Podurile Toleranței. „Contribuția minorităților naționale din România la diversitatea și vitalitatea culturii europene”

 Muzeul Național Cotroceni găzduiește miercuri, 16 mai, începând cu ora 9.30, în Salonul Cerchez,  ediția a V-a a proiectului Podurile Toleranței, eveniment organizat de Forumul B’nai B’rith – „Dr. Moses Rosen” România și Federația Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic, care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.

În anul european al patrimoniului și având ca temă  Contribuția minorităților naționale din România la diversitatea și vitalitatea culturii europene,

reuniunea își propune să fortifice punțile toleranței prin dialog interetnic și să evidențieze contribuția inestimabilă a minorităților naționale la patrimoniul cultural intangibil.

La eveniment vor participa consilierul prezidențial (Departamentul Cultură, Culte și Centenar) – Sergiu Nistor, președintele Federației Comunităților Evreiești din RomâniaAurel Vainer, președintele B’nai B’rith RomâniaJose Iacobescu, președintele B’nai B’rith EuropaSerge Dahan, președintele Academiei Române – acad. Ioan Aurel Pop și alte personalități.

Podurile Toleranţei este un proiect transnaţional pentru Europa Centrală şi de Est, iniţiat de B’nai B’rith Europa, care vizează lupta împotriva discriminării, rasismului şi antisemitismului, promovarea înţelegerii şi respectului reciproc, precum şi a valorilor europene.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Măăă,.. Ia vezi un pic cum stai cu podurile toleranței atunci când desființezi liceul catolic in limba maghiară de la tg mureș ,sau liceul Miko de la Odorhei,. Ia vezi un pic cum nu se poate face o facultate de medicină in limba maghiară tot la Tg Mureș, deși acolo era exclusiv in limba maghiară pe vremuri mai bune, când locul avea o rezonanță și un respect anume.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.