Pinalti s-a mai lipit de o pedeapsă

Pinalti s-a mai lipit de o pedeapsă. Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost condamnat, luni, de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare într-un dosar ce vizează Poşta Română. Decizia nu este definitivă.

Totodată, instanţa a luat act că suma de 226.967,15 euro primită de către Ştefan Gheorghe în săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă a fost restituită.

„Menţine liberarea condiţionată din pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 9 luni închisoare aplicată inculpatului Ştefan Gheorghe. (…) În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.p.p. ridică măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatului prin ordonanţa procurorului din 27.12.2016 (dup. vol. 40, filele 292-293). Respinge ca nefondată acţiunea civilă formulată de partea civilă C.N. Poşta Română S.A. în contradictoriu cu inculpatul Ştefan Gheorghe”, mai spune minuta.

Fostul primar din Piatra Neamţ, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, a părăsit, în septembrie 2017, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Ploieşti, după ce a fost eliberat condiţionat.

Gheorghe Ştefan a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie într-un dosar disjuns din cel privind Poşta Română.

Din rechizitoriul procurorilor a reieşit faptul că, în 2009, Gheorghe Ştefan Pinalti, la momentul respectiv, primar al oraşului Piatra Neamţ, i-ar fi propus lui Marian Constantinof, om de afaceri, că în schimbul unor sume de bani, va interveni pe lângă reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română S.A (C.N.P.R.), astfel încât sucursala „Fabrica de Timbre” – C.N.P.R., să le atribuie contracte unor societăţi comerciale conduse de omul de afaceri.

„Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ştefan urmau să provină tocmai din încasările obţinute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ştefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate. Un prim pas pentru atribuirea clientelară a unor contracte către firmele controlate de Marian Constantinof l-a reprezentat numirea, în 8 septembrie 2009, cu sprijinul inculpatului Gheorghe Ştefan, a inculpatului Mihăilescu Cosmin Dragoş, la conducerea „Fabricii de Timbre”. Mihăilescu Cosmin Dragoş era la momentul respectiv o persoană apropiată inculpatului Constantinof Marian şi a avut sarcina să controleze şi să manipuleze procedurile de achiziţie publică”, au spus procurorii DNA la acel moment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. He he ! Ce v-am spus eu, domne, totul vine de la timbre ! De proasta calitate, mai ales cele din seria omagiala cu Basescu ! Scuipa lumea pe ele sa le lipeasca pe scrisori si nimic, nu se lipeau ! Pina si-au dat seama ca lumea nu scuipa pe partea buna, cea de lipit ! …

  2. Mai nene, orasul Piatra-Neamt este printre cele mai frumose si curate orase din tara! Cu tot respectul, decand l-a bagat la racoare pe pinalti , balariile au crescut de nu te vezi printre ele. Au ramas investitii turistice nefinalizate, investitorii straini nu mai vin. Si uite asa se poate distruge o zona minunata!

  3. Ci ciudî mi-i cînd citesc că lu Pinalți i-o menținut juzii liberarea condiționată anterior dispusă.
    La mini n-o vrut panarama aia de grigoreanca și nărodul de hetriuc de la C3A Pen al Vespasianei de Apel Suceava să-mi constate incidența articolului 105, alineatul 1 și 2 din Codul penal și m-o azvârlit în temniță cu fracția de 2/3 din noua pedeapsă rezultată DEJA îndeplinită.
    I-o „binecuvântat” neprincipial și le-o dăruit orații phalice toți lucrătorii de la Evidența penitenciarului Botoșani care n-aveau cum înscrie în aplicația informatică asăminea năzbâtie cum o fost cea scornită de iresponsabilii de la C3 A Pen:
    31 mai 2018 data încarcerării
    31 mai 2018 data primei analize în comisia de liberare condiționată.
    ?!?!?!
    Iar după 20 de zile de carantină, cum mai aveam vreo 10 zile din vechea pedeapsă neutilizate cf. L169/2017, am mai luat 6 zile beneficiu compensator și data primei analize în comisia de eliberare condiționată a sărit în data de 25 mai 2018, dată la care… (țân-te bine de parâmă, neicuță, că vine tsumani-ul judiciar)… ERAM ÎN LIBERTATE.
    Cum să analizezi în comisia de liberare condiționată un la o dată la care acesta era în libertate, nici măcar Kafka nu poate răspunde!?!?!?
    Singurii care pot explica aceste halucinante consecințe ale îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor legale, de aplicare cu țapina a prevederilor legii penale, sunt grigorean maria loredana și hetriuc laurețiu marius de la Vespasiana de Apel Suceava.

  4. Saracul Pinalti a mai luat 3 ani si ceva, pe cand fostul sau „pretin” Basalau nu este intrebat nici macar cu o floare! La fel joianis pentru case furate si acte false! Dupa cum se vede, sunt „tocati” tot timpul aceiasi! Pinalti mai ia „una”, si inca „una”, Mazare mai ia „una” si inca „una”, Constantinescu mai ia „cateva” pina la moarte, sa fie, dar unul ca Base, unul ca Blaga, Boagiu, Videanu nimic, si iar nimic! Toate in numele „statului de drept”! Foarte interesant! Sa fiu bine inteles, nu asi vrea ca hotii sa fie eliberati, asi vrea doar ca TOTI hotii sa mearga la haules, nu doar unii pina la moarte, iar altii zburda „nevinovati”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.