OMV Petrom reacționează după un articol Cotidianul

Articolul postat pe cotidianul.ro și intitulat „ Petrom închide jumătate din sonde. România, bună de plată” a atras atenția companiei, care a trimis pe adresa redacției câteva precizări.  Acestea au rolul de a informa corect publicul, precizează compania, care mai afirmă în mesajul remis cotidianul.ro:

„Licitația vizează în principal lucrări de abandonare a sondelor ”istorice”- care au fost forate cu zeci de ani în urmă, care, la momentul privatizării, nu producea și așteptau să fie abandonate.

Volumul din anunțul de licitație, de 784 de sonde pentru Acordurile cadru, reprezintă doar o estimare maximală, care nu are caracter obligatoriu.

Conform estimărilor companiei, în România ar exista aproximativ 6.000 de astfel de sonde istorice pentru care sunt necesare lucrări de abandonare și ecologizare la suprafață. În ultimii ani, s-au efectuat astfel de lucrări pentru circa 350 de sonde ”istorice” în fiecare an.

Conform contractului de privatizare, compania are dreptul să solicite rambursarea costurilor pentru abandonarea anumitor categorii de sonde care îndeplinesc condițiile stipulate în Anexa P a contractului de privatizare.

Decontarea de către stat este permisa doar pentru sondele istorice care nu au fost folosite de catre OMV Petrom și sunt inactive de la privatizare.

Toate celelalte sonde si facilitati construite sau folosite de catre OMV Petrom în activitățile sale trebuie abandonate pe cheltuiala OMV Petrom, conform cadrului legal aplicabil.

Precizăm că închiderea sondelor și abandonarea acestora sunt două procese diferite.

Compania evaluează în mod continuu viabilitatea economică a sondelor din portofoliu; sondele care și-au atins limita economică a duratei de viață sunt închise, dar în paralel sunt forate noi sonde.

În 2019, OMV Petrom are în vedere forarea circa 100 de sonde noi, în aceste condiții nu se estimează variații semnificative ale portofoliul de sonde din România.

Din cauza maturității zăcămintelor și a declinului natural al producției, compania estimează că în 2019, producția de țiței și gaze va scădea cu aproximativ 5%, excluzând inițiativele de optimizare a portofoliului“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. dacă nu le/a cumpărat și nu le/a folosit care e treaba Petrom???? dacă le/a cumpărat de ce le/a cumpărat și cum înseamnă că eu le plătesc dar el le cumpără. oricum ecologizarea o face o societate alta decât Petrom., înainte le făcea petrom service dar cineva a avut grijă să o omoare. Încearcă să amețească treaba și să deconteze alte sonde de ale lor.cu judecătorii și juristii noștri aleși suntem morți. mă supără că ne iau de proști, nu doar ne tund..

  2. Cine cunoaste protofoliul real de sonde al OMW ?
    Cine cunoaste ca nr. de 6000 sonde „istorice”este real si el nu pare real ?Deoarece la data la care OMW firma de aprtament prin care austriecii s-au infiltrat preluaind tot inseamna ca nici-o sonda nu lucra in Ro, ca 6000 staganu si ei au luat de la zero-ceea ce este o minciuan sfruntata.
    Cine are in maini acordurile cadru si contractul d e privatizare sa vorbeasca la obiect si pe clauze !
    Adica firma d eapartament lua 6000 de sonde sa faca lucrari de abandonare si ecolocizare ,cu ce daca nu cu ce a preluat de la Stratul roman ?preluaind activul si activele o industrie infloritoare ,legal era sa preia si obligatiile trasate de UE cu icnhiderea sondelor abandonate si ecolocizarea solului etc.Sau imperiul austriac de apartament care in veci de veci nu a stiut ce sunt gaze,petrol a luat doar ghiseftul ,vorbind acum de „istorice”si „portofoliul”lui ?O directoare de acolo nu stiu daca maie ste ac.pupaza dint ei, Mariana Gheorghe o maimuta adoptata de austrieic ca multe alte maimute,s-a ocupat cu complicitatea pe spatele Ro.S-a „maturizat”zacamantul” si „natural”producita e in declin, adica aveti profituri „mici”?De c enu pelcati si asa veti lasa Ro fara vreun zacamant, stoarceti tot.Bulgaria isi pastreaza zacamintel nu ca sluga valaha a hohenzolernilor reveniti la mosie !

  3. Toate contráctele firmare de gasca criminala Rosie au fost in favoarea partidului si unor criminali tradatori In favoarea poporului gasca asta si restul gastiilor nu a facut nimic bun NIMIC.

  4. Pe ce ca pretul a fost de doi lei la privatizarea unei parti a PETROM, acum austriecii mai cer si bani pentru ecologizare! Oare aia care au semnat contractul au fost controlati la cap si la avere? OMV PETROM, a ” optimizat” activitatea companiei, in special prin pretul combustibilului la pompa!! Daca statul marea masiv pretul la combustibil, nu era nevoie de straini, care au facut acelasi lucru! Dar de, cind mareste pretul statul, nu e bine, cind o fac strainii, e restructurare economica!

  5. invitați la bildenberg la greci la vremea respectivă au fost: Mugur Isarescu, directoarea de la OMV și pitpalacul de la ANI, trage concluziile, prădătorii cu : banii, energia și ,,cenzorul moralist….deci organizare perfectă ca la table: bate( OMV) , fuge cu banu ( BNR )și astupă cu ANI….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.