Patriarhul Daniel oferă certificate de donator pentru Catedrala Neamului

Credincioşii care efectuează donaţii online pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, prin intermediul site-ului  www.construimcatedrala.ro, vor primi un certificat de donator, acordat de Patriarhia Română pentru jertfelnicia creştină şi pentru sprijinul adus la construirea noii Catedrale patriarhale.

Certificatul de donator este semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi conţine imaginea viitoarei catedrale, precum şi icoana Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, care va fi şi ocrotitorul sfântului lăcaş. Tot de pe site, credincioşii pot afla mai multe detalii despre campania de donaţie online, despre stadiul lucrărilor, despre necesitatea liturgică şi publică a catedralei, despre simbolismul noului lăcaş de închinare, precum şi despre rolul lui spiritual, social şi cultural. De asemenea, cei care donează online îşi pot exprima motivaţia pentru care au ales să ajute edificarea Catedralei Mântuirii Neamului. Comentariile sunt publicate în coloana din stânga paginii, însoţite de fotografia donatorului.

„Noua Catedrală patriarhală nu poate fi pusă în concurenţă sau opoziţie cu şcolile şi spitalele din România, aşa cum fac cei ostili construirii ei, deoarece ea este complementară acestora. Şcolile publice din România sunt concurate şi completate de multe şcoli particulare, apărute după 1990, aşa cum spitalele şi alte unităţi medicale de stat sunt concurate şi completate de centre medicale private. În schimb, Catedrala Mântuirii Neamului nu poate fi înlocuită de una privată, deoarece Catedrala este un simbol al unei mari comunităţi în rugăciune, al unui oraş întreg.

Biserica este singura şcoală care nu se finalizează cu examenul de bacalureat sau cu studiile de doctorat, ci rămâne permanent o şcoală spirituală pentru toată viaţa, care îndrumă oamenii să caute viaţa cerească veşnică, încă din timpul vieţii lor pământeşti. În plus, ea este singurul spital care vindecă pe om de păcate prin iertare şi prin cultivarea virtuţilor spre a dobândi sănătate sufletească şi iubire curată pentru armonia în familie şi societate.

Aşadar, Biserica este şcoală spirituală şi spital duhovnicesc, complementară tuturor şcolilor şi spitalelor publice. De aceea, la solicitarea Bisericii, în şcolile publice se predă şi religia care educă pe copii şi tineri în spiritul valorilor perene şi eterne, completând astfel disciplinele ştiinţifice, iar în spitale sunt prezenţi preoţi de caritate care ajută şi completează practica medicală ştiinţifică, întrucât omul este nu numai trup, ci şi suflet.

În concluzie, este mai util şi mai demn să construim cu bucurie un spaţiu-simbol al comuniunii, decât să apărăm cu patimă un vid spiritual!”. motivează Biserica Ortodoxă Română într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.