Dolj; Peste 50% din personalul didactic refuză vaccinarea

 Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze împotriva virusului Sars-Cov-2, rezultă din datele transmise de Inspectoratul Școlar Județean Dolj către Ministerul Educației. De acord cu vaccinarea au fost 49,53 % dintre profesori. Astfel, din totalul profesorilor de 6.652, doar 3.295 de cadre didactice vor să se vaccineze.

Procent mai mare în favoarea vaccinării este la personalul didactic auxiliar, respectiv 57,07%. Asta înseamnă 468 de angajați din 820 existenți în unitățile școlare din Craiova și restul județului Dolj. La personalul nedidactic, disponibilitatea pentru vaccinare este de 49,83%, adică sunt 869 de persoane care și-au exprimat dorința de a se vaccina din totalul de 1.744.

Ca o concluzie, cadrele didactice din orașe vor să se vaccineze, în schimb, mai reticente în privința vaccinării anti-Covid 19 sînt cadrele didactice din mediul rural.

Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj, a precizat pentru „Cotidianul”: „În mediul rural și-au exprimat dipsonibilitatea pentru vaccinare anti-COVID 19, 46,33% din personalul didactic de predare, 54,54% din personalul didactic auxiliar și 42,48% din personal nedidactic. În mediul urban, și-au exprimat disponibilitatea 51,15% personal didactic de predare, 58% personal didactic auxiliar și 53,11% personal nedidactic”. Așadar, profesorii din Craiova sînt mai deschiși la ideea de vaccinare, față de restul profesorilor din județ Dolj.

Potrivit managerilor unităților școlare, în Craiova, procentul cadrelor didactice care vor să se vaccineze este mult peste 50%. Pentru ziarul „Gazeta de Sud”, directorul Colegiului Național „Elena Cuza” a precizat: „Se vor vaccina 61 din 94 de angajați. Am făcut și programarea pentru vaccin pentru marți, 19 ianuarie, la Sala Polivalentă. Cea de a doua doză va fi administrată pe 9 februarie”. Din aceeași sursă aflăm că la Colegiul Național „Frații Buzești” s-a făcut programarea pentru vaccinare și și-au arătat disponibilitatea pentru vaccinare 89 de cadre didactice și 11 persoane din rîndul personalului didactic auxiliar și nedidactic.

În Craiova sînt și unități școlare în care procentul profesorilor care doresc vaccinarea anti-Covid-19 depășeste 90%.  Genoveva Ioana, directoarea școlii gimnaziale „Mircea Eliade“, a precizat: „Avem doar cinci angajați care nu se vor vaccina. Unul are Covid-19, iar ceilalți patru au probleme medicale care nu le permit administrarea vaccinului. Procentul angajaților din școală care au disponibilitate pentru vaccinare anti-Covid 19 este de 94%. Am și făcut programările pentru vaccinare, pentru 2 februarie și, respectiv, pe 23 februarie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

12 Comentarii

  1. Să folosească hidroxiclorochia dacă vor să scape de gripă, nu bazaconii de „vaccinuri”. Hidroxiclorochia e cunoscută de foarte mult timp și se știe precis cum funcționează. E profitul mic și nu merge unde trebuie dacă folosiți hidroxiclorochia?

  2. Amu nu toti is iobagi, gata de dus la taiere ca porcii de ignat.
    Deja-vu, careva?
    https://youtu.be/r1Ob62cy9kA?t=95

    Nu-i spuneti lui gheorghita, ca va ia cu arahat si cu militia de nu mai vedeti lumina zilei.
    Vorba turcancei: va culcati sanatosi si va treziti morti.

  3. Dragi securisti care ati dat tara Romaneasca pe mana strainilor ca asa ati crezut voi ca e bine.
    Daca profesorii care au carte nu au incredere in conducerea tarii, dar tzaranul si muncitorul , nici atat.
    Ce facem in caz de razboi cu o conducere in care romanu nu are incredere????
    Sa vedem ce va fi maine sau la anu.

