Nouă oameni au murit pe litoral

Nouă persoane au murit prin înec pe litoral, de la începutul sezonului estival, în alte 20 de cazuri pompierii reuşind salvarea oamenilor din apă, a informat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”.

Aproape 900 de persoane au fost asistate medical de echipajele corturilor de prim ajutor amplasate pe plajă, jumătate dintre acestea fiind transportate la spital.

„În perioada 30 iunie-30 iulie, echipajele corturilor de prim ajutor şi ambulanţelor SMURD B2 ce le deservesc au asistat medical 876 persoane, 439 dintre acestea fiind transportate la spital. De asemenea, de la începutul sezonului estival până în prezent, 20 persoane au fost salvate de la înec, în timp ce 9 persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU „Dobrogea”.

Conform sursei citate, în prima lună de la operaţionalizarea punctelor temporare de lucru pe litoral, cele mai multe intervenţii au avut loc în staţiunea Eforie Nord – 242, urmată de Costineşti – 219 şi Mamaia – 167 intervenţii.

Pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, personalul Inspecţiei de Prevenire a executat, în aceeaşi perioadă, 224 controale privind domenii de activitate printre care turism şi comerţ, în urma cărora au fost constatate 1.169 deficienţe şi au fost aplicate 973 avertismente şi 190 de amenzi în cuantum de 1.783.000 lei.

„În perioada menţionată anterior, pompierii militari au executat 1.128 misiuni, din care 898 pentru acordarea primului ajutor şi a asistenţei medicale de urgenţă, 120 pentru localizarea şi lichidarea incendiilor, 18 pentru salvarea unor persoane de la înec şi alte 85 fiind diverse situaţii de urgenţă”, a mai informat ISU.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoral, în zonele cu afluenţă mare de persoane din judeţul Constanţa, începând cu data de 30 iunie au fost operaţionalizate 22 puncte de lucru temporare – 9 puncte de stingere a incendiilor, în localităţile Urluia/Adamclisi, Crucea, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, staţiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche, dotate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă; 7 puncte de prim ajutor, în Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche, dotate cu containere, ambulanţe şi şenilate; 6 puncte de salvare acvatică, în portul turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu şi Baza UMC), portul Belona (Eforie Nord), lacul Techirghiol şi portul turistic Mangalia – dotate fiecare cu o ambarcaţiune.

În fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situaţii de urgenţă pe tronsoane prestabilite de pe autostrada A2, cu personal şi tehnică din cadrul ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa şi ISU Bucureşti-Ilfov.

„Pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient, maşinile pompierilor au fost amplasate la km 19, km 35 (punct de lucru permanent), Secţia Lehliu Gară, km 105 (punct de lucru permanent) şi km 142 (Staţia de pompieri Feteşti, lângă autostrada A2). În aceste locaţii se regăsesc echipaje de stingere cu modul de descarcerare şi ambulanţe SMURD”, mai reiese din comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. „Aproape 900 de persoane au fost asistate medical de echipajele corturilor de prim ajutor amplasate pe plajă”

    Toti sunt curiosi sa vada luminita de la capatul tunelului de trecere pe lumea cealalta, dar Inexistentul nu doarme.

  2. Atita timp cit destul de multi nu vor sa respecte niste reguli si incearca sa-si arate curajul ,se pot intimpla destule ,atit in apa, cit si pe soselele Romaniei.De aceste exemplare inconstiente ,nu ar trebuii sa ne fie mila ,mai ales ca pun in pericol si alti oameni nevinovati .

  3. Foarte bine, abia mai scapa Romania de prosti si de increzuti……[Rumburak]

  4. „mai scapa Romania de prosti si de increzuti……[Rumburak]”

    bine ca a scapat de tine, pe net esti simpatic in incrancenarea ta.

  5. prin 1981 parca mama a luat un bilet de 18 zile la mare, pentru tratament, in eforie nord. cu interventii bineinteles si cu imprumut de bani de la prieteni si rude. tin minte, era o vila tip, cu mai multe camere si bai pe hol. dar pentru marea cea mare, iubita mea, nu conta confortul, pentru ca acela il gaseam pe plaja, la soare, in apa si in serile pline de aerosol, pe stanci – ne urcam pe stapilopozi si ne uitam cu orele la valuri – Doamne ce vremuri (din punctul asta de vedere!). chiar si in acele vremuri ne gaseam crampee de fericire, desi nu gaseai de mancare, iar romanii se calcau in picioare cand venea ora de masa. dar ceea ce imi amintesc era numarul de oameni care mureau zilnic in golfurile din eforie nord. nu exagerez cand va scriu aici, ca mureau (in fata noastra) sau erau salvati cam 3 oameni pe zi din mare. salvamarii veneau cu ei pe plaja, ii ridicau pe umeri cu picioarele indoite din spate si incepeau sa se invarteasca cu ei – cata putere aveau baietii aceia! unii incepeau sa arunce apa din plamani si ii duceau la punctul sanitar altii nu isi mai reveneau. innecul de la apa din plamani se poate produce in continuare, chiar daca in aparenta ti-ai revenit. un baietel din tabara a murit la 3 zile dupa ce fusese salvat, de la ramasitele apei din plamani…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.