O școală le-a cerut băieților să poarte o fustă

sursa foto https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.thescottishsun.co.uk%2Fwhere%2Fedinburgh%2F&psig=AOvVaw3PXZHHuoxxoEmIEuqwGSPZ&ust=1636454224930000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwiYirWXyYj0AhVGlBoKHetgCwkQr4kDegQIARBA

O școală le-a cerut băieților să poarte o fustă. Copiii de la o școală din Edinburgh au participat la ziua „Poartă o fustă la școală” pentru a-și arăta solidaritatea față de un băiat din Spania care a fost dat afară din școală pentru că purta o fustă, informează Mirror.co.uk.

O școală primară le-a cerut atât băieților, cât și fetelor să poarte fustă la cursuri, în încercarea de a promova egalitatea și de a se solidariza cu un băiat alungat de la lecții în Spania.

Inițiativa urmează campaniei „La ropa no tiene género” – „Hainele nu au gen” – care a fost lansată în orașul spaniol Bilbao, după ce Mikel Gomez, în vârstă de 15 ani, a fost îndrumat către un psiholog pentru că a purtat o fustă la clasă.

Elevii de la Castleview au venit cu ideea că elevii și profesorii să poarte fuste în sprijinul egalității și pentru a ajuta la predarea toleranței și a respectului, relatează Edinburgh Live. Mișcarea a fost lăudată de unii părinți, dar a stârnit și controverse, deoarece unii oameni au susținut că nu are nimic de-a face cu educația.

Un purtător de cuvânt al Consiliului din Edinburgh a declarat: „În calitate de capitală a Scoției, suntem pe deplin angajați să promovăm egalitatea și diversitatea și suntem dornici să creștem respectul, toleranța și înțelegerea în special în școlile noastre. Vrem să ne asigurăm că toate școlile noastre sunt incluzive și Castleview desfășoară o muncă pozitivă pentru a promova egalitatea în toate grupurile lor anuale. În cadrul acestei lucrări, cei P6 au dat peste campania «Hainele nu au gen», care a început în Spania anul trecut, după ce un elev a fost expulzat din școală pentru că purta o fustă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. In mod normal ptr a nu exista favoritisme si discriminari de sex (pardon: de gen), acum ar fi normal sa le ceara si fetelor sa poarte penis. Se gasesc la magazinele specializate.
    Daca ar fi fost in Scotia, ar fi fost cat de cat aproape de normalitate, dar in Spania?!

  2. Aha,. Și mai era de purtat câte un prezervativ pe cap in loc de șapcă,. profu cu ciocolata in gură,.. să semene capu cu unkur.

  3. Azi maine vine si in Romania moda fustei la baieti sub forma de obligatie. Vin si orele de educatie sexuala la gradinita. Nimeni nu crede ca se poate intampla, cum nu credea ca se poate impune steaua galbena in piept sub forma de pass verde. Numai maine nu-i poimaine.

  4. Scotia confirma regula „ca si Anglia, un popor degenerat si demonic.

  5. Haios e ca treaba se petrece tocmai in Scotia, unde fustele pt barbati sunt ceva traditional. Se numesc kilt, dar tot fuste sunt.

  6. La anul 1958 băieți și fetele venau la școală îmbrăcați în safane.

  7. Nu va radeti ca prostii loazelor, caci vine si la romanika cat de curand. Asa ca ati vrut la UE!……Doar nu vreti sa ramana romanasul mai prejos, nu?!

  8. @Nita Vasile, debitezi prostii.
    -,,Safan” este un animal rozator din America de Sud (vezi DEX)
    -Cred ca te referi la SARAFAN, dar pe care in 1958 cand eram eu in cl 5-a nu l-am purtat ptr ca purtam uniforma baieteasca bleumarin. Fetele purtau sarafane pepite albastre, cu bluze pepite albastrui.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.