult decat Facerea biblica.. Si sunt om de „putina credinta”!

    • Cind se construiesc biserici cu duiumul si nu scoli, biblioteci, camine culturale, spitale, se ajunge la oscurantism. Fundamentalismul crestin, niciodata cunoscut la noi, este pe cale sa devina realitate.

    • Măi @Gheorghe, măi… La ora 7:22 când ai scris prostiile astea (pe care la cam repeţi) nici nu trăseseşi apa…

  2. Nu cunostem nici macar 5% din ce ar fi trebuit sa stim azi. A te dedica cercetarii, a cauta sa mai pui un spot de lumina acolo unde este necunoastere, inseamna supremul altrusim si dedicatie fata de umanitate. Multumim Stephen si sint sigur ca in acest moment esti desfatat de cunoasterea absouta si zimbesti iar primul lucru care iti trece prin minte este: „cit de simplu e totul”… Drum luminos si sint sigur ca vei continua! Este destinul celor care cauta…

  3. O FOARTE MARE PIERDERE PENTRU STIINTA MONDIALA !!!

    Simpla trecere in nefiinta … sau vietuire perpetua a unui geniu profund al stiintei?

    HAWKING VENEA/VINE PE LINIA DIRECTA DE GENII ALE UMANITATII:
    GALILEO – NEWTON – EINSTEIN – HUBBLE – HAWKING .

    DE ALTFEL, HAWKING A OCUPAT (dupa multe sute de ani) POSTUL LUI NEWTON LA CAMBRIDGE !!!
    POSTUL ONORIFIC DE PROFESOR LUCASIAN LA UNIVERSITATEA DIN CAMBRIDGE!

    MAREA PIERDERE ESTE A ASTRONOMIEI, COSMOLOGIEI PRECUM SI A FIZICII ACTUALE ….

    DISCIPOLII SAI actuali … mici pigmei …
    IN UMBRA MARILOR GENII NU CRESTE IARBA !!! pentru sute de ani …

    ADIO HAWKING !
    O SA-MI FIE DOR DE TINE SI DE STIINTA TA PROFUNDA ….

    Pe de alta parte – raspuns detractorilor sai:
    IN UMBRA STIINTEI NU CRESTE NIMIC ALTCEVA – filozofii, telologii/teleologii altenative …

  4. ideea crestina este mult mai ampla, ea vizeaza sfera moralitatii, dar chiar si domeniul guvernarii, daca ii dam credit lui Schmitt cand sustine ca toate conceptele hotaratoare ale doctrinei Statului sunt concepte teologice secularizate, ca sa nu pomenesc de fundamentele epistemologiei care provin tot din teologie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.