O adevărată avere, care nu poate fi justificată

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Narcisa Elena Pop, fost inspector în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, nu poate justifica o avere de aproximativ 500.000 de euro prin veniturile realizate.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de aproximativ 500.000 euro (constând în suma de 387.294 euro şi suma de 631.906 lei), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Narcisa Elena Pop, fost inspector în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, în perioada 1 iulie 2007 – 31 decembrie 2016.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Narcisa Elena Pop.

De asemenea, ANI a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislaţiei fiscale în ceea ce priveşte vânzarea unui imobil la preţul de 27.800 euro, preţul încasat fiind de 39.400 euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

  1. Biata consiliera!
    Merita si ea o pensie speciala. A manarit pentru sefi, dar i-a ramas si ei.
    In Bucuresti nu se intampla la fel. Sunt foarte dedicati muncii. De exemplu trimiti la Politia Locala Sector 6 trei sesizari cu acelasi obiect privind nerespectarea Legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii si preaspecialistii ancheteaza de peste 7 luni si inca n-au terminat. Acu, ce daca sunt niste ilegalitati vizibile din strada.
    Probabil, bine pregatiti si integri, sunt foarte analitici, astfel incat nu simt nevoia sa traga inca o concluzie. Dupa ce se prescrie amenda e mai bine. Pentru cine?
    Merita si astia pensie speciala pentru operativitate, ca sporuri au deja.

  2. ESTE BINE TOVARASI! CONTINUATI SA VA POCNITI PE STRADA PENTRU MASCA-FARAMASCA SI SA VA TURNATI LA POOOLITZIE ! HAI SUCCESURI !

  3. Acesta-i bre capitlismul! Nu exista capitalist cinstit. Capitalism ati vrut, capitalisti aveti. Inainte de 1989 n-ar fi fost posibil asa ceva. I-ar fi confiscat tot si ar fi ajuns in fata plutonului de executie ca Bachus-Stefanescu.

  4. Cum, numai 500000 euro, nejustificati? Eu cred ca sunt mai multi, ca mita si traficul de influenta sunt sporturi nationale in primarii!

  5. La Cluj printre cei mai valorosi, cei mai civilizati romani sa existe suspiciuni…

  6. La golanca asta se gasesc ”gologanii” cuveniti ”batranilor” ce li se cuvin dupa o viata de munca.Cine stie cate astfel de cazuri sunt inca ,in nefericita Romania ,tara lui papura voda.

  7. In ce domeniu a lucrat mafalda asta? Cred ca in departamentul locativ ssau directia copii/persoane neajutorate, unde se fabrica acte in fals pe banda rulanta si se incaseaza la hreu din orice!

  8. Bai ANI-NANI in Romania sunt zeci ,SUTE de mii de cetățeni a caror avere la vedere e sfidatoare.
    Nimeni nu-i întreabă de unde au furat. Păi vedeți ce averi au baronii locali,oameni din ministere,agenții,etc.
    Politicienii de toate culorile invocă in mod dolosiv art.44 al.8 din CONSTITUTIE care zice „caracterul licit se prezuma ” e vorba de dobândirea averii. Dar se prezuma= se presupune, prin urmare se poate verifica dacă averea a fost/Nu a fost dobândită licit. Dar talharii interpretează eronat in favoarea lor.

  9. Daca nu se stia, LEGEA nr. 115 din 16 octombrie 1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu functii de conducere,functionari publici,actualizată .Pe linga fiecare Curte de APel functioneaza O COMISIE DE CERCETARE compusa doi judecători de la curtea de apel, desemnați de președintele acesteia, dintre care unul în calitate de președinte;- un procuror de la parchetul care funcționează pe lângă curtea de apel, desemnat de primul-procuror al acestui parchet,comisie numita pe 3 ani.Comisia de cercetare va începe acţiunea de control de îndată ce este sesizată de Agenţia Naţională de Integritate cu raportul de evaluare. Comisia de cercetare hotărăște cu majoritate de voturi, în cel mult 3 luni de la data sesizării, pronunțând o ordonanță motivată, prin care poate dispune:trimiterea cauzei spre soluționare curții de apel în raza căreia domiciliază persoana a cărei avere este supusă controlului, dacă constată, pe baza probelor administrate, că dobândirea unei cote-părți din aceasta sau a anumitor bunuri determinate nu are caracter licit , clasarea cauzei, când constată că proveniența bunurilor este justificată;suspendarea cercetării și trimiterea cauzei parchetului competent, dacă în legătură cu bunurile a căror proveniență este nejustificată rezultă săvârșirea unei infracțiuni.
    Din cate se vede aceste comisii suntai mult simbolice,la fel ANI,care rupe tacerea dupa multi ani de inactivitate.
    In timmp ce „privilegiatii”soartei, prolifereaza, prospera si isi vad de contturiel,averile si belsugul lor desantat.
    Banuiesc ca pt. Narcisa Elena Pop ,Secu a deschis culoarul intr-o criza de elan patriotic, sau din alte ratiuni care ne scapa.Este bine sa cada cate un cap cind si cind,o mazilire la un mileniu pe linia „integritatii” cot la cot cu „anticoruptia”

  10. Da la Her Klaus nu exista nici o discrepanta intre veniturile declarate si cele incasate?O fi platit impozit pe toate veniturile din meditatii ,folosite la cumpararea celor 7 casute?
    Dar la Basescu ?
    E o vorba la noi:pestele de la cap se impute.Dar lui ANI se pare ca ii plac capetele de peste imputite.

  11. Impozitarea in trepte este singura solutie la balamucul veniturilor existent in Romanica,astfel:
    – pana la 2500 ron – 0% impozit
    – transa de la 2.500 ron pana la 5.000 ron – 10% impozit
    – transa de la 5.000 ron pana la 7.500 ron – 20% impozit
    – transa de la 7.500 ron pana la 10.000 ron – 30% impozit
    – transa de la 10.000 ron pana la 12.500 ron – 40% impozit
    – transa de la 12.500 ron pana la 15.000 ron – 50% impozit
    – transa de la 15,000 ron pana la 17.500 ron – 60% impozit
    – transa de la 17.500 ron pana la 20.000 ron – 70% impozit
    – peste 20.000 ron – impozit 90%.
    Aceasta impozitare sa se aplice tuturor veniturilor – salarii sau pensii, bugetari sau privati.
    Ei ce ziceti??. Poate deveni un ideal de lupta pentru intreaga opinie publica?. Sa fortam clasa politica sa se replieze catre aceste deziderate. Astfel patura sociala cea mai sarmana – cu venituri de pana la 2.500 ron – ar scapa de impozitare si s-ar bucura de venituri concrete si sigure. Iar ceilalti, in functie de venituri, de la opinca pana la vladica, sa suporte o impozitare conforma cu veniturile castigate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.