Poliţiştii cer să vorbească cu Victor Ponta

Conducerea Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România (SNAP) îi solicită premierului Victor Ponta stabilirea unui dialog oficial, în care să poată fi prezentate problemele cu care se confruntă poliţiştii din teritoriu, se arată într-o scrisoare deschisă adresată atât primului ministru, cât şi lui Traian Băsescu.

„Problemele cu care se confruntă poliţiştii din teritoriu sunt atât de ordin legislativ şi profesional, cât şi din domeniul resurselor umane şi al protecţie sociale. Astfel, din 1990 şi până astăzi, s-au produs peste 180 de reorganizări în cadrul Ministerului de Interne. De asemenea, activitatea cadrelor este împiedicată atât de lipsa banalei hârtii folosite la redactarea documentelor oficiale, cât şi de prevederile legii care reglementează Statutul poliţistului”, afirmă Iulian Surugiu, preşedintele SNAP, în scrisoarea deschisă.

Acesta susţine, totodată, că „în cadrul Poliţiei Române posturile se împart şi sunt ocupate pe criterii exclusiv politice”.

„De la Maramureş şi până la Constanţa, posturile în cadrul Poliţiei Române se împart şi sunt ocupate pe criterii exclusiv politice, începând cu agentul de poliţie şi terminând cu chestorul de poliţie. Concursurile se desfăşoară formal, fără niciun reprezentant al organizaţiilor sindicale, fără criterii de evoluţie în carieră, fără transparenţă”, a mai spus Iulian Surugiu.

Acesta spune că Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului trebuie completată şi modificată, astfel încât să cuprindă şi evoluţia în carieră a poliţistului (recrutarea şi formarea poliţistului, obţinerea gradelor profesionale, numirea poliţiştilor în funcţie, promovarea poliţistului, suspendarea şi încetarea raporturilor de serviciu).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.