O Constituție de tip securist la orizont

Bunele intenții ale președintelui Iohannis sunt cu totul altceva decât se declară a fi, situație care nu are legatură doar cu inadecvarea acestuia la evenimente sau evoluții socio-politice. Scoaterea corupției din viața publică prin intermediul Constituției este o manevră prin care justiția infiltrată masiv poate lucra la foc maxim, în condițiile în care până acum și-a arătat disprețul absolut față de lege și Constituție.

Revizuirea Constituției sub aspectele Referedumului din 26 mai este propusă de cei care nu s-au ilustrat nici măcar la capitolul unor calități morale minime, în sensul unor dovezi publice. Fără a intra în detalii, rezultă că justiția va fi supusă unor noi proceduri de tip protocoale, îndeplinind planul la destabilizarea corupției. Faptul că se blochează astfel accesul în viața politică a corupților nu poate fi luat în serios chiar de nimeni, fiind de reținut doar extinderea corupției. O astfel de mențiune în Constituție face din carta fundamentală și din corupție o aliniere a unor categorii care ar trebui să fie antagonice. Spiritul și litera Constituției pot include orice, după noile indicații, însă conturarea unui univers concentraționar se întrevede prin asemenea manevre. Spiritul electoral al justiției și captivitatea acesteia dau noi dimensiuni protocoalelor pe care le reinventează strategic.

Destabilizarea Constituției prin transformarea în fals cod de procedură penală, spre a deveni instrumentul care s-a vrut a fi protocoalele, este o amenințare a libertății și a prezumțiilor. Această puritate pe care o invocă președintele și supușii săi, ca normă constituțională, nu este decât cadru de eliminare a unor adversari în condițiile unei justiții aservite, lipsită de orice credibilitate și legalitate. Principalul subiect al acestei revizuiri ar fi trebuit să fie justiția, cu sancțiuni speciale privind încălcarea legii tocmai de cei plătiți din banii publici pentru aplicarea legii. Stabilind un asemenea obiectiv, corupția politică ar putea deveni amintire în câteva luni. Or, cu noua prevedere constituțională, instanțele de judecată vor scoate corupți și din iconografia bisericească.

Această revizuire a Constituției urmează anxietății celor care s-au văzut descoperiți prin demascarea protocoalelor, fapt de o gravitate extraordinară. In fapt, se caută o nouă situare deasupra legii prin transformarea acesteia în criteriu la dispoziția sistemului. Simplul fapt de opoziție poate fi inclus în element de corupție într-o dezvoltare ideatică dementă, așa cum este procedeul deja constituit. E limpede că președintele Iohannis merge pe aceeași linie cu fostul procuror șef DNA, ambele persoane nefiind cele mai abilitate să se afle la conducerea vehiculului moral al României.

E bine să avem prevederi severe privind corupția, însă până acolo trebuie stabilit cine o întruchipează conform legii. Corupția se află în chiar interiorul statului. Actuala revizuire a Constituției, prin inginerii săi avizați, urmărește să o ducă în altă parte, excluzând din start vinovăția celor care decid. Revizuirea Constituției sub efectele referendumului este o măsură de protecție a corupției, sub niciun chip de eradicare, cu anularea totală și perfidă a ceea ce a mai rămas din justiție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

13 Comentarii

  1. Pate a face sau agreea o Constitutie in care orice cetățean este declarat infractor si neavând incotro,va părăsi țara! Cam așa arata planul viitoarei zone de „luptă” pe toate fronturile în ROMÂNIA!

  2. In momentul de fata Justitia este folosita ca arma politica. In nici un caz nu se doreste sa fie independenta. Si cei care striga cel mai tare ca nu e independenta sunt cei care vor doar sa schimbe balanta in favoarea lor. O schimbare benefica ar fi Avocatul poporului si membrii CCR ca si cei CSM sa fie complet deasupra oricarei suspiciuni ca ar fi colaborat vreo data cu vreo forta sau institutie politica. Modul lor de alegere in acest moment este in mod cert pur politic. Cat despre presa, asta e mituita, se vede de la o posta cine o plateste si ce interese serveste.