  4. Doar jumatate din profesori sunt prosti! Prima jumatate sau a doua jumatate. Vom trai si vom vedea care din jumatati.

  5. nimic surprinzator, in judetul vecin la Deveselu inteligentii locului au votat un mort pentru postul de primar.
    in multe aspecte , Oltenia a fost mereu constanta .. vorba lui Brancusi

  6. Fiind vorba de profesori, acestia nu pot fi usor pacaliti. Ei s-au informat, mare parte dintre ei. Vaccinul este ceea ce este definit clar ca vaccin. Ceea ce furnizeaza Pfizer sau Moderna nu sunt vaccinuri, nu se incadreaza deloc in definitia oficiala si legala a vaccinurilor. Ele nu sunt vaccinuri, sunt vectori, instrumente de tratare folosite pentru tratarea cancerului pe un numar redus de persoane, dar in nici un caz pe miliarde de oameni fara nici un test de lunga durata al acestei tehnologii. Daca in cazul cancerului aceasta tehnologie este in nmod firesc acceptata din punct de vedere etic si al riscului, pentru ca este vorba de persoane in stadii terminale, sau cu speranta de viata limitata, care ori decedeaza ori li se mai prelungeste viata cu luni sau ani de viata, in cazul persoanelor sanatoase si/sau tinere, este vorba de un risc inacceptabil. Nici macar firma producatoare nu isi asuma riscurile acestei inoculari cu un asa zis vaccin, care nu este vaccin ci un instrument folosit pentru tratarea cancerului si care este demonstrat ca benefic pentru oameni in stadiul terminal. Firmele producatoare au cerut si obtinut exonerarea de orice raspundere si plata a daunelor in cazul asa zisei vaccinari cu ceva care nu este in realitate un vaccin. Producatorii serului nu ofera deloc garantii pentru inocularea cu serul lor a unor oameni sanatosi pe termen lung. Pai daca chiar producatorii nu au incredere in produsul lor, cum sa aiba incredere oamenii cu carte care mai si investigheaza despre ce este vorba? Un calcul al ratei de deces Covid 19 la nivel mondial, adica raportul intre total decese si total infectati pe o perioada de un an este de ~2%. Mai putin decat gripa cu care se inrudeste. Covid 19 este periculoasa datorita contgiozitatii sale care colapseaza infrastructura medicala, un din causa mortalitatii.Multi din cei ajunsi la terapie intensiva sunt deja condamnati. Nu sunt foarte multi procentual, dar sunt totusi vieti omenesti.

  7. Desi nu sunt oltean, afla ca oltenii aia care au votat mortul sunt mai destepti ca tine.
    Daca votau un prost viu de la PNL erea mai bine????
    Asa s-au reluat alegerile si a iesit cine au vrut ei.

  8. Ce articol manipulator prin titlul incomplet și la fel de stupit și plat, inutil enumerator de procente precum comunicatele domnului coordonator colonel Gheorghiță sau GCS. Nu s-a comunicat pe procente dintree acaștia câți sunt pânâ în 30 de ani câți între 30 și 40 de ani s.a.m.d. până la vârsta de pensie, urmând alte procentaje câți dintre categoriile amintite sunt femei și câți bărbați. Câțu (sic) titulari și câți suplinitori. Mulți pieleanu mânâncă o pâine albă pe statistici “dar ce ne fecem de geamgii”!

  9. unii sunt tematori altii nu, iar si temator poate fi pt sanatate sau pt locul de munca, sa nu-l piarda, fiind amenintat zilnic ca se prevede pasaport de vaccinat, angajatorul te obliga/cere sa te vaccinezi etc.
    deci se poate merge si pe alternativa unei libertati pierdute sau castigate totul este jumate/jumate…

  10. Pai la ce va asteptati fratilor?
    Cand ei jumatate se bulucesc la cursuri de numerologie si astrologie, si cealalta jumatate asteapta cursurile de dat in bobi.
    Mai vrem invatamant de calitate. Vai mama noastra cu asa rapandule.

  11. cursul nu a venit de la ministerul condus de Dreapta civilizata? Nu mai vorbi. Poate Anisie a vrut sa-i ”vrajeasca” pe profesori cu limbajul ei numerologic mai performant decat profesionalismul ei in limba romana…
    Nu stiu de ce va lamentati pt ca va lipsesc multe milioane de doze de vaccin pt pensionari si altii asa ca mai bine v-ati bucura ca va raman dozele pt Bocusor si Rarisor…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.