Primăria Capitalei și cei 700.000 de euro pentru cinci zile de petreceri

Între 9 și 12 iunie 2017, în Piața Constituției este programată aniversarea a 10 ani de la înființarea Clubului Sportiv Municipal (CSM). Pe procedura de atribuire simplificată, Primăria Capitalei a alocat 700.000 de euro unui singur ofertant, o asociere a două firme, care va organiza evenimentul. Aniversarea CSM București va ține cinci zile, câte 13 ore pe zi, și va include întreceri sportive, concerte, restaurante mobile și terase cu mici și bere.

Primăria Capitalei continuă finanțările generoase pentru evenimente publice. Gabriela Firea consideră că petrecerea aniversară a CSM București merită din plin alocarea a 700.000 de euro. Cifra a fost dezvăluită de un cotidian central, care suspicionează unele aspecte legate de procedura de atribuire simplificată. Jurnaliștii susțin că Municipalitatea a finalizat caietul de sarcini abia pe 3 mai, deși sărbătoarea era programată cu mai mult timp în urmă. Astfel că a existat un singur ofertant, asocierea de firme SC Godmother SRL, reprezentată de Valentin Văcăruș, şi SC Brigada Creativă SRL, reprezentată de Adrian Lucian Nica. Pe parcursul a cinci zile, în Piața Constituției, timp de câte 13 ore, vor exista întreceri sportive, concerte, restaurante mobile și terase cu mici și bere. Din meniu nu vor lipsi sarmalele, ciorba, micii și cârnații la grătar. Deși evenimentul ”are rolul de a promova respectul pentru organismul propriu și al altora, educația fizică și sportul, care se constituie în forme de educație pentru sănătate”, conform caietului de sarcini, Piața Constituției va fi împărțită în șapte zone: zona cu restaurante și terase, tribune, teren de handbal/volei/baschet/rugby, teren de tenis, zona Activități, zona Corturi și scena. Pe scenă sunt așteptați unii dintre cei mai ”prețioși” cântăreți români: Alex Velea, Antonia, Anda Adam, Andreea Bălan, Andreea Bănică, Carla’s Dreams, Guess Who, Vunk, Horia Brenciu, DJ Project, Smiley etc. Suma alocată evenimentului aniversar este egală sau chiar mai mare decât bugetul anual al multor echipe de handbal, volei sau baschet care activează în prima ligă din România.

CSM București este condusă de anul trecut de Alin Petrache, fiul lui Adrian Petrache, unul dintre afaceriştii care controlau o parte importantă din business-urile cu statul în perioada guvernării Adrian Năstase. Alin Petrache a obținut diferite funcții pe baza acestor ”prietenii”. În 2009, la 33 de ani, el a devenit cel mai tânăr președinte al Federației Române de Rugby. Între 2012-2013, el a fost deputat, iar în 2014 a fost ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Român, câştigând detaşat în faţa lui Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă. El a demisionat în 2016, după rezultatele proaste de la Olimpiada din Rio, imediat fiind numit de Gabriela Firea director general la CSM București.

UPDATE: Reacție rapidă, informație șchioapă

Într-un comunicat de presă, primarul general Gabriela Firea anunță că l-a demis astăzi, 7 iunie a.c., pe Alin Petrache de la conducerea CSM București. ”Am luat decizia de a-l schimba din funcție pe domnul Alin Petrache pentru că nu accept și nu voi accepta niciodată ca managerul unei instituții din subordinea Primăriei Capitalei, chiar dacă este ordonator terțiar de credite, să cheltuiască banii publici într-un mod iresponsabil. Intenția de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de eveniment faraonic nu se încadreaza în politica actualei administrații. Am alocat anul acesta un buget consistent pentru susținerea performanțelor sportive, însă acest buget trebuie să fie utilizat judicios și cu responsabilitate”, afirmă Firea. Edilul nu spune însă dacă aniversarea a 10 ani a CSM București a fost anulată sau nu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.