  3. SRI si SIE s-au ales conducerea PSD, Dancila sefa via SIE si Fifor si Teodorovici locotenenti ei, mascati SRI. Si uite asa Romania va obtine victorii de victorii prin inregimentarea partidului in structurile #rezist. Cu alte cuvinte PSD s-a intors la epoca Ponta. Mai ramane ca si Dancila sa faca liste cu indezirabilii din partid pe care sa-i condamne campul tactic SRI-DNA-ICCJ. Iar PSD sa treaca cu sprijinul asa zise-i opozitii o lege care sa dea Protocoalelor o constitutionalitate deplina.

  4. Ha, ha, ha!!! @Dana securisto, SRI a acaparat complet Justitia prin semnarea Protocoalelor, inca secrete unele cu ICCJ, DNA si ICCJ si formarea echipelor mixte sristi-procurori-polotisti judiciari-judecatori si tu vorbesti cum ca politicinii vor sa acapareze Justitia in interesul lor??? Asa ca mai baga neomul securist fitile dar tu esti chiar haiosa rau cu imbecilitatile pe cale le susti.

  5. Prin modificarea Constitutiei Iohannis vrea sa fie si mai simpla inlaturarea adversarilor. Pune parchetul sa inventeze un dosar unui oponent, prima instanta ii da verdict „vinovat”, pana la calendele grecesti dosarul se tot amana iar omul ramane cu eticheta „corupt”. Gataaa! Liber!

  6. „Bunele intenții ale președintelui Iohannis…” – de unde ati scos formularea asta? V-ati transformat in ziar S-F?!? Intre „bunele intentii” si Johanis este un HĂU mai mare decât Universul!

  7. Constituție ar deriva din latinescul Constitutio tradus Așezarea cu temei. Cică în Declarația franceză a drepturilor omului de la 1789 se stabilea “ Orice societate în care garanția drepturilor nu este asigurată, nici separarea puterilor stabilită, nu are constituție.” Vi se pare că în România actuală a țara Protocoalelor și a interpretării noțiunii de “independența justiție” în faptul că procurorii și judecătorii nu răpund pentru paraditul celui cercetat de procuror, sau pronunțare de sentință arbitrară primită din afară de catre judecător in lipsă dovezilor sau contrar dovezilor, avem Constituție?

  8. Poporul victima timp de 30 de ani a coruptilor a hotarat pe 26 mai modificarea Constitutiei prin vot direct. Votul poporului a fost validat de CCR. Cine este impotriva acestui vot este impotriva democratiei si a poporului majoritar. Punct. Poporul este suveran si Constitutia trebuie sa reflecte vointa poporului nu a lui Ioan Vieru! Constitutia prevede ca „nimeni nu este deasupra legii” incluzand instantele de judecata, ceea ce face domnul Vieru in acest editorial este o manipulare ieftina pentru a salva niste parti dorsale de corupti care vor ramane fara mainile bagate in borcanul cu bani publici!

  9. Nu prea inteleg ideea autorului. Cine ar avea voie intr-o lume ideala sa modifice Constitutia? Cine primeste certificare de la presa ca nu are legaturi cu SIE si SRI? De la care presa? In lumea mea se spune ca atunci cand folosesti „se stie ca” fie e fals, cel mai des, fie nu prea gasesti argumente palapabile.

    In momentul actual avem un referendum consultativ care a consfiintit ca vrea anumite aspecte reglementate. Dupa asta e nevoie de un vot in Parlament pentru modificarea Constitutie si apoi de un nou Referendum popular prin care sa se modifice Constitutia. Vor mai trebui sa fie dezbateri si inca doua voturi unul in Parlamentul si unul popular de modificare. Nu vad ce poate fi mai democratic decat asta.

    Este dreptul oricui sa incerce modificare Constitutie. Iubitori de pisici nu au decat sa incerce sa spuna in Constitutie ca pisicile sunt sacrosante si e crima cu premeditare sa nu le dai mancare. E dreptul lor. Dar trebuie sa treaca de 3 voturi pentru a face asta.

    Eu am alta parere decat autorul, dar ii recunosc dreptul de avea alta opinie. Mai periculos pentru democratie mi se pare lipirea de etichete fara dovezi pe cei care nu sunt de acord cu noi. Parca asta era tactica legionara nu?

