O româncă, președinte al UNESCO

Din 7 noiembrie, E.S. doamna ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la UNESCO, Simona Mirela Miculescu, a fost aleasă pentru 2 ani în funcția de președinte al UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) – Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

de cele 194 de state membre.

”Vin în fața dumneavoastră cu o viziune. O viziune pentru acțiune. Un îndemn să respectăm fundamentul Constituției UNESCO conform căruia pacea trebuie să se întemeieze, dacă nu va eșua, pe solidaritatea intelectuală și morală a omenirii. Să depășim granițele. Să sfidăm diviziunile. Ne aflăm în pragul unor mutații profunde. Responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi – atât a statelor membre, cât și a Secretariatului – de a le ghida în direcția cea mai bună.”  – a declarat amb. Miculescu.

Simona Miculescu a devenit președinte al celei de-a 42-a conferințe generale a UNESCO – 2023-2025, Conferința generală fiind forul suprem de conducere al UNESCO care se întrunește o dată la doi ani.

Este pentru prima dată de la aderarea sa la UNESCO în 1956 când România deține această funcție:

”Permiteți-mi să-mi exprim recunoștința sinceră față de autoritățile române care mi-au susținut și promovat candidatura încă din prima zi. Le mulțumesc, de asemenea, membrilor grupului nostru electoral est-european și tuturor statelor membre pentru încrederea unanimă pe care mi-au acordat-o. Este o bucurie imensă să fii aclamat și să beneficiezi de încrederea colegilor tăi. Această alegere reprezintă o modalitate încurajatoare de a promova egalitatea de șanse și emanciparea femeilor – una dintre prioritățile globale ale UNESCO -, precum și o recunoaștere a valorii leadership-ului feminin, a cărui esență constă în principiul conform căruia, pentru a conduce, trebuie mai întâi să asculți cu un suflet înțelegător și apoi să acționezi cu spirit de determinare.” – a declarat amb. Miculescu. 

E.S. doamna Simona Mirela Miculescu a devenit ambasador extraordinar și plenipotențiar, delegat permanent al României pe lângă UNESCO de la începutul anului 2021, după ce și-a încheiat mandatul de reprezentant al secretarului general al Națiunilor Unite și director al Oficiului Națiunilor Unite de la Belgrad, deținut din 2015. Anterior, a fost ambasador extraordinar și plenipotențiar, reprezentant permanent al României la Organizația Națiunilor Unite, în perioada 2008-2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

10 Comentarii

  1. Bravo Doamna Simona, Romania este mandra de Dumneavoastra!!

  2. ”Vin în fața dumneavoastră cu o viziune. O viziune pentru acțiune”

    M-am mai linistit, credeam ca v-au obligat parintii.

  3. Zice doamna : ” Această alegere reprezintă o modalitate încurajatoare de a promova egalitatea de șanse și emanciparea femeilor – una dintre prioritățile globale ale UNESCO -, ‘………………………………..Si eu care credeam ca e numita datorita calitatilor sale intelectuale indiferent de sex dar vad ca are legatura cu directiva CC al PCR mondial de promovare a tovaraselor!

  4. La ce ne folosește asta?…vom intra în schengen?…sau poate că raportul făcut de altă organizație cu privire la dezastrul din românia privind decesele ?…
    România e pe primul loc la acest capitol…am întrecut și decrsele din Ukraina și Gaza…
    Mulțumim sistemului de sănătate publică made Dr.Mangele!…

  5. E clar, sesiunea „Sa ne mândrim cu numiții politic susținuți în funcții straineze”! Doar la stat prin numire politica, munca proprie mai rar. Se vede clar ce pași se urmează pe aceasta funcție ocupată, debutul e România Educata…canci.

  6. Înca o birocrata. Contzopista. N-o sa faca nimic. În România, cladiri monumentale, istorice, patrimoniul arhitectonic, si Delta Dunarii, se distrug sub ochii ministrilor culturii si-ai UNESCO, si din cauza mafiotilor nepedepsiti de Nastase Adrian si clica („restituirile”) si-ai regimului de la Kiev. Promovarea unei birocrate, nu a femeii, asta s-a-ntâmplat. Tipa o sa-si viziteze si tara, escortata de garzi de corp, sa se prefaca „ocupata” de distrugerea ei, în ultimii 34 de ani.

  7. la satisfacerea complexului de inferioritate:”a fost unmit un cetatean roman,” vai ce minune!!! Daca ne uitam la activitatea sa diplomatica de peste 30 de ani era firesc sa ajunga intr-o functie importanta asa cum si Romania dupa 67 de ani putea obtine acest post mai ales ca a devenit supusa, mai are putin pana pune capul pe butuc si roaga UE etc. s-o decapiteze, ca sa se simta implineti toti marii lumii ca au mai distrus o natiune, iar decorticatii care conduc sa mai primeasca un argint pt marinimia lor.

  8. Este vorba de o SESIUNE a UNESCO care durează 2 (doua) săptămâni si nu doi ani!! Doamna ii va învața pe participanți sa cânte în cor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.