Premierul Mario Monti este convins că Italia va ieşi în curând din tunelul crizei economice

Premierul italian Mario Monti este optimist asupra posibilităţii Italiei şi a Europei de a depăşi actuala criză economică, informează marţi ediţia online a cotidianului roman La Repubblica, potrivit Agerpres.

„Italia şi restul Europei, lovite de actuala criză a datoriilor suverane, sunt capabile să depăşească acest moment dificil, chiar dacă examenele la care suntem supuşi nu se vor termina în curând”, a afirmat marţi Monti, înainte de a se deplasa la Paris, unde se va întâlni cu preşedintele Francois Hollande, într-un interviu acordat postului de radio RAI 1, în care a confirmat şi bunele raporturi dintre guvernul italian şi guvernul german.

„Noi, ca şi restul Europei, ne apropiem de sfârşitul tunelului crizei şi începem să vedem lumina”, a spus Monti, care a adăugat: „Deciziile luate la nivel european, la sfârşitul lunii iunie, au fost foarte importante şi acum începem să vedem rezultatele, şi anume o mai mare disponibilitate a instituţiilor europene şi a guvernelor europene de a pune în practică aceste decizii. Cheia de boltă a depăşirii crizei va trebui să fie aplicarea imediată a deciziilor luate de Consiliul European, la Bruxelles, la sfârşitul lunii iunie”, este de părere şeful executivului italian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.