Orban, între anticipate și tensiunile cu președintele

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, la România TV, că moțiunea de cenzură nu are „nicio șansă” la ora actuală să fie adoptată și că în aceste condiții, dacă nu se ajunge la anticipate atunci „asta e”.

Dupa evaluarea mea, motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca. Practic, doar PSD si UDMR sprijina, impreuna chiar daca ar venit toti tot nu ar avea numarul de voturi necesare, iar din evaluarea de azi nu exista prea multe voturi care pot sa se adauge. Mai mult decat atat, e greu de presupus ca vor fi prezenti toti parlamentarii PSD si UDMR. Astazi, motiunea nu are nicio sansa”, a zis Orban.

El a adăugat că „ar fi ridicol” ca parlamentarii PNL să voteze motiunea de cenzura. Intrebat cum se va ajunge la anticipate daca Guvernul nu pica prin motiune de cenzura si nici el nu-si da demisia, răspunsul lui Orban a fost:

Cea mai buna solutie pentru Romania ar fi anticipatele. Pe de alta parte, daca nu se poate ajunge la anticipate, asta este. Principalul nostru obiectiv e sa punem in practica programul de guvernare”.

Întrebat, la același post tv, despre tensiunile existente între el și președintele Iohannis, Orban a vrut să fie categoric.

Cred că toate faptele, acțiunile, deciziile, informațiile oficiale, arată că între președintele României și Guvernul pe care îl conduc e o colaborare extrem de apropiată. Ne consultăm pe toate deciziile importante pentru România. Avem obiective comune care izvorăsc din programul prezidențial și programul de guvernare”, a afirmat Orban la România TV.

Tăriceanu știe de ce dă Orban înapoi

Organizarea de anticipate ar aduce „haos” in Romania si s-ar ajunge la o „catastrofa” pentru ca totul se va bloca in administratie, susține șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Problema anticipatelor. Ce se intampla? Nu ideea este cea care trebuie sa ridice marea problema. Problema in Romania este procedura care trebuie parcursa si care dureaza 4 luni de zile. Timp in care in Romania se instaureaza haosul: tara nu mai este guvernata, guvernul are putere limitata. Ce sa se mai ocupe de pensii? Nu mai are cum, chiar daca ar vrea. Toata administratia centrala si locala se va bloca. Asta este o catastrofa pe care cei care n-au lucrat la nivel inalt in Guvern nu o pot intelege si evalua. Dintre oamenii politici, l-am vazut doar pe fostul presedinte Basescu spunand acest lucru, ca anticipatele sunt o catastrofa, trebuie sa intelegem consecintele. D-asta spune Orban ca ‘Asta e’. De pe valul pe care e acum (PNL) e usor sa pornesti la vale si nu stii unde te opresti”, a declarat Tăriceanu la Romania TV .

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Ah, sondaje, sondaje! Cunoscuti sau nu, buni au nu, intentie de vot sau nu, cata naivitate! Procentele ca fiind spuse : nu stiu sau nu il cunosc e de fapt, fenta aruncata de raspunzatorii la sondaj! Eu, in aceste sondaje, desi nu vad nimic valabil deoarece e manarie intre politicieni pe ascuns, sunt facute in fieful politicienilor sau membrii de partid si nu cetatenii reali care sunt coplesiti de saracie si nemultumiri! Cred ca asa vor arata ca procent prezent la alegeri a cetatenilor,sub 50% prezenta! Procentul cotrocenistului este real doar pe invers, dun procent pozitiv in procent negativ! Cam 60% strict negativ prin modul in care se compirta si a caracterului plus destule strict negative, care nu au nicio legatura cu cotroceniul! Sa nu spun ce banuiesc in legatura cu sondajul extins.

  2. Tariceanu este un geniu politic.Nu ai cum sa nu-i apreciezi genialitatea.

    A fost in Alianta DA cu Petrov si Voiculescu(insurectionistul politic), dupa care, ramanand la putere, n-a mai fost cu marinarul, ci cu exact psd (fostul adversar).A venit deci in 2005 ca anti-pesedist(votat ca atare) si a plecat de la guvern ca anti-basist, cu un guvern cu sustinere psd.Miscare geniala.Votantii au fost in delir.

    In 2016 a venit la putere/guvernare ca politician „anti-sistem”, umar la umar cu Dragnia si psd (denuntand protocoale) si va iesi TOT de la guvernare, alaturi de exact concurentii din 2016, adica alaturi de pnl, in cateva zile.Deci la putere continuu, dar alaturi de alti aliati, opusi, bine, nu cu 4 ministri, ca-n guvernul de blegi al PSD.

    Cum guvernul actual e rezultatul unor intelegeri politice obtinute in baza unor vechi prietenii/aliante(CDR sau DA), imi si venea greu sa cred ca liberalii (sa intre toti-sunt puzderie de partidulete) si-ar dori in mod real anticipate in loc de guvernare (reforme la pensii si sanatate, sharing).

    De ce nu vor sa treaca motiunea? E pericol de instabilitate politica tzipa ei.
    Pai si inlocuirea lui Dancila nu s-a produs tot prin motiune, cu riscul „instabilitatii” politice ? Sau o fi vorba mai degraba de pericolul pierderii mandatelor unor cameleoni politici, de prin parlament, daca apare riscul (minuscul) de anticipate ( si „instabilitate”) ? Abia neutralizara OUG 114, nuu ? Abia ce s-au lipit de putere, pai nu?

