O Românie în miniatură, construită în Sectorul 4

Primaria Sectorului 4, condusă de primarul Daniel Băluță, a lansat în licitație un contract de 30 de milioane de lei pentru amenajarea unui parc tematic de 26.000 mp care să reprezinte România în miniatură. Durata contractului este de 32 de luni, fonduri provin din bugetul propriu, 80% din punctajul acordat ofertantilor reprezinta pretul, 20%, un plan de management adecvat https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100111170 .
 Proiectul „Romania Parc” reprezintă o investiţie în modernizarea unui spaţiu degradat în vederea creării unui parc tematic contemporan.
„Se doreşte ca parcul să fie un spaţiu atractiv pentru toate grupele de vârstă, un spaţiu de odihnă atât activă, cât şi pasivă, destinat în acelaşi timp atât educației istorice, geografice, etnologice, cât şi loisirului. De asemenea un punct important în modul de abordare al lucrărilor de amenajare este menţinerea aspectului de România la scara mică, accesibilă tuturor. Atingerea beneficiilor anticipate, prin realizarea parcului tematic, propune locuitorilor sectorului 4 si vizitatorilor obiectivului o experienţă interactivă, cu bogat conţinut educativ, oferind o imagine in miniatură a României, de la forme de relief, vegetaţie autohtonă, la clădiri, monumente și obiective reprezentative pentru toate judeţele ţării noastre, constituindu-se atat intr- o oaza de cultura si relaxare la nivelul sectorului, cat si intr-un obiectiv turistic”, precizeaza PS4.
Terenul pe care se va realiza investiția este situat în municipiul București, accesul în amplasament se face, din strada Secerei si din Parcul Tineretului si este, practic, langa fostul Palat al Copiilor. Terenul este liber de construcţii şi este împrejmuit parţial.
Lucrarile ce se vor executa au in vederea asigurarea circulatiei pietonale si a altor activitati recreative. Soluțiile tehnice, constructive, funcțional arhitecturale propuse sunt:
– Defrișarea complexă a terenului de 26300 mp;
– Tăierea arborilor bolnavi și cu aspect inestetic, cu îndepărtarea cioatelor;
– Conservarea arborilor bătrâni și valoroși din punct de vedere peisagistic;
– Decopertarea terenului la 30 cm și nivelarea lui, ca să devină orizontală;
– Realizarea reliefului țării în miniatură, prin săpături pentru cursurile de apă importante propuse – „Dunărea”, „Prutul”, „Mureșul”, și „Oltul”, respectiv “Marea Neagră”, iar după săparea șanțurilor pentru ape ar urma realizarea dealurilor de aprox. 2-2.5 m înălțime, care vor reprezenta Carpații;
– Realizarea împrejmuirii parcului cu un gard de 1.8 m înălțime, cu două intrări;
– Realizarea clădirilor din containere, cu instalații, și dotări specifice clădirilor de primire;
– Realizarea aleilor de parc pietonale, și a pavajelor pentru zonele de relaxare umbrite;
– Execuția podurilor peste cursurile de apă;
– Procurarea și montarea machetelor ale clădirilor reprezentative din România Parc, 83 de bucăți, respectiv instalarea trenulețelor, vaporașelor și a mașinuțelor;
– Instalarea sistemului de iluminat ambiental și al sistemului de supraveghere video;
– Realizarea locului de joacă tematic cu pardoseală de tartan cauciucat;
– Dotarea parcului cu mobilier urban proiectat special pentru România Parc cu motive populare tradiționale;
– Dotarea zonelor de relaxare cu mese, scaune, mese de șah și table pentru exterior, beanbags etc.; – Plantarea vegetației specifice fiecărei regiuni din țară;
– Instalarea sistemului de irigații; Situația propusă din punct de vedere al necesarului de utilități are următoarele componente:
– Apă și canalizare – cursuri de apă (4 pârâuri), Marea Neagră, doua lacuri;
– Sistem de iluminat;
– Sistem de supraveghere cu camere video;
– Sistem de irigații;
– Instalații ale clădirilor propuse.
Termenul limita pentru primirea ofertelor este 22 februarie.
sursa foto captura youtube
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Mihai Soare 1084 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Chelului tichia de margaritar ii lipseste.
    Fa bai Baluta o scoala,o gradinita moderna.
    Bucurestenii s-au saturat de targuri si concerte.
    Cu 30 mil lei poti sa protejezi Delta Vacarestiului.
    Aceeasi conceptie pesedista retrograda. Circ si tampenie.

  2. Bai Balutza: ai desfintat Gradina Sud, unde se mai cresteau ceva plante si flori pentyru domeniul pub lic! Acum cumperi tot!! Ceva, zic productiv, nu faci? Aici, va fi intrarea libera? Cel putin dai bilete, la pret mic! Asa e si la Ravenna, in Italia!

  3. Mai Tetea, te repezisi sa vorbesti de PSD! Pai Balutza e doar cu numele la PSD! Cum e fost si Negoita si altii! Mai rar gospodar ca Piedone! O sa vedeti ce face in 5!

  4. prea tarziu!!! e fumata ideea. la Arad , falca a facut o romanie in fata cinematografului Dacia pe trotuar, ca sa o calci in picioare , pe care sunt asezate mese de restaurant, conturul si regiunile sunt din fier ruginit, fara basarabia si Bucovina, de 10 mp si a costat miliarde de lei.

