Pandemia de coronavirus în SUA-documentar de senzație pe B1 TV

Principalele probleme ale americanilor, la nivel politic, economic, social, dar și la nivelul sistemului de sănătate sunt temele unui documentar de neratat care va fi difuzat vineri, de la ora 22.00, pe B1TV. Românii pot vedea astfel, la doar câteva zile de la premiera americană, ce greșeli politice s-au făcut și ce probleme au existat la nivelul sistemului de sănătate.

Un element esențial în această criză a fost conflictul dintre guvernatorii mai multor state, guvernul federal și administrația Trump. Potrivit datelor, unele state au tras din timp un semnal de alarmă cu privire la o posibilă răspândire în masă și au cerut sprijin. În tot acest timp, administrația de la Casa Albă nu a acordat o mare atenție acestui subiect, cel puțin în primele luni ale anului.

Reporterul special urmărește și povestea „pacientului unu” din SUA, identificat încă din luna ianuarie, modul în care acesta a ajuns la spital, cum a fost tratat în acele prime zile și cum s-a răspândit virusul în SUA pe parcursul lunilor ce au urmat.

Documentarul prezintă problemele cu care s-a confruntat sistemul medical, lipsa de echipamente de protecție și aparatură, dar și modul în care autoritățile locale, dar și comunitățile s-au mobilizat pentru a face față pandemiei.

Între timp, SUA au devenit țara cea mai afectată din lume de această criză generată de pandemia de coronavirus.

Potrivit reprezentanților americani, până la această dată, în SUA sunt peste un milion de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea peste 143.000 s-au vindecat și au fost externate.

Totodată, în secțiile de terapie intensivă sunt internați peste 19.000 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, iar bilanțul deceselor se apropie de 60.000.

La nivel global, peste 3 milioane de persoane au contactat virusul chinez, iar aproape un milion sunt deja vindecate. Pe tot mapamondul și-au pierdut viața peste 219.000 oameni, iar alți circa 60.000 sunt în continuare în stare critică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Cu doar cateva saptamani inainte de izbucnirea pandemiei, la data de 18 octombrie, 2019 a avut loc un exercitiu de simulare, o modelare sau repetitie, daca vreti, a implicatiilor si consecintelor unei astfel de crize de sanatate publica, sub egidda unei prestigioase organizatii si a fundatiei Gates.
    Fara alte comentarii, pentru conformitate, puteti urmari filmarile acestui exercitiu de pe pagina sa oficiala — „Evenimentul 201.”
    https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/videos.html

  2. Deci documentarul este făcut de democrați și concluziile ca atare.

  3. „It’s called the American dream because you have to be asleep to believe it” (George Carlin)

  4. Sistem national de sanatate mai bine pus la punct ca in Romania nu a existat si nu exista decat probabil in China. Doar spaga si lacomia criminala a medicilor poate sa-l distruga. Aici zilnic se petrece si se consuma o cumplita, generala si josnica bataie de batjocura a medicilor la adresa romanilor cauza pentru care trebuie intervenit urgent prin lege pentru oprirea acestor faradelegi.

  5. „Compromise! Conformity! Assimilation! Submission! Ignorance! Hypocrisy! Brutality! The elite!
    All of which are American dreams!” („Know Your Enemy” – Rage Against The Machine) (ps : mesaj postat in cursul diminetii si sters, probabil ca cenzorului securist nu-i plac RATM si mesajele acestora, ci numai Britney Spears si Justin Beaber !)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.