    USR are cartile anticipatelor in mana.Daca voteaza la motiune, cameleonii fie nu mai fac guverne, fie pleaca acasa, dupa anticipate.Intrebarea este daca USR era un partid mincinos anul trecut, cand declara ca vrea anticipate ? Vedem la votul pentru motiune si vom vedea si sondajele de dupa.
    Daca acum au 14%, dupa motiune vor mai avea 5% ?
    Dar daca trece motiunea fara USR si ei raman in off-side ? Si daca mai vin si anticipatele dupa, ce scor fac ?

  3. ” Ghinion ‘, cum zise ‘un clasic în viață’, ‘cartoful guvernării’ este prea fierbinte (‘pompierul atomic’ (re)acționează), pentru că și-au mai potolit puțin ‘foamea’ și ‘amantele’, cu prețul unui deficit care va fi penalizat la nivel european, vor să dea impresia că nu le pasă de moțiunea de cenzură, dar, dicolo de aparențe, își doresc să scape de povară și erodarea aferentă, promisiuni multe … realizări puține pentru plebe, totul sub sloganul ‘respectăm legile în vigoare’ !

  4. Pe Johannis l-au facut presedinte sondajele lansate pe piata cu vreo 2 ani inainte de alegeri si copii care au facut dinti. Laboratoarele lucreaza la turatie maxima in mumele „societii deschise”! Circul cifrelor din sondaje ii tine pe fraieri prizioneri. Dupa ce cei cu PRO in fata au fost umflati cu pompa, acum sunt dezumflati pana la zero. Cu obrazul subtire sunt tinuti in frunte liberalii lui peste prajit si despre Basescu au inceput sa aiba o parere proasta si forte prosta, forte multi. Deja nu mai pot. Nu mai stim cum isi castiga existenta Monica&Pruna! Cica Andrei Caramitru e major! Succeuri electorat roman! Singura speranta ramane la cei cu volanul pe partea dreapta care se vor razbuna cand vor fi lasati la vatra si vor striga : eu te-am „facut”, eu te omor! Succesuri popor roman!

  5. „La inceput a fost cuvantul” cam se potriveste perfect acestor sondaje. I se spune cetateanului care e de fapt situatia candidatilor. Nu conteaza ca e reala sau nu, important este sa puna in valoare pe unii si sa deiscrediteze pe altii. Apo, foarte important, este ca intiparesti in mintea alegatorului ca uite, au iesit rezultatele exact asa cum am anticipat. Ei fac pe la spate cifrele si cand merge lumea l;a vot si iese exact cum au zis in sodnaje, asta intareste inca odata incerderea cetateanului ca da, asa este. E corect. Iliescu mai bun decat Vadim. Basescu mai bun decat Nastase. Basescu mai bun decat Geoana. Iohanis mai bun decat Ponta. Iohanis mai bun decat Dancila. Hai ca merita sa mergem la vot. Mai ales ca stim rezultatele anticipat.
    Perfect a scris mai sus cineva. PRO Romania? De unde atatea cifre? Sa nu uitam formatiunea lui Oprea, la fel. USR-ul. L-au preluat frumos serviciile si ajunge in 4-5 ani sa le dea cate 4-5% in plus la fiecare tur de voturi ca oamenii si se duc buluc sa voteze schimbarea. Ca da alti oameni, alta miscare, alta mancare. Faci din nimic o miscare de toata frumusetea. PSD-ul a luat-o in freza cu o regie de zile mari. Li s-a servit zilnic lozinci, coruptia, ciuma si penalii, culminand cu condamnarea lui Dragnea. Suficient ca prostii care au uitat de vechiul PDL sa de o buna parte din voturi PnDL-ului, dar din toate acele voturi am asa o senzatie ca vreo 10% din procente sunt lucrate/umflate/rezolvate. Asa c hai cu analiza ca e bine.

  6. Peneliftele lucrează la programul de guvernare pe care nu il au și îl improvizează după cum se suna din deal.la muncă se dau afara liftierele, la sănătate se fura ca in codru de la casa de sanatate, la mediu se amenință cu amenzi.in rest zero performanta si zero proiecte.se taie autostrazi,se scade nivelul de viata cresc incasarile bancilor si privatilor care oricum isi externalizeaza profitul.peste tot.daca asta e program de guvernare atunci Iohanniss este zero barat și în acest mandat.Alocatiile și pensiile chipurile depind de performanta in economie,pai de unde performanta când nimic nu merge.

  7. Tudor-ce ai zice de PeNeLe-lifting-Turcanu? Sau Partidul Operațiilor Estetice.

  8. stie cineva ce meserie are acest pitic băutor, ce calificare, unde si ce a lucrat la viata lui? oamenii fara profesie/meserie/cariera au ajuns sa ne dea lectii de morala si profesionalism? hai sa fim seriosi trezirea romani si maturati.i la vot pe impostorii „ăștia”!
    ps dragnea viorica erau ingineri au avut un loc de munca, un traseu/cv profesional
    dar acest neica.nimeni cu apucaturi golanesti de unde a aparut?

  9. Pai nea Klausica a transpirat ceva pana a gasit unul mai ingramadit ca el si pe care il poate manevra…Astfel se explica ascennsiunea lui Sica Mandolina in politichie,practic al doilea om in stat.Cat timp duce olita de noapte a Iohannisului si ai canta in struna e cel mai tare si mare din parcarea liberalilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.