OMV Petrom, adio „aventura” din Kazahstan

OMV Petrom a finalizat tranzacția de vânzare a 100% din participația sa în Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către MAGNETIC OIL LIMITED. KOM și TOC dețin licențele de producție pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat și Turkmenoi.

Tranzacția face parte din strategia OMV Petrom de a-și concentra expansiunea regională către zona Mării Negre în căutarea celor mai profitabile resurse. OMV Petrom a anunțat semnarea tranzacției pe 29 decembrie 2020 și a reușit să o finalizeze într-un timp record, o realizare notabilă în special în contextul dificil generat de pandemie. Impactul tranzacției asupra indicatorilor operaționali ai OMV Petrom este limitat, operațiunile din Kazahstan reprezentând doar o mică parte din portofoliul general al OMV Petrom. În 2020, producția zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,76 kboe / zi, reprezentând 4,7% din producția Grupului, în timp ce rezervele 1P de 21,8 milioane bep au reprezentat 4,6% din rezervele Grupului.

OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilități de extindere în ultimii ani, OMV Petrom a decis să orienteze activitățile internaționale de Upstream în zona Mării Negre. Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafață totală de 86,52 km², incluzând aproximativ 75 de sonde, instalații de producție și 200 km de conducte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4575 Articole
Author

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.