Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din 2018

Preţul petrolului a a ajuns, azi,  la cel mai ridicat nivel din ultimii peste doi ani, după scăderea peste aşteptări a stocurilor în SUA, ceea ce confirmă perspectivele privind cererea robustă de combustibil, potrivit Reuters.
La bursa  din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut joi cu 0,71%, ajungând la valoarea de 75,34 dolari, în timp ce la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol ‘light sweet crude’ a urcat cu 0,62%, la 73,30 dolari. Miercuri, cotaţia barilului de petrol Brent a înregistrat un avans de 0,5%, iar cotaţia barilului de petrol ‘light sweet crude’ o creştere de 0,3%, ajungând ambele la cel mai ridicat nivel din octombrie 2018.
„Datele privind scăderea peste aşteptări a stocurilor de ţiţei în SUA sunt încurajatoare, sugerând majorarea cererii şi înăsprirea furnizării. Dacă Grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) nu decide săptămâna viitoare să majoreze producţie mai mult decât se estima din august, preţul ţiţeiului va rămâne o perioadă la acest nivel ridicat”, a apreciat Tetsu Emori, directorul general al Emori Fund Management Inc.
Oficialii OPEC+, care se vor întâlni la 1 iulie, discută evoluţiile de pe piaţa petrolului, dar încă nu s-a luat nicio decizie, au declarat pentru Reuters surse din cadrul grupului.
Anul acesta, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut cu peste 45%, în urma prognozelor grupului OPEC+ potrivit cărora cererea de petrol va depăşi oferta semestrul doi din 2021 şi a reducerii producţiei. Unii directori din industrie se aşteaptă la revenirea cotaţiei barilului de petrol la nivelul de 100 de dolari, pentru prima dată din 2014.
Luna trecută, OPEC+ a anunţat că şi în iulie va continua majorarea graduală a producţiei de ţiţei, pe fondul aşteptărilor privind îmbunătăţirea consumului, în urma atenuării efectelor pandemiei.
Prețul țițeiului influențează indirect prețul carburanților. În România, o scumpire a petrolului cu 1 procent antrenează o mișcare în același sens a benzinei și motorinei cu circa jumătate de procent, pentru că acești carburanți mai sunt și accizați și purtători de o serie întreagă de alte tarife și taxe.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1073 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Toată harneala cu energia verde și lupta pentru klimatët nu este decât o altă faţetă a aceluiași plan de acaparare a resurselor viabile tot de către ăia care primeau aur pentru mărgele de sticlă.
    Sofisticăreala de azi, e să-i încurce pe fraieri cu reguli, hidrogeane si buleftrice pe care, ei știu că fraierii nu le pot realiza, iar ei au deja mâna greblă la ce contează de fapt.

  2. PRETUL RIDICAT AL PETROLULUI VA SLABI DEZVOLTAREA INDUSTRIEI MONDIALE FARMACEUTICE si va scapa lumea de COVID….. ii ajuta pe miliardarii lumii…………….

  3. Altă minciună cu bursele și prețul petrolului…de fapt prețul la orice. Aur, rate de schimb valute samd, toate le scot din burtă.

  4. Iar tremura americanii BeLeMijdi ca se inarmeaza rusii pe banii din petrol… Fiecare pasere pre limba ei piere! Acum in istorie e episodul anglofon corcit cu dialecte partus sequitur ventrem…

  5. Lasă bre petrolul in pământ. n-ai nevoie de el,. Ai doar 30 de ani de a te retechnologiza și a scăpa planeta de desființare a rasei umane..Deci la ora asta nu mai e de utilizat petrolul in nici o imprejurare.. Există alte soluții surse de energie,.Azi se chinuie boii cu electrificarea, cu mașini extrem de scumpe și de proaste, care poluează poate la fel prin baterii sau sistemul obligator de răcire a circuitelor electrice.. Azi ai o alternativă mult mai ieftină și practică ușor de implementat pe dotarea tehnologică existentă. E HIDROGENUL bre. Deci și gazul metan e de scos pentru a fi produs hidrogenul de utilizat in toate mașinile deja existente și ca sursă de energie inofensivă..

  6. Eh! Ce ne pasa noua ? Noi am vandut si zacamintele de gaze si petrol la straini ! De ce cumpara altii ce vindem noi , adica averea poporului roman ! Pai , stim cu totii , n-avem tehnologie , n-avem specialisti ! Oaree ? Oricum poporul roman nu este intrebat daca este de acord sa ii fie vanduta averea , petrol , gaze , paduri , teren arabi , etc. Pai , sa le vindem ca noua nu ne trebuie , ca suntem „destepti” ( poate hoti ) , da” strainii de ce cumpara ? Pai simplu , ei „este” prosti si nu stiu ce fac ! Oare !

  7. Gresind tastarea, ai scris bine ce ai scris: „teren arabi”… Ca arabetii sunt cei care cumpara acum terenul arabil carpato-dunareano-pontik! Cu bine-civintarea slugilor sorosiste din Komisia Ioropenisa promotoare a LeGheBeTeQiznului, in frunte cu secretara sa ghenerala urSulica fosta catastrofa pusa de merkelita sorosizda islamizda imigrationizda la Ministerul Apararii german, ca sa-l faca praf…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.