Pilonul II și III de pensie, date în premieră absolută

pensii, pilonul II
Fondurile care administrează Pilonul II și Pilonul III de pensie au făcut până în acest moment plăți îsumate de peste 322 de milioane de lei pentru 48.000 de cazuri de plată, conform unor informații centralizate în premieră de către Asociația pentru Pensiile Administrat Privat din România.
Este vorba despre plățile făcute în cazuri de: deces: către beneficialii legali (moștenitorii testamentari sau conform Codului Civil); invaliditate: pensionarile în caz de invaliditate nerevizuibilă; pensionare (anticipată sau la termen). Plățile se fac, deocamdată (tranzitoriu până la apariția unei legi de plată sub formă de anuități), fie ca suma unică, fie sub formă de tranșe lunare egale pe o perioada de cel mult cinci ani (conform normelor Autorității de Supraveghere Financiară). La Pilonul II, deținut de statul român dar administrat de șapte fonduri private (NN, Alianz-Țiriac, Metropolitan Life, Aegon, Generali, BCR și BRD) au fost 16.748 beneficiari pentru care s-au plătit până în luna septembrie 149,6 milioane de lei. La Pilonul III, privat și administrat de zece fonduri private, s-au făcut plăți către 30.786 persoane iar suma totală a fost de 172,47 milioane de lei.
Din 2008 și până azi, la Pilonul II au cotizat 7,17 milioane de persoane, suma totală fiind de 39,56 miliarde de lei. La Pilonul III sunt 464 mii de cotizanți iar suma strânsă până acum este de 1,8 miliard de lei din 2007 și până azi.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4576 Articole
Author

4 Comentarii

  1. asa zisul pilon 2 este o hotie pe fata !
    un privat primeste moca niste bani publici fara sa faca un efort !!!
    cum poate un privat sa faca afaceri cu bani publici profitand de logistica statului??? daca e privat, pai sa fie privat….sa alerge el dupa clienti sa -i abureasca….nu sa apeleze la stat sa oblige contribuabilii sa bage moca banii in buzunarul privatului !!!

    • Si asta nu este tot.Sa vezi cum peste ceva timp acest fond poate da faliment datorita unor investitii neretabile sau perzante si atunci sa vezi cunm cei care au contribuit la acest fond vor lua praful de pe toba.Ce spun eu este perfect realizabil si s/a mai intamplat in tari mult mai dezvoltate inclusiv in S.U.A.Din acest motiv ungurii care aveau si ei acest pilon 2 de pensii l/au natinalizat pentru ca guvernul acestei tari se preocupa de siguranta financiara a cetatenilor sai si nu de cresterea profitului unor multinationale pe buzunarul si viitorul locuitorilor sai.

  2. Pensia privată și obligatorie este o mare escrocherie , un tribut plătit de clasa muncitoare mafiei financiar bancare internaționale.

  3. Fondurile priva6te de pensii sunt „adevarate vaci de muls” pentru s,echerii occidentali care storc comisioane uriase din administrarea lor. Ca si in cazul creditelor bancare, administratorii pensiilor private, isi „trag comisioanele grase”, daca maic ramn bani pentru plata la beneficiarii … „Dumnezeu cu mila …”, daca nu … raman cu niste hartii ca dupa CARITAS !. Escrocherie pe fata pentru umpleterea buzunarelor occidentalilior cu comisioane grase. Mai exista si escrocul de MOLISE GURAN, foarte bine platit din banii prostilor pentru sutinereda pe fata a interesele straine, un adevarat tradator al intereselor romanilor si Romaniei pentru arginti murdari.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.