Păcăleală sau real? CSM București își face echipe de fotbal!

CSM București este clar un brand în peisajul sportiv al capitalei. Are nu mai puțin de 13 secții de sport,  unele cu rezultate de-a dreptul notabile, în frunte cu echipa feminină de handbal. Din toată această constelație de discipline individuale și de echipă lipsea una singură, cea considerată sportul rege, adică fotbalul.

Dar iată că tocmai luni, 1 aprilie, considerată la nivel mondial ziua păcălelilor, CSM București a postat un anunț neașteptat, care ar completa locul din puzzle rămas neacoperit. Pur și simplu clubul Primăriei capitalei a anunțat înființarea secțiilor de fotbal masculin și feminin, atât la categorii de copii și tineret cât și a unor echipe de seniori, care să înceapă de la munca de jos și până cât mai sus va fi posibil.

 Veste importantă pentru iubitorii fotbalului din București!

Conducerea CSM București a decis înființarea secției de fotbal în cadrul clubului. Este o măsură firească, la cererea publicului bucureștean și după o analiză aprofundată.

CSM București va încuraja fotbalul juvenil, va avea echipe la mai multe categorii de vârstă, atât masculin, cât și feminin, pe care la va înscrie și în competiții. Se va urmări și performanța, construindu-se și o echipă tânără care va porni din ligile inferioare în competițiile de seniori.

Cu profesioniști din lumea fotbalului cooptați de clubul nostru și cu ajutorul colegilor cu experiență deja dovedită pe terenurile altor discipline sportive, echipa de fotbal a CSM București are ca obiectiv promovarea în prima ligă în șapte ani.

Vom reveni cu detalii!

comunicat CSM București

Desigur, fiind 1 aprilie nu puțini sunt cei care cred că acest anunț a fost postat intenționat pentru a se face o farsă. Dar sunt deja mulți și cei care iau în serios proiectul enunțat de Primăria capitalei, caz în care clubul ar putea înainta la această oră nestingherit doar până la nivelul Ligii 2.

Pentru că după aceea, pentru promovarea care ar fi estimată cam în decurs de șapte ani cel târziu, s-ar izbi de actuala lege a sportului, care interzice cluburilor de drept public să ajungă în primul eșalon, cum se întâmplă de trei ani cu CSA Steaua sau cu cele două echipe calificate în play-off al Ligii 2, CS Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, care chiar dacă termină pe primele două locuri nu au drept de promovare din acest motiv.

Este posibil ca în următorii șapte ani această lege să fie modificată și atunci cluburile departamentale ar fi admise fără a avea un finanțator care să dețină minim 51 la sută din acțiuni. Rămâne acum de văzut doar dacă am avut de-a face cu o glumă a celor de la CSM, deși ar părea cam ciudat să faci p postare oficială sau vom vedea curând plecând la drum secțiile de fotbal ale clubului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Cum este din bani publici, eu zic ca e normal un referendum la nivel de Bucuresti. Eu unul nu sunt interesat sa imi cheltui banii pe salarii astronomice pentru unii 4 clase care dau cu piciorul in minge. O tara nu are nevoie de performanta sportiva, ci economica, sociala, culturala. Sportului de masa ii spun da, cel de performanta nu ma intereseaza. Ma lasa indiferent medaliile olimpice, mondiale, europene, cupele etc. In schimb o natiune sanatoasa si viguroasa inclusiv prin sport de masa, este ceva de urmarit. Nu Daciada, fireste.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.