Parisul cere Iranului şi ”complicilor săi” să înceteze acţiunile destabilizatoare

Şefa diplomaţiei franceze Catherine Colonna a lansat un apel sâmbătă omologului său iranian Hossein Amir-Abdollahian într-o convorbire telefonică, cerând „Iranului şi complicilor săi” să înceteze „imediat” „acţiunile lor destabilizatoare”, informează AFP.

Colonna a declarat că „a transmis un mesaj foarte clar: riscul unui conflict regional nu a fost niciodată atât de mare; Iranul şi complicii săi trebuie să înceteze imediat acţiunile lor destabilizatoare. Nimeni nu va câştiga de pe urma unei escaladări”, potrivit unui mesaj postat de ea pe reţeaua de socializare X.

 

Iranul este acuzat că joacă un rol esenţial în turbulenţele din Orientul Mijlociu, potrivit AFP.

Teheranul a înfiinţat o „axă de rezistenţă” ostilă Israelului, inamicul său declarat, sprijinindu-se pe forţele aliate din regiune, între care mişcarea Hezbollah din Liban, grupări armate din Irak şi Siria şi rebelii houthi din Yemen.

Aceştia din urmă, de la începutul conflictului între Israel şi Hamasul palestinian în octombrie, comit atacuri în Marea Roşie, perturbând puternic comerţul internaţional.

Mişcarea şiită Hezbollah a declarat sâmbătă că a tras zeci de rachete spre o bază militară din nordul Israelului, prezentând acest atac drept prima sa ripostă la eliminarea nr.2 al Hamas, Saleh al-Arouri, marţi seara, în bastionul său de lângă Beirut.

Armata israeliană, care nu şi-a asumat responsabilitatea pentru această primă lovitură, pe care Libanul, Hamas şi un oficial american i-au atribuit-o, a declarat, la rândul său, că sirenele de alarmă în caz de atac cu rachete au fost activate în oraşele din nordul ţării.

De altfel, aceasta a informat sâmbătă dimineaţă despre circa 40 de tiruri cu rachete spre regiunea Meron dinspre Libanul vecin, adăugând într-un comunicat că forţele sale au lovit, ca ripostă, o celulă responsabilă de unele dintre aceste tiruri.

Catherine Colonna anunţase anterior pe X că a avut o convorbire sâmbătă cu omologul ei egiptean Sameh Shoukry.

„Egiptul şi Franţa sunt în prima linie pentru accesul la ajutor umanitar în Gaza şi pentru evacuarea celor mai grav răniţi”, afirmă ea în mesajul său

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

14 Comentarii

 1. Care ostilitați au fost declanșate de coloaboratorii Parisului cu al căror sprijin s- au făcut atentate si s- au ucis copii cu miile.Poti să fi mai nesimțit și mai ingrat după ce- i dai foc la casa omului să- i mai ceri si să stea liniștit in ea?

 2. numarul copiilor ucisi de evrei in palestina se apropie de zece mii. nici-un cuvant despre asta din partea sclavilor europeni. stapanii lor le-au ordonat sa atace iranul si rusia. sclavii executa tot ce li se ordona. ei nici nu-si dau seama ca evreii vor sa-i inlocuiasca cu alti sclavi din africa si asia.

 3. Ce rusineeee..
  Mai scarbelor,de ce sunteti așa de ipocriți.. O să vă pedepsească Domnul.. Pe Gaddafi l-ați omorât să-i închideți gura, căci i-a dat bani lui Șarkozi .. Apoi ati susținut molcom moartea copiilor în Irac .. Acum va alunga africanii saturați de voi ca de râie..Bro/scari cu duhoare de Chanel..

 4. Incepand cu anii 20 ai secolului trecut, perfidul albion impreuna cu lacomul unchi sam si bineinteles nelipsita marianne au destabilizat zona cum si cand au vrut interesele lor. O fac de atat de mult timp ca deja considera ca e monopolul lor. Doar ca acum, europenii, absurd si inconstient, nu o fac in interesul lor. In derulare e un imens plan de razbunare.

 5. Babeta asta ar trebui să determine guvernul său la un asemenea gest, apoi să ceară Israelului și SUA să îndeplinească cererea adresată Iranului și numai după aceea poate cere altora ceva. Nu cere victimelor să înceteze să se lupte pentru libertatea lor, ci agresorilor, care sub niște lozinci mincinoase, terorizează un popor, de multă vreme. De ce oare secole, chiar un mileniu, arabii sau înțeles cu evreii de pe acele meleaguri, și brusc, o dată cu înființarea statului Israel, acest lucru nu mai este posibil ?.

 6. Cand ceea ce se vrea femeie se ocupa de lucrurile barbatilor, iata ce vedem: o schizofrenica – psihopatii „la putere”!
  Iranul este cu cateva clase de civilizatie peste Paris-ul devenit – si acolo – Sodoma.

 7. Toate statele „civilizate” și-au pus în ministere bombe nucleare sub formă de babe nebune la menopauză.

  Baba de la Paris latră ca proasta la Iran, iar aia de la externe a Germaniei s-a specializat pe lătrat la Rusia.

  Baba noastră de la externe latră la cine i se cere, după caz.

 8. De ce nu ceri Israelului,SUA si UE , sa inceteze imediat actiunile destabilizatoare din Orentul Mijlociu ?
  Trebuie sa fii mare imbecil sa nu vezi cine destabilizeaza zona.
  Ne -am saturat sa fim considerati prosti si sa fim manipulati.

 9. Oare tovarasica asta o fi avut convorbiri telefonice similare si cu omologul american? Sau, ala e seful ei de la Washington si nu-si permite ea, sau nu-i permite ala??

 10. „Actiune destabilizatoare” au fost declansate de mult de catre evreii. Cum a avertizat Dr. Robert Craig Nelson,din USA acum un an, evreii, care au declansat primele doua Razboaile Mondiale, sint gata sa porneasca si al Treila. Se vede ca femeia asta nu citeste decit ” Vogue” si alte jurnale ale modei din Paris.

 11. Bai Macroane, unde dracu` le gasesti?! Madam Intestina la Externe si purtatoarea de hijab la Cultura. Se cunoaste ca te-a alaptat Brigitte.

 12. https://www.youtube.com/watch?v=uEjm1JaKwOM
  Bă, toate japitzele astea parizolene au mutre reptiliene? …PARDON! …telaviviene?
  Abia acu’ se vede că modelu’ appliqat dîn 1990 la Bukale cu „Meritele revoluționarilor și urmașilor revoluționarilor” ierea deja adus sub kippa dă Pedro Neulander, dîn „studiile” dă la Tuluz: modelu’ „rezistenților” tikiați dîn Francia din WW2, că s-a’ uitatără ei urît la armata nazistă invadatoare, dîn dosu’ perdelelor!
  Toate japitzele astea puse dă $$oroșizdu’ Micron gherontophylu’ sunt fiice sau nepoate dă astfel dă „luptători” care n-au făcut nimic atunci, da’ dupe răzbel au știut să-și scrie dosare favorabile unu’ despre altu’, în sinagogă, la adăpost dă priviri insolente cetățenești creștine care să le contrazică minciunili! Procedura legalizatăa a lu’ Ilici șî Pedro pă ultimii 34 dă ani, implicînd sute de milioane dă koko transferate dă la cetățeni, către AI LOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.