Pictoriţa din Ploiești care a cucerit Orientul Mijlociu

În urmă cu opt ani, ploieșteanca Bianca Danilov s-a bucurat de o recunoaștere spectaculoasă, ca artist, în insula Bahraïn. În mijlocul deșertului, florile din tablourile sale, pictate în tehnică cuţitului au fost imediat apreciate de locuitorii insulei, fiind cotate la mii de euro.

Absolventă a unui liceu de artă, Bianca Danilov (38 de ani) a moștenit talentul de la părinții săi, pictori și ei. A urmat, apoi, facultatea de filologie sectia română-engleză, dar cum deseori auzea în jurul său că « din artă nu se poate trăi », a ales să lucreze, aproape 8 ani, într-un mediu de afaceri, în domeniul colectarii de deseuri medicale și industriale. Însă, a simțit că nu acesta este drumul care să ii ofere bucuria de a trăi și, cu susținerea familiei sale, s-a reîntors la prima dragoste : pictura.

La vârsta de un an, ursitoarele i-au pus pe tavă mai multe obiecte printre care și o pensula de pictat. Bianca nu a ezitat și a ales-o, trasandu-și astfel, fără echivoc, linia unui destin de artist. Elementele predilecte din tablourile sale sunt florile.

«  Florile și-ai găsit de mii de ani locul, în viața omului. Atunci când iubim, oferim flori. Deși efemeră, floarea păstrează amintirea veșnică a momentului. Este adevărat că am pictat o vreme și peisaje și cai, dar m-am reîntors mereu la flori », mărturisește Bianca Danilov.

Se poate trăi din vânzarea tablourilor

«  Da. Se poate, însă ține foarte mult de marketing-ul pe care îl faci, de interacțiunea cu oamenii și nu în ultimul rând de puterea de a transmite un mesaj puternic al trăirilor tale, prin intermediul creației. Fiecare lucrare are o poveste, nu pictez la întâmplare. Cumpărătorii mei se regăsesc în poveste și de aceea integrează tabloul în viața lor. Vânzările mele se realizează cel mai mult prin recomandări », afirmă pictorița.

A învățat de la mama sa că tușa pe care o pui pe un tablou este esențială, nu poate fi reparată. O miniatură în aquarela o poate realiza în 15 minute. Un tablou în ulei poate fi creat într-o luna, chiar și două luni de zile. Tehnica folosită de Bianca este cuțitul de paletă ceea ce face să fie mai dificil procesul, folosind mult mai multă culoare.

În 2011 a plecat cu soțul său, care primise un job de inginer pentru o perioadă de trei ani, în insula Bahraïn. Având foarte mult timp la dispoziţie și stimulată de atmosfera din Golful Persic, și-a dedicat timpul, picturii.

«  Fiind o fire sociabilă, aveam nevoie, pe lângă pictură și de interacțiune cu oamenii. Astfel, am început o colaborare cu Asociaia Femeilor Americane din Bahraïn. Am descoperit un mediu foarte deschis și o ambianță care seamănă cu cea de la noi », spune Bianca Danilov.

Succesul l-a găsit peste hotare 

« Dacă în România, artistul trebuie să  lupte pentru a fi recunoscut sau pentru a i se organiza o expoziție personala, în Orientul Mijlociu munca îți este permanent susținută. Ei sunt cei care te contactează și te invita să expui, să participi, să creezi », susține pictorița.

Din ce în ce mai implicată în viață socială și artistică, Bianca a devenit reprezentanta românilor dn regiune (în jur de 200), fiind invitată la foarte multe acțiuni organizate de ambasade.

« Noi, românii, suntem foarte apreciați și susținuți în regiune. Lucrările mele care contin o tusa românească au fost promovate, având șansa să am expoziții personale sau să particip la cele de grup », recunoaște artista.

Macii, florile de câmp și albăstrelele românești au fost cotate la mii de euro în lumea arabă

Deșertul naște dorința de a trăi înconjurat de natură, astfel, o parte din locuitorii  Golfului Persic s-au îndrăgostit de florile românești reprezentate pe pânzele Biancăi.

Expatriatii din multiple țări ale lumii au cumpărat, la rândul lor, tablourile artistei și le-au dus în țările lor de origine, astfel, pictorița se poate lăuda că lucrările sale au călătorit pe tot mapamondul.

În 2013, trei dintre tablourile sale au fost cumpărate şi dăruite regelui Bahrainului, şeicul Hamad bin Isa al-Khalifa, prinţului moştenitor şi primului-ministru, cele mai importante trei persoane ale regatului din Golful Persic.

Revenită în România, împreuna cu soțul ei, a creat o companie în domeniul ingineriei și proiectării cu extenise pe design-ului interior și cadouri corporate.

«  În ultimii ani, în România, am vândut tablouri în miniatura, corporațiilor. Acestea sunt cumpărate pentru a fi oferite cadou colaboratorilor sau angajaților », constată artista.

Bianca Danilov continuă însa, să-şi vândă cea mai mare parte a tablourilor, tot în străinătate, unde sunt foarte apreciate pentru tehnică dificilă cu efect 3 D şi explozia lor de culori.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Rona Rita David 19 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Felicitări! Superbe tablouri! Succes în continuare! De unde se pot achiziționa?

  2. Fata asta inbina stilul romanesc cu stilul japonez…Si pucteaza foarte frumos pentru spatii interioare luxoase.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.