  5. Aceeași MAFIE a contractelor grase date din bani publici pentru firme-clientelă. Pentru noi, cetățenii de rând din Sectorul 4, ideea este 100% O PROSTIE. În Parcul Tineretului, singurul care a aprobat o concepție urbanistică corectă a fost „odiosul dictator” Nicolae Ceaușescu, fost cizmar. În vrema acestuia, s-a transformat cociocul de sud al Bucureștiului și mlaștinile cu stuf ale Dâmboviței în cel mai frumos parc din România, cu un lac superb, poduri, coline, alei, vegetație bine aleasă, bănci, IARBĂ VERDE unde să te așezi și să admiri orizontul Bucureșiului. Au venit apoi in Sectorul 4, oamenii „cu carte”, dl. Popescu-Piedone, economist, iar acum dl. Băluță, medic stomatolog. Piedone a făcut în Parcul Tineretului un kitsch inimaginabil, mai rău ca în Bangladesh, supra-încărcând latura de sud-est a parcului cu zeci de mii de pavele, foișoare de lemn unul lângă altul unde să poți să mai spargi o sămânță, zonă de făcut grătar, la o manea ultima fiță, cu grătare deja montate, zeci de alei betonate, mai multe parcuri de copii mici cu o mulțime de obiecte din plastic și cauciuc, zonă de făcut exerciții fizice în aer liber. A intrat cu terenuri de baschet împrejmuite cu gratii direct în zona veche a parcului peste spațiul verde deja amenajat, a adus și zeci de bude ecologice, vidanjate de tot felul de utilaje și băieți. Dincolo de bâlcizare, s-au aprobat construcții direct în parc, blocuri întregi. UNDE ESTE PARCUL, întreb și eu? Aerul curat, liniștea, iarba și pomii? Acum vine și Nea Băluță. Aceleași apucături. Hai să mai betonăm un pic și să plasticizăm încă 2 hectare din parc. Frate, zici că suntem bătuți în cap, oare nu mai există nicio minte limpede în Primăria Sector 4 și niciun om care să nu poată fi corupt de interesele financiare ale firmelor?

  6. Ce sa facă Piedone?! Deocamdată văd că slujbașii lui îl laudă pe fostul pe Florica fara frică, că Piedone va duce la bun sfârșit un parc început de Florica, care se va construi deasupra liniei tram32 de la Sebastian și până la Sos.Alexandriei, 2.4 km de parc futurist.Deocamdata văd că nu are nicio intenție in legătură cu piata 13 Septembrie care este in ruină, și Florica a trsnsformat-o in depozit de pubele pentru firma de salubrizare.Firma de salubrizare trimite somații de încheiere contract antedatat din august 2020, că sa plătească prostii din urmă gunoiul care defapt a fost ridicat de alta firmă.Pe aceleași străzi operează și o altă firmă care ridică gunoiul, dar vine și cea de la primărie, voi realizați câtă nebunie există pe lumea asta?!

  7. Sigur, totdeauna apar … negativistii! Totdeauna, in ROMANICA in general, atunci cand cineva vrea sa faca ceva, prima reactie este … da-i la cap(de fapt in cap)! Sigur, despre investitii totdeauna vor exista … opinii! Important este ca in Sectorul 4 exista initiativa! Ca se poate discuta despre ce se face, sau, ce era mai bine sa se faca, este cu totul altceva! Important este ca Sectorul 4 este in continua schimbare, moderinizare si investitiile urmaresc interesul cetatenilor! An acest sens, propun Primarului si Primariei realizarea mai multor strapungeri de pasaje pietonale(de exemplu : Str. Nitu Vasile(zona Taxe si Impozite Sector 4), Bdul Brancoveanu(incepand cu trecerea pietonala dinspre accesul din Oltenitei, apoi in zona Vulcanizarii, a Spitalului Budimex, si pana la capatul Bulevardului catre Str. Luica inca vreo 3 strapungeri), la fel pe Str. Emil Racovita si Soseaua Berceni, etc)! In total in aceasta zona crdem ca sunt necesare realizarea a cel puti 20 astfel de strapungeri pietonale, care, daca vor fi realizate vor asigura o FLUIDIZARE fantastica a traficului rutier in zona in orele de varf si o descongestionare imensa a traficului in zona! Nu credem ca o astfel de strapungere, poate avea un cost mai mare de 100.000 – 150.000 Euro! Astfel ca o investitie in acest sens, poate fi realizata destul de repede cu un efort de circa 2 – 3.000.000 Euro! Insa BENEFICIILE VOR FI GROZAVE! Inchideti ochii pentru o clipa si IMAGINATI-VA CUM VA FI CIRCULATIA PE NITU VASILE, BRANCOVEANU, EMIL RACOVITA, SOSEAUA BERCENI FARA TRECERI DE PIETONI DE SUPRAFATA! Ce ziceti DOMNULE PRIMAR!

  8. Aveți dreptate, s-a distrus foarte mult din zona verde a parcului, au sufocat arborii, efectul este uscarea lor in ritm accelerat, aleile sunt supradimensionate, multe dughene, erau suficiente construcțiile vechi , restaurante care treptat au acaparat spațiul verde și au fost tăiați copaci. Poate face o plimbare primarul pe malul lacului sa vadă mizeria de restaurant Cafeneaua actorilor și da dispoziție sa o demoleze, scările sunt distruse, in jurul sălii polivalente s-a distrus vegetația, s-au tăiat copacii, au pus niște lazi cu nimic in ele. Intrarea in parc dinspre Șoseaua Olteniței este toată numai construcții , mereu apar altele noi. Noroc cu cimitirele , altfel dezastrul era și mai mare. La pas, la ps domnule primar ca sa vedeți toate și tot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.