Pericol în farfuria turiştilor de pe Litoral: Ce a descoperit ANSVSA

zile libere

Un număr de 47 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral au primit amenzi de peste 550.000 de lei în ultima săptămână, din cauza abaterilor de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii.

În perioada 17 – 23 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate 235 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

„În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unităţi, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 367 de kg. (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. A fost vreodata altfel ? In 3 luni de functionare se doresc venituri nefiscalizate cat pentru 12 luni. Deh, industria evaziunii fiscale si a hepatitei acute. Las’ ca vine aurul de 14 carate si va fi altfel. Colorata-i maine gata, cu maimuta din dotare.

  2. Prea departe se controleaza, mergeti in provincie sa vedeti pestele cum arata in congelatoare, painea neagra sau integrala are gandaci mici intregi in consistenta aluatului, nu stiti ce frumos luceste carapacea! Nu e bascalie, e ce am cumparat aseara si am avut la consum dimineata!

  3. Un exemplu: dacă mă grăbesc și vreau să merg la casele automate de la Lidl sau Auchan (probabil și la alte magazine) ca să-mi scanez singur și am o cutie de bere în coș, trebuie să vină angajatul să certifice că am peste 18 ani!
    De fapt, chiar dacă aș avea sub 18 ani, care ar fi problema că cumpăr băutură? Ideea este să reduci CONSUMUL de alcool sau de țigări la tineri! La 5 ani când mă trimitea tata să-i cumpăr Carpați-cu-filtru-și-chibrit, țin minte și acum. Care era problema? Îi aduceam pachetul acasă și cu asta basta! Acum le interzicem copiilor să cumpere alcool sau țigări? Pe bune? Cât timp jumătate dintre elevii din licee sunt pe droguri? Opriți-i de la CONSUM!!! Există o grămadă de ONG-uri pe problema asta și care nu fac nimic.
    În concluzie: amendați, nene, toate gheretele care vând iaurt expirat cu o zi, vedeți că și apa minerală, sarea sau mierea au perioadă de valabilitate înscrisă pe etichetă, luați-i pe toți și închideți-i cu televiziunile de față, ca să arătați cât de utili sunteți societății! Amendați și arestați și turiștii, că intră în apa infestată cu e-coli (care a existat dintotdeauna, pentru cine nu știe)! Pănă nu demult vorbeați de ciumă, lepră sau alte nenorociri care veneau din Ucraina, fiindcă Putin a distrus barajul de pe Nipru ca să-și auto-inunde propriile trupe. Foarte bine! Să se ducă turiștii români în Bulgaria, Grecia, Turcia sau prin alte țări și să-și cheltuie banii afară!
    Oricum avem o imensă problemă cu balanța de plăți externă, dar e mai bine să-i ajutăm pe cei de peste Ocean, nu-i așa dle Isărescu? Nu degeaba NU vi s-a dat voie să ieșiți la pensie și să vă retrageți la conacul dvs. de la țară unde e frumos, liniște și bine…

  4. Turismul, pardon, antreprenoriatul romanesc: in 3 luni vor sa tepuiasca cat pentru 12 luni. Si mereu se gasesc fraieri.

  5. INFECTIE Alimentara ESTE in TOATE Stabilimentele ALIMENTARE (restaurante … ) din Lumea LARGA>

    La NOI, pe Litoral a fost mereu …
    Da’ NICIODATA ca in Prezentuu’ Actual …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.