  10. #mihnea – Constitutia nu trebuie sa reflecte vointa nimanui. Ea stabileste regulile, principiile si institutiile in stat, domeniile de competenta si pozitia in sistem a acestora, modul de functionare, relatiile dintre ele, precum si starea cetatenilor si relatiile dintre acestia si institutiile din componenta statului si a societatii. De asemenea, reglementeaza relatiile dintre institutiile din componenta statului si societatii romanesti si institutiile similare straine. Oamenii – recte, poporul – voteaza acordul sau dezacordul cu prevederile LEGII FUNDAMENTALE a statului respectiv, iar Constituanta intervine asupra continutului Constitutiei pentru a o aduce in acord cu opinia majoritatii votantilor. Deci, Constitutia nu trebuie sa reflecte vointa lui „mihnea”, iar opinia lui despre Constitutia Romaniei nu valoreaza nici cat o ceapa degerata. Pentru a fi viabila, Constitutia trebuie sa fie asumata de popor in termenii unui contract social. In momentul in care cineva nu respecta prevederile, principiile si regulile constitutionale stabilite, faptul se circumscrie sferei lezarii intereselor poporului, iar acesta trebuie sa reactioneze. In acest sens, materialul conceput si publicat de dl. Vieru reprezinta o astfel de reactie. Individuala, e drept, dar o reactie normala si corecta. Tot in acelasi sens, postarea lui „mihnea” reprezinta reactia unui moftangiu care se constituie intr-un paravan de acoperire, sustinere si justificare a celor care vor nu doar sa nu respecte spiritul si literea Constitutiei, ci intentioneaza sa o modifice de asa natura incat relatia Constitutie – institutii statale – popor sa se altereze si chiar sa devina caduca.

  11. Neocomunistii vopsiti neoliberali intransigenti gen @ mihnea,@dana etc. nepotii lui Brucan, Ana Pauker si Soros incearca, ca si inaintasii lor, sa introduca o costitutie toralitara, sub lozinci pe care toate lumea le accepta. E ceea ce Naom Chomski numea „manufacturing consens”m fabricarea unui cosens. Sub acest patavan, organizatii secrete care nu se supum legilor ca toti ceilalti cetateni, nu dau socoteala pentru finantari si fapte, sevicii secrete, ONGuri, Justia infiltrata de agenti secreti fac un singur lucru FURA DE RUP, ACOPERA PE HOTII STRAINI CARE AU SCRIS ACEASTA CONTITUTIE si baga la PUSCARIE PE ORICINE IMBUNATATESTE VIATA ACESTUI POPOR.

  12. In capitalism, coruptia este conditia esentiala a imbogatirii. Politicienii nu pot fi alesi in functii daca nu sint bogati sau sustinuti de bogati, deci alesii sint automat corupti cu exceptia somitatilor (Havel) si patriotilor fanatici (Hitler).

  13. @Omul care trece: mai iobagule, statul, sistemul, institutiile statului, regulile si legile nu sunt facute tot de cetateni, sau sunt facute din oculta mondiala sustinuta de iobagi ca tine?!In timp ce Vieru e sustinator al coruptilor si impotriva vointei majoritatii poporului exprimata prin referendumul din 26 mai, tu esti doar iobag. Contractul social este un pact intre cetatenii aceluiasi popor, Constitutia reflecta cum vrea poporul sa traiasca, de asta iobagule fara creier nu exista pe planeta doua Constitutii identice! Poporul face Constitutia, nu Constitutia poporul. A cui vointa o reprezinta, ma iobagule Constitutia Romaniei daca nu a romanilor? A americanilor, a rusilor?! Vai de capul vostru de iobagi, voi nu veti fi niciodata liberi si din cauza unora ca voi poporul roman e incetinit in dorinta sa de a se face bine! Statul, sistemul iobagilor nu sunt lucruri abstracte, mistificate, nu sunt inteligenta artificiala sunt facute tot din cetateni, molustelor! Vointa mea coincide cu vointa poporului majoritar care cum ai scris si tu face Constitutia. Singurii care nu conteaza sunt individualii minoritari cu opinii sau fara! Mai citeste dracului o data editorialul poate intelegi despre ce